[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Ei bine, cred ca o parte dintre voi se mai intreaba (sau cel putin sper ca se intreaba cineva) ce mai face plantatu meu ....ei bine ...plantatu meu mai are putin si da pe afara ....de plante .... Bazinu, desi saracu sufera de o nebagare in seama de nu-i adevarat din lipsa timpului alocat lui datorita lucrarilor si din cauza pico-reefului, acesta merge singurel de nu-i adevarat. Planta filamentoasa n`am scapat de ea, dar ne`am imprietenit. Ea a spus ca nu se mai pune pe frunzele plantelor si eu am zis ca o las in pace, doar o aspir cand se face ghemotoace. Asa ca inca este omniprezenta in bazin, dar nu exagerat de deranjant, decat cand nu scot smocurile. Discusii, bine mersii baga in ei ca porcii dimineata la pranz si seara, si chiar si intre daca s-ar putea. Gazonul de hc spre incantarea mea merge si el de nu-i adevarat. Temperatura in bazin oscileaza intre 25-28 grade pentru ca bazinuy merge fara incalzitor iar toata caldura este degajata de t5-urile din lampa .... Fertilizarea dimineata 10ml de Tropica plant nutrition + si 5ml de micro luati de la colegul marian. Teste...habar nu am, cine mai are timp, daca eu nu mai am timp sa fac schimburile saptamanale (mint nu va ganditi ca sunt chiar atat de ocupat, dar mi`e relativ greu sa fac cca 100L de osmoza pt ca nu am unde sa ii depozitez) si atunci am redus schimburile la cca 10-20% pe sapt , asa cat sa aspir smocurile de alge )
Cam asta ar fi povestioara, va pun o poza de ansamblu mare ....iar restu mici cu porcii din bazin

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

De mentionat ca sunt dungati/stresati pentru ca doar ce am aspirat smocurile de alge ca doar nu era sa ma fac de ras asa tare nu?

Atentie, cu riscul de a ma repeta, acest acvariu nu are intentia de a DEMONSTRA ca puii de discusi se pot tine in plantat, FARA probleme, au fost sa zicem aclimatizati usor usor la o remperatura joasa pe perioada a mai multor luni, hrana nu le-a lipisit niciodata, si a fost din belsug, iar schimburile de apa la fel, Se observa o crestere foarte lenta fata de unii care ar fi fost crescuti in steril. Nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce sa tina pui in plantat mai ales daca nu au o supraveghere intensa asupra lor si o ingrijire la fel. Ai mei sunt blanzi si stau la interval pentru ca mai toata ziua eu sunt langa bazin si sunt obisnuiti cu miscare pe langa acvariu.
done, ne auzim la tel, sau daca nu le "arunc" la george ca vin cu treaba si o sa tot alerg toata ziua
te pot ajuta eu cu ceva blyxe, ajung joi la capitala, vrei sa iti aduc?
joi ajung 100% in bucuresti si pot aduce discusi pt cei ce m`au intrebat
asa cum zice si titlu am de donat ceva blyxe
anunt valabil doar in CT
pam pam paaaam, ca sa nu ziceti ca am ramas in urma....cam asa arata micutu meu

image

Pe zi ce trece parca se umple din ce in ce mai mult, sapt viitoare dau intr`un final comanda de adeziv , sper sa pun pe picioare si micul sump, ca sa mai eliberez din mormanu de pietroaie pt ca s-au strans destul de multe iar detritusul e la el acasa .
Promit ca voi face mai multe poze de indata ce ma voi elibera putin cu treaba

Inca sunt interesat de zoa sau alti corali colorati, albastrii rosii mov verzi , orice culoare

p.s. Intre timp am rezolvat sistemul de auto completare :-bd
pps. va pregatesc o picosenie de surpriza (doi galoane )
25ron/buc de la 10 buc in sus 20 ron
Inca o serie de pui , pret 30/ron pe buc de la 10 buc in sus 25ron. Sunt cam la aceleasi dimensiuni cu cei din pozele de mai sus poate chiar mai mari unpic.
Detalii aici, pm sau yahoo messenger pc.ciprian.
gengiskhan wrote:Cipriane, detalii despre ledurile alea. Cate sunt, ce-i acolo... tot.

Pai o sursa de 12v 6A care e f estetica e Ca un incarcator de laptop, 9leduri albe +12 leduri albastre de 1w, 2rezistente de putere un cooler un radiator ,un picior de la o lampam chinezeasca luata din ct, ceva komatex indemanare calm precizie si a iesit asta
Am si lupe de 60grade dar nu le pun ca trebuie lampa ridicata mai sus decat este acum si nu duce picioru asa mult poate daca ii gasesc una mai lunga sau alt sistem de prindere
Da ce atata curiozitate domnule, vb lu nea alber, ne paste vre-o surpriza? :->
Eh si pentru ca nu am mai postat de mult iaca ce s`a mai intamplat la bazin

S-a schimbat lumina, multumesc inca o data lui dorin un coleg de pe alte meleaguri cu saramuri

image
image
image
image
image
image

Nu sunt inca foarte foarte multumit de cum mi-a iesit cutia, tre sa ajung sa caut o cutie de 12x12 turnata. Vedem, vorba unui prieten, lecruri temporare care devin permanente.

Personal sunt foarte foarte multumit de lumina pe care o da, cam asa arata bazinul acum:
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Eh parca alta viata Urmeaza foarte curand si un clip ca merita.

Ce urmeaza ca si planuri ....sumpul De care iar nu am timp sa ma apuc, plus alte surprize
Sandu wrote:
merlin21 wrote:p.s. o poza de ansamblu se poate?

Nu.

ofticosule
nu ma grabesc cu el, ma bucur ca ii merge, e primu setup in care chiar o duce bine hc`u
mai apare mizeria aia de alga, ii mai dau cu apa oxigenata, si tot asa, ne distram, nu stiu daca o sa il fac pana in fata, as prefera sa las unpic de zona in fata cu nisip curat ca sa pice mancarea sa nu pice direct pe gazon
dar om vedea, nu stii ca mereu le schimb
rapid pe scurt o poza cam cum arata el acum si cu discusii la pascut, mai multe detalii in poza vor urma, dar vreau intai sa ii dau o forma
si racirea geamului din spate, ma intereseaza macar o racire cu 2-3 grade
repede voi , lasa ba faza ca asa mi`ai zis si mie
"apuca`te ma ca nu`ti trebuie bani....ce bani iti trebuie"
Eh si uite la ce suma am ajuns. E destul de scumpicel dar intradevar merita

apoi revenind la topic, astazi in bazin ....27 grade.

Uitandu-ma pe net dupa diverse solutii de racire, m-a traznit o idee, si vreau sa va intreb si pe voi . Decat sa pun unu / doua coolere deasupra, sa imi bata in luciu apei, si sa imi evapore f multa apa, daca fac eu 4 coolere sau mai multe unu langa/sub celalat si puse sa imi bata in geamu din spate, constant, oare nu as reusi sa racesc si asa? ar fi exact principiu racirii pc-urilor. Astfel as evita varianta de evaporare atat de puternica a apei.

A mai incercat cineva varianta asta? Nu imi este de altceva decat de faptul ca nu am sistem de autocompletare, si atunci cand sunt acasa nu ar fi o problema cu completatul apei, dar daca plec pe undeva, e cam dificil.
am tot primit intrebari pe pm cat m-a ajuns marinul asa ca pun o lista aici :

-bazin 30x30x30 sticla 8mm - il aveam
-pietris - mi-a dat djphazer si au intrat cca 3kg - optezi in functie de bani
-osmozor (daca nu ai) 270 sau 320ron - eu am optat pe varianta de 320
-hangon 400l/h cu srface skimmer - de la un prieten - ebay pana in 100ron
-medii filtrante (jbl carbomec si jbl silicat-ex) - 80ron (exista si alte variante mai bune eu am luat ce am gasit)
-lampa solar duo boy - 180ron
-koralia nano - 100ron
-piatra vie - 300ron
-moonlight - 15ron
-bacterii de start - 50ron

Vietuitoare (pana acum)
-ceva zooanthusi primiti ca donatie din partea colegilor de aici pt care le multumesc din nou
- o colonie de zooanthusi 50ron (frag impartit cu colegu alber si colegu djphazer)
- CUC (Clean Up Crew) - 70 ron parca
- Pagur - 45ron
- Clowni - 100ron

Cam astea ar fi , parca nu mi-a scapat nimic
Deci total ...dupa calculatrici ...1410Ron ...
De mentionat este ca i-am bagat in timp, si nu i-am simtit,si faptul ca am avut osmozor inainte, l-am vandut si mi l-am luat pe acesta deci mai scadem 250ron , Dar in mare sa zicem in jur de 1000 Ron.... sincer, nici mie nu imi vine sa cred ca s-a ridicat la o suma atat de mare
inca un mic update
In primu si primul rand vreau sa multumesc lui alber si lui cezar(menthor pt cunoscatori) pentru tot ajutorul venit din partea lor si pentru toate bunatatile ce au ajuns in bazinul meu datorita lor

Scurt pe 2 incepem direct cu prezentarea in imagini:
Ansamblu:
image

Detalii
image

Una bocata ciomperca verde
image

O ceva ce astept sa se deschida
image

Palitoa
image

Mult dorita euphilia, in superbitatea ei
image

image

O gorgonie cu albastru superba
image

O noua colonie de zooanthusi
image

O piatra cu ceva ciuperci inca nehidratate cum trebuie
image

Zooanthusi
image

Ce-a de-a 2-a euphilie
image

O altceva ce astept sa se hidrateze
image

Zooanthusii ce ii aveam
image

In mare parte in special cele trimise de cezar au suferit un "downgrade"raportat la calitatea apei si stabilitatea bazinului , si desi aclimatizarea a fost foarte lunga si facuta cum trebuie inca nu s-au adaptat perfect la mine. Astept cu nerabdare sa se deschida

In acelasi timp ma gandesc zilnic din ce in ce mai mult sa adaug inca 2x11w actinic ca parca nu`i viu bazinu meu . Trebuie tot sapt asta sau cealalta sa imi fac timp sa imi fac un cooler pt bazin pt ca apa in el are undeva la 26-27 grade , lucru care nu e bine deloc. Din pacate sunt unpic contracronometru cu proiectele si nu am avut timp sa ma ocup de acest aspect

Tot ca si update, am reusit sa imi schimb osmozorul, deci am osmozor nou si cu filtru NPS

Cam atat, orice intrebare sfat e mai mult decat binevenit

p.s. melcul acela mic , hitcheikerul, l-am vazut cu roatele sus undeva sub pietrele mari, mai mult ca sigur decedat. Este problema daca il las acolo sau e bazinul prea mic pt a suporta "putrefactia" lui? Nu de alta dar asta inseamna iar rescape

e un pitic de-al meu, nu mi-au placut niciodata bazinele cu punctu focal pe centru, mereu mi-au placut cele cu compozsitii pe diagonale
Plantele arata superb, iar lipsa algelor e evidenta. Incearca cu un background negru daca ai cum, contrastu s-ar putea sa fie unpic mai puternic , si echipamentul nu se va mai vedea atat de tare
Spor la treaba in continuare ca o faci de minune
Salut si bine ai venit
Cred ca as putea tine un jurnal la propriu bazinului astuia, in care sa scriu in fiecare zi intamplarile care este ele.
Acum ceva zile mi s-a parut suspect cand a disparut un polip de zooanthus dintr`o colonie mai speciala, unde erau doar cativa polipi, implicit iti dadeai seama daca disparea unu. Piatra pusa undeva ca un capac la o gaura in piatra vie, am zis ca poate totusi sunt eu cretin si mi se pare. Azi ... cand ma uit piatra trasa f tare in gaura respectiva... M-am uitat ca nebunu la ea vreo 10 min si am incercat sa imi dau seama cam cum ar fi reusit crabul meu sau melcii sa mi`o impinga acolo. Cand am bagat penseta sa o trag de unde era ca sa se poata bucura zooanthusii de lumina , surpriza...era intepenita. Eh dupa ce m-am chinuit vreo 5min sa o trag fara sa omor zooanthusii de pe ea, ce sa vad in spatele ei, cateva picioare care miscau p-acolo. Va dati seama ca am luat foc instant. Si iar pune mana cipriane da toate fragurile cu zooanthusi de pe piatra, scoate piatra si apuca-te de sapat. Din pacate, fiind o piatra care se rupe foarte usor, tot sapand am reusit sa rup piatra mama in jumatate(vorbim de piatra principala, cea din mijloc), dar tot l-am scos pe inculpat. Este un crab maro inchis, ca cel care i l-am dat lui djphazer la inceput cand am adus piatra vie. Ochii rosii ...si picoare mici. Nu e paros nu nimic.
Nu bag mana in foc 100% ca el ar fi rupt polipul respectiv la zooanthus sau ca s-ar fi infruptat dar nu pot decat sa ma bucur ca l-am scos.
Piatra am reusit sa o lipesc la loc cu superglue exact pe cantu de ruptura .

L.E. Si pentru ca am fost baiat cuminte, si l-am imbolnavit prea tare pe colegul kristian, azi m-a onorat cu o vizita si cu al lui canon 5dmk2 , filmarea e facuta cu renumitul si prealaudatul 100mm macro . Multumesc pe aceasta cale, si pt filmare si mai ales pt montaj

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: