[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Daca vre?i s? - mi urma?i sfaturile bine dac? nu Tot bine
Carasii nu se inteleg cu restul pestilor , ajung la 20 de cm usor în apa calda , mai bine îi vinde?i sau ii donati , iar substratul trebuie schimbat cu negru , alb sau maro , nu colorat , arata mult mai natural asa , si f?r? scoici , ar putea sa omoare pestii , chiar daca se simt bine acum , asta e sfatul meu
Acvariul cu carasi s-a spart ? Daca mai este eu zic ca stau mai bine in el , carasii se decoloreaza la temperaturi de peste 23 de grade , eu acum am la ei 12-13°C si stau foarte bine , iar la cei mici am 18° C si în primavara prin aprilie ii bag in iaz si ii mai scot in noiembrie
Pestele ala care curara geamul se numeste plecostosum dac? avea gura ca ventuza sau toracathum dac? avea must??i
Tot aia e , ai mei sunt cât femelele de guppy si unii mai mari deci au cam 3-5 cm , cati litri are acvariul
Cat sunt mici carasii nu au treab? cu plantele si nici mari nu se prea ia de plante , muschiul se intinde pe lemn , scoicile fac rau pestilor + ca apa se murdareste usor din cauza carasilor
Sunt cat o femela de guppy , chiar mai mari si stau lejer impreuna la temperatura pentru carasi ( 18°C)
Am carasi la 3-5 cm cu alevini de guppy si nu se ating de ei
Nu se vede bine dar in poza se vad scoici , care cresc duritatea apei si trebuie scoase din acvariu , si substratul trebuie schimbat , eu am ca substrat nisip de rau spalat bine cu apa rece si arata bine + ca plantele se dezvolta bine si se inmultesc in el
Gurami nu mananca alevini , nici carasii , dar molly se ia de ei , dar le ia mult sa-i prinda la mine am pus un alevin la ciclide si au stat 30 de minute sa-l prinda , la o temperarura mai ridicata ,mancare buna si schimburi mai dese de apa , femelele de guppy nasc mai repede , si acvariul plantat ajuta mult
Iar femela nu are inca pui si mi se pare tân?r?
Cum am spus , femela trebuie tinuta in acvariu , in maternitate e stresata , iar in acvariu sta calma si cand sta retrasa ?i incordata trebuie observata cu atentie , pana apar 2-3 alevini prin acvariu , ea nu naste în conditii stresante , la mine in 65 de litri cu acvariu plantat ( cabomba , Egeria , echinodorus ) lasam alevinii în acvariu si nu aveam treaba cu ei .
Eu am ?inut betta cu guppy, rasboras , zebre ?i coridoras , iar betta nu se lua nici de alevinii de guppy , acvariul plantat
Posibil sa fie din cauza stresului , femela cand naste sta speriata si o fugaresc restul pe?tilor, cand apar cate un alevin în acvariu , femela trebuie luata si pusa intr-un vas mic acoperit cu un tricou negru sau b?gat intr-o cutie , trebuie s? fie bezna in vas ca femela sa nu-si manance puii
Salutare , scoicile cresc duritatea apei deci nu au ce cauta in acvariu , acvariul e micut , trebuie ceva mai mare (80 litri )

Bafta la acvarii
Pompa de aer se folose?te pentru pesti , la acvarii plantate nu este nevoie , la acvarii plantate este necesara lumina buna , substrat fertil si instalatie co2
Cel din prima poza este mascul , iar cea din a 2-a este femela
Nu vreau , decât s? salvez o linie de guppy ?i o pereche de pelvichacromis
Masculul de gurami are inotatoarea dorsal? mai ascu?it? , iar femela rotunjit? , la molly masculul este mai mic ?i are gonopodium , sunt diferente foarte clare zic eu , niste poze ar ajuta mult
Multumesc de ajutor , cumpar alti masculi si am sa pastrez o temperatura scazuta de 23-25°C , pentru a fi mai multe femele in acvariu .

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: