| Message |
|
|
|
Daca vre?i s? - mi urma?i sfaturile bine dac? nu Tot bine
|
 |
|
|
|
Carasii nu se inteleg cu restul pestilor , ajung la 20 de cm usor în apa calda , mai bine îi vinde?i sau ii donati , iar substratul trebuie schimbat cu negru , alb sau maro , nu colorat , arata mult mai natural asa , si f?r? scoici , ar putea sa omoare pestii , chiar daca se simt bine acum , asta e sfatul meu
|
 |
|
|
|
Acvariul cu carasi s-a spart ? Daca mai este eu zic ca stau mai bine in el , carasii se decoloreaza la temperaturi de peste 23 de grade , eu acum am la ei 12-13°C si stau foarte bine , iar la cei mici am 18° C si în primavara prin aprilie ii bag in iaz si ii mai scot in noiembrie
|
 |
|
|
|
Pestele ala care curara geamul se numeste plecostosum dac? avea gura ca ventuza sau toracathum dac? avea must??i
|
 |
|
|
|
Tot aia e , ai mei sunt cât femelele de guppy si unii mai mari deci au cam 3-5 cm , cati litri are acvariul
|
 |
|
|
|
Cat sunt mici carasii nu au treab? cu plantele si nici mari nu se prea ia de plante , muschiul se intinde pe lemn , scoicile fac rau pestilor + ca apa se murdareste usor din cauza carasilor
|
 |
|
|
|
Sunt cat o femela de guppy , chiar mai mari si stau lejer impreuna la temperatura pentru carasi ( 18°C)
|
 |
|
|
|
Am carasi la 3-5 cm cu alevini de guppy si nu se ating de ei
|
 |
|
|
|
Nu se vede bine dar in poza se vad scoici , care cresc duritatea apei si trebuie scoase din acvariu , si substratul trebuie schimbat , eu am ca substrat nisip de rau spalat bine cu apa rece si arata bine + ca plantele se dezvolta bine si se inmultesc in el
|
 |
|
|
|
Gurami nu mananca alevini , nici carasii , dar molly se ia de ei , dar le ia mult sa-i prinda la mine am pus un alevin la ciclide si au stat 30 de minute sa-l prinda , la o temperarura mai ridicata ,mancare buna si schimburi mai dese de apa , femelele de guppy nasc mai repede , si acvariul plantat ajuta mult
|
 |
|
|
|
Iar femela nu are inca pui si mi se pare tân?r?
|
 |
|
|
|
Cum am spus , femela trebuie tinuta in acvariu , in maternitate e stresata , iar in acvariu sta calma si cand sta retrasa ?i incordata trebuie observata cu atentie , pana apar 2-3 alevini prin acvariu , ea nu naste în conditii stresante , la mine in 65 de litri cu acvariu plantat ( cabomba , Egeria , echinodorus ) lasam alevinii în acvariu si nu aveam treaba cu ei .
|
 |
|
|
|
Eu am ?inut betta cu guppy, rasboras , zebre ?i coridoras , iar betta nu se lua nici de alevinii de guppy , acvariul plantat
|
 |
|
|
|
Posibil sa fie din cauza stresului , femela cand naste sta speriata si o fugaresc restul pe?tilor, cand apar cate un alevin în acvariu , femela trebuie luata si pusa intr-un vas mic acoperit cu un tricou negru sau b?gat intr-o cutie , trebuie s? fie bezna in vas ca femela sa nu-si manance puii
|
 |
|
|
Salutare , scoicile cresc duritatea apei deci nu au ce cauta in acvariu , acvariul e micut , trebuie ceva mai mare (80 litri )
Bafta la acvarii
|
 |
|
|
|
Pompa de aer se folose?te pentru pesti , la acvarii plantate nu este nevoie , la acvarii plantate este necesara lumina buna , substrat fertil si instalatie co2
|
 |
|
|
|
Cel din prima poza este mascul , iar cea din a 2-a este femela
|
 |
|
|
|
Nu vreau , decât s? salvez o linie de guppy ?i o pereche de pelvichacromis
|
 |
|
|
|
Masculul de gurami are inotatoarea dorsal? mai ascu?it? , iar femela rotunjit? , la molly masculul este mai mic ?i are gonopodium , sunt diferente foarte clare zic eu , niste poze ar ajuta mult
|
 |
|
|
Multumesc de ajutor , cumpar alti masculi si am sa pastrez o temperatura scazuta de 23-25°C , pentru a fi mai multe femele in acvariu  .
|
 |
|
|