[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Salutare ! As putea sa pun fertilizant de plante in acvariu fara sa-mi afecteze pestii
Si mie mi s-a intamplat sa-mi moara ciclidele dupa ce am reciclat acvariul
Deja e suprapopulat acvariul , 4 carasi în 80 litri ,ma gandeam la 350 de litri , carasii o se creasca putin si nu incap alti pesti pe langa ei , am spus de multe ori ca doar in bazine mari, scapa de carasi si apoi guppy
Eu am in unele acvarii nisip de rau spalat bine cu apa rece si nu a afectat cu nimic pestii , chiar si plantele prospera
In 54 litri ar merge o pereche de ramirezii sau pelvicachromis , acvariul este intradevar mic
Am acvarii de la 2 ani ?i mereu am avut carasi , acum ?tiu totul despre ei , si m-am extins mult ,acum am multe bazine , de o luna de cand sunt pe forum am mai facut 4 bazine , am un perete plin de acvarii si o sala cu bazine
Mai ales carasii care trebuie sa fie lenti

Daca alearga din sus in jos prin acvariu inseamna ca sunt stresati , pestii nu se joaca
Cati litri are acvariul ?
Fara neoni , guppy doar , ca incepatori nu va puteti da seama dac? pestii se simt bine , nu neoni , nici molly , guppy doar în bazine mari
Da , care au asa sunt masculi , eu asa am la ai mei , si scot pui din ei
La maturitate masculul are niste puncte albe pe branhii , pân? atunci nu exista ceva mai vizibil
Salutare !! Am o intrebare , severumii mei au cam 10 cm si nu mai cresc , in comparatie cu scalarii care sunt mult mai tineri decat ei si ii depasesc , cel mare are de mult timp ochii rosii
Am incercat , dar carasii nu accepta temperaturi ridicate , doar oranda accepta bine si 26°C , dar oranda creste mare si are nevoie de bazine mari si filtrare buna , in rest ambele sunt specii nepretentioase se pot intelege , in cazul meu carasii au crescut la temperaturi scazute dar se pot aclimatiza .

Ex : in 150 litri 2 carasi maturi si cativa vivipari ( guppy , molly , platy )
Un caras singur dupa parerea mea are nevoie de 60 litri , dar mai multi sa zicem 5 au nevoie de 40 litri pentru un peste , iar minim este de 40 litri pe bucata ca s? se simt? bine , si o temperatura de 18 ° C

Guppy poate sa stea cu carasi la 22 ° C , si carasii in bazine de peste 120 litri pot fi tinuti împreuna cu guppy , mult mai bine decat cu molly sau platy , asta în bazine mari

Pentru 4 carasi e nevoie de 160-200 litri de apa in acvariu

Eu am f?cut acvariu de 90×40×40 cu sticla de 6 mm si tine plin ,altul de 100×35×40 tot cu 6 mm si la asta am folosit silicon normal transparent
la ce mai ceri sfaturi dac? nu ascul?i pe nimeni ?
Negru au toate femelele de guppy , scoate-o de acolo , eu am o femela sterila care nu a facut pui vreodata
Maternitatea e pentru ea o cusca pestii , ea ca mama vrea un loc bun unde sa-i creasc? puii
Din cauza stresului femela naste prematur , substratul colorat, plantele artificiale sau alte ornamente inestetice streseaza pestii , dar vorbesc degeaba ...
Bai cu albastru de metil , ajuta la toate infectiile , intr- un acvariu sau vas mai mic tinut 4-5 ore pe zi , pus albastru de metil in apa pana devine albastru inchis si schimburi dese de apa 20-30 % pe zi ( apa trebuie tinuta 12- 24 de ore intr-un vas cu gura larga ), temperatura scazuta ajuta la boli , corydoras sunt rezistenti la temperaturi scazute , deci e in avantajul lui

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: