| Message |
|
|
|
Am pus albastru de metilen , nu ?tiu daca e bine sa pun sare cu moss în acvariu
|
 |
|
|
|
Temperatura e mare , iar în acvariu am doar vivipari+ pelvicachromis , deci ar merge sare cred , da nu ?tiu dac? afecteaz? melcii
|
 |
|
|
|
Am sa o separ s? o pun în albastru de metil , si am sa pun si in acvariu , ma gandesc ca este o infectie bacteriana
|
 |
|
|
|
Salutare , am o zebra care are dropsy , poate transmite boala sau astept sa moara ?
Care ar fi cauza ? Ea este batrana si o am de putin timp
|
 |
|
|
|
Vara aveam cam 25 °C in acvariu , iar toamna aveam cam 18°C seara si atunci tot masculi facea .
|
 |
|
|
|
Mul?umesc de sfaturi , întreaga gesta?ie trebuie s? fie la o temperatur? mai sc?zut? ?
|
 |
|
|
Pestii o s? moara cam peste o saptamana , lasa intr-un recipient de 2,5 l apa , care o lasi 24 de ore si faci schimburi zilnice de apa , molly se ceart? din cauza stresului , faci schimburile cam 3 saptamani ?i cump?ra substrat alb de ciclide , ni?te plante ieftine ?i un mascul de betta albastru + 2 melci si aia e
Incearca sa dai pestii si sa cumperi doar un betta si 2 melci
|
 |
|
|
Tot acvariul este în neregula , ce ar cauta un caras în 12 l , caras + molly , sfatul meu este cump?rarea unui acvariu mai mare , lasat la ciclat ?i apoi populat cu pe?ti  . Dupa p?rerea mea carasii nu se ?in în acvariu , eu prefer sa- i v?d de sus în bazine mari cu ap? limpede (40 l pentru caras ) carasii au nevoie de ap? rece 18° C , la mine stau super OK in 12-13 ° C ?i se dezvolta ?i m?nânc? normal . Baft? cu acvariul
Alt? variant? ar fi un betta cu ceva plante ?i substrat fin alb ( pentru ciclide
|
 |
|
|
|
Mul?umesc , deci nu este ceva r?u dac? cresc repede
|
 |
|
|
|
Salutare ! Va rog ajutati-ma , scalarii mei au crescut foarte foarte rapid ?i au o mare poft? de mâncare , temperatura este de 28-29 ° C , s? o scad la 25-26-27 °C ? M?nânc? mereu , nu se mai opresc din mâncat
|
 |
|
|
|
Salutare ! Am o femela de platy care îmi na?te doar masculi , a? vrea s? ?tiu dac? pot corecta problem? , unii masculi pe care îi fata nu sunt fertili.
|
 |
|
|
|
Zebrele roz , zic eu ca incap 9 , si pot fi " pesti aurii"
|
 |
|
|
|
Am melci invazivi si unul roz din aceias specie , ma gandeam daca merg hibrizati , si sa iasa 30-50 % pui roz si restul maro inchis , melcii roz invazivi mi-ar place , dar pomacea nu
|
 |
|
|
imi cer scuze nu am citit despe toracatum, este de la ei mai bine zis  , nu stiu cati bui o sa reziste in acvariu , 2-3 molly in plus cred ca rezolva puii
|
 |
|
|
|
Si filtrul trebuie spalat in apa scoasa din acvariu
|
 |
|
|
|
Salutare ! bulele se fac din cauza acumularilor proteice , care se formeaza din cauza mancarii , excrementele pestilor, ceva murdar in acvariu , etc.
Un schimb de apa (30%) , apa trebuie lasata peste noapte intr-un vas cu gura larga , iar schimbul se poate repeta 2-3-4 zile la rand .
Mi s-a intamplat si mie si am facut schimb de 50% zilnic , dar la mine era vorbe de carasi
|
 |
|
|
|
Cu mai putini membe deep ( 2 masculi si 6-8 femele ) zic ca ar merge niste pseudotropheus flavus si acei
Parerea mea , ar merge si 2 plante rezistente una in coltul din dreapta si alta in coltul din stanga cu pietre si ascunzatori in mijloc , plante ca anubias sau echinodorus
Am avut si eu acvariu cu africani dar nu-l mai am din cauza unei probleme cu ciclarea si oxigenarea
Multa bafta la africani
|
 |
|
|
|
Am sa scot rechinul ( labeo bicolor ) , dar nu o sa fie usor ca imi trebuie un peste linistit care sa-mi curete plantele , otocinclus nu gasesc in zona + ca il am de mult timp si nu pare a fi agresim sau nelinistit , cand era mai tanar mai alerga niste moly negri , acum are o " scorbura "in care sta atunci cand nu curata plantele .
Am incercat si SAE dar dupa ce creste sta mereu agitat si dupa un an nu mai mananca alge
|
 |
|
|
|
Am incercat sa donez ciclida si guppy si nu ii vrea nimeni , am un acvariu in care am pui de caras maricei , dar astept sa mai creasca puii de caras sa.i pot baga cu adultii .
Severumul este varianta gold , iar ciclida a ramas singura dupa ce am desfintat un acvariu cu africani
|
 |
|
|
|
Parintii celor negri sunt micuti , dar mai am 2 argintii care nu stiu cum le arata parintii , eu as vrea sa se faca toti de aceias marime , mancare le dau de 3-4 ori pe zi si fac des schimburi de apa , apa o las de la pranz pana a 2- a zi dimineata intr-un bazin cu gura larga , este bine sau trebuie s-o las mai putin in bazin , le schimb 20 % din apa o data la 2 zile . Nu vreau scalari foarte mari , dar ii vreau mai mari fata de ce am vazut eu pana acum
|
 |
|
|