[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Bazinul arata tare bine si, daca filtrul acela nu a fost deloc oprit, atunci nu e nici o problema.
MKE wrote:... O intrebare care ma "framanta", mobilierul de pal, care inconjoara sump-ul, nu este afectat de umezeala de acolo ?

3x tuburi de fi-25 ar fi suficiente pentru overflow?

- NU, pentru ca vei da o gaura in PAL si vei monta un ventilator care sa scoata aerul afara din dulapu' ala.
- DA, sunt suficiente pentru o pompa cu debit de pana in 6-7000 litri/ora.
A vrut sa ia inclusiv cei 3 Vieja Synspilum pe care eu i-am donat zilele trecute!... mi-a trimis 2 PM-uri legate de treaba asta.
In primul PM m-a intrebat "Imi poti spune rasa pt a verifica conditiile necesare?", desi anuntul meu era cat se poate de clar: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45675.page
In al doilea PM (a doua zi) mi-a spus clar ca "As dorii eu pestisorii!!".

Va trebui sa am o discutie cu el, pentru ca ne ajunge un singur "Mirciulica" pe forum.
Topic closed!
Este vorba despre acest bazin?
Te rog sa raspunzi.
Multumesc.
Manuelita wrote:Intrebare poate prosteasca. Daca o camera din sump e plina cu alge care ne scapa de nitrati, cum de ele nu invadeaza si acvariul display?

Nu e vorba de alge - ca la bazinele de apa dulce... e vorba de macro-alge, adica "niste plante" in toata puterea cuvantului.
Manuelita wrote:Asta inseamna ca nu e nevoie de filtru (in sensul de aparat) ptr ca pompele de apa care trimit apa spre piatra vie asigura suficienta filtrare?

Cantitatea mare de roca din bazinele marine asigura suport pentru coloniile de bacterii... deci da, te poti lipsi de "filtrarea biologica" facuta de filtrele clasice.
Manuelita wrote:Daca pui roca uscata si doar un pic de roca vie, in timp "inviaza" toata roca?

DA!... intr-un termen mai scurt, sau mai lung, toata piatra va fi colonizata...
Manuelita wrote:Apa de osmoza inversa e musai? Am in mod normal apa de fantana, duritate ~30 grade germane

E musai... altfel, o sa te umpli de alge repede de tot.

Parerea mea este sa lasi bazinul asta in pace, "cu apa dulce"... daca vrei neaparat sa incerci niste "apa sarata", cumpara un bazin mic si incepe de-acolo.
@smileyface: Da, masculul a crescut foarte frumos!... nu l-am mai masurat in ultima vreme, dar cred ca a depasit lungimea de 25 cm. Se apropie de varsta de 2 ani. Este extrem de masiv, e gros "in greaban" si foarte solid.
Femela de Labiatus face un an (in aprilie) de cand am luat-o... acum cred ca are undeva pe la 16-17 cm. Teoretic, e matura dpdv sexual si ar trebui sa depuna.

@Dan P:
Da, frate, nici eu nu mai am rabdare... sunt "geana" pe ei!
Daca imi iese combinatia cu corceala, atunci o sa imprastii pui pe la toti cei care-si exprima dorinta sa creasca asa ceva... pregateste-ti bazinu' ala mare, ca precis o sa vrei si tu pui.
Da, in 3-4 saptamani bazinul este deja colonizat cu bacterii si poti incepe sa bagi pestii... "maturizarea" acvariului se va produce in urmatoarele 6 luni.
Ia in calcul un peste la 10-15 litri apa, ca sa stii CATI baboi sa cumperi...
Mai bine citeai partea aia in care se spune sa nu bagi pesti in primele 3-4 saptamani.
Cam asta e...

Nu ai de ce "sa pastrezi" apa, niciodata!
Eu as face un schimb major, cel putin 50%.
...
Servus dragule si bun venit pe forum!
Dar din dar se face Raiu'!... cei 3 pui au ajuns la colegul nostru Yocosmin2010.
Sa se bucure de ei si sa-i vedem mari!

Pestisorii au ajuns la colegul Yocosmin2010.
Topic closed.
scorpionul wrote:ai incercat la Mirciulica?

El e mai mult cu guppy, platy, xifo... d-astea.

Really, am primit mai multe cereri pe PM si le voi trata in ordine cronologica.
Se doneaza 3 pui de Vieja Synspilum.
- sunt 2 femele si 1 mascul (provin dintr-o ponta depusa in septembrie '18).
- dimensiune 6-7 cm... mananca orice, sunt certareti si agresivi.
- poze si alte explicatii aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2020/27458.page

Pestii se ridica din zona Stefan cel Mare / Circ.
Mi-am luat inima-n dinti si-am facut curatenie la pesti...
- am aspirat sumpul,
- am golit acvariul,
- am prins cei 3 pui... sunt 2 femele si 1 mascul (6-7 cm),

E careva amator? Trebuie luati din zona Stefan cel Mare / Circ.
Saptamana asta sunt pieton, asa ca nu ma pot deplasa cu mare usurinta... afara e frig, plm.
Wow, e "pe bogatie"! ... profile de aluminiu, lucrare serioasa!
Ce hiene, babaete!
Creme de la Creme - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45639.page

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: