| Message |
|
|
|
Si chiar daca ti se rupe (de) viermele, obturezi caria cu plastilina sau superglue.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
La mine, in setupul vechi (de saptamana trecuta  ) am plimbat PAR-ul deasupra acroporelor si aveam peste 200, acum ca le-am ridicat cu 20-30 cm ... cre` ca tre`sa mai tai din lumina.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Si uite asa am scos eu dslr-ul din dulap, in speranta ca voi face niste poze cu care sa impresionez bajetii. Si asa bine aratau pe display-ul aparatului. Cand le-am vazut pe pc.. 
Special pentru tine ma chiorasc la mobil ...
De fapt, am incercat sa pozez chestia asta, dar nu o pot focaliza. E un tub (aparent dur) din care iese mereu o "panza de paianjen". Pot sa rup tubul ala? Ca ma scoate din minti 
Scapa de el, irita coralii si arata naspa, rupe-l cat mai de jos
P.S. caut trepiedul si incerc totusi sa fac niste poze mai de Doamne-ajuta
P.P.S. nu mai pun nici o poza, am tras ~50 de cadre si n-a iesit nici unul 
Tocmai mi-am gasit ochelarii...
|
 |
|
|
Fotografia arata asa, nu prinde efectul de lupa, in realitate tot ce este mai in spate se vede la dimensiune dubla, am ce bajbai cu vreun coral pana sa-l asez intr-un loc, ca imediat sa constat ca e stramb
|
 |
|
|
Ciudat ...
|
 |
|
|
darthradu wrote:Mie nu mi se pare ca ai inaltat nici o laterala, ai pus tot in mijloc.
Eu as fi acoperit complet lateralele, de jos pana sus, sa nu se vada deloc peretii
Radule, uita-te un pic la prima poza de la `122.
Bucatile de piatra alea albe, au 20 cm inaltime si au fost puse pe laterale...
Ti-am zis ca-i greu cu acvariul asta, el mareste si in realitate pare ca-i plin si toate stau sa vina la vale ...
|
 |
|
|
Am milka aia mare, daca o proptesc tine ea totul
|
 |
|
|
Si eu abia incep sa ma invat cu noul aranjament, stau cat mai departe sa nu o ia la vale si sa vina peste mine gramada aia de bolovani
|
 |
|
|
|
Pe laterale se inalta coralii, nu mai cum sa le acopar cu piatra.
Mai am doua chestii de prins cu magnet pe laturi ...
Mai bag neste detalii:
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Multumesc.
Daca dupa operatie o tin 24h intr-un mic bazin dotat cu o pompa, mai scade riscul?
Geme net-ul de exemple de chirurgi ( macelari, sadici, inconstienti, kamikaze etc.) in nevertebrate marine
Vezi, scrie iute testamentul si da-i bataie ...
|
 |
|
|
Am tot asteptat un sfat, dar cum nu prea a venit  , am facut ce m-a taiat pe mine capul, adica am ingramadit toata piatra aia.
Rezultatul? Vedeti comparativ cu pozele de mai sus
|
 |
|
|
Eu numai lucruri bine astept de la un cleaner shrimp, sper ca si al tau doar l-a curatat de eventuali paraziti, nu de tot
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Nervi, durere de cap, etc..
Momentan ma mananca in dos sa fraguiesc anemona (green bubble), a crescut foarte mare si nu are nici un gand sa se auto-splituiasca.
Pe langa faptul ca mi-e foarte mila sa bag lama in ea, nu stiu nici cu ce se dezinfecteaza. Sugestii?
Se dezinfecteaza cu solutie pe baza de iod, recomand insa produse specializate: Reef Dip de la Seachem, sunt si altele, dar eu doar din asta am
Totusi operatia impune riscuri, poate elimina toxine de sa-ti compromita micul acvariu.
|
 |
|
|
Ma tot uit la poze si ma apuca melancolia.
Pentru a salva reciful a trebuit sa desfiintez setupul de dulce, inclusiv cu doua perechi de discus
|
 |
|
|
Pai daca-s discusii tai, nu a fost socul prea mare, in butoi cred ca rulai si filtrul extern, asa ca prea multa ciclare la ce sa faci?
Cu plantele e chin, concentreaza-te pe unele de suprafata si vreo radacina serioasa.
Ce-ti mai plac ciortanii  , asta cu referire la marin.
|
 |
|
|
darthradu wrote:Hernie inghinala, si au gasit aia un ceas cu cuc acolo sau un controller de acvariu ceva astfel incat nu s-au lasat pana nu mi-au tras buzunar de 15-20cm
Îmi pare rau sa te vad asa, dar bine ca ai scapat de belea, ca acusi tre' sa cari apa, pietroaie, sare, contorsionism pe la sump.
Fa-te bine si hai la treaba!
Daca tot ai buzunarul ala, lasa loc si pentru cateva mufe, fire, cine stie ...
|
 |
|
|
No, nicicum, eu am d`ala de fonta ...
|
 |
|
|
Aia nu-i o bucata de calorifer?
|
 |
|
|
|
Si linia aia continua din profil metalic arata in mare fel, dar la bonsai-ul din fata nu renunti?
|
 |
|
|