Si ca sa mai tin lumea la curent, de vreo 3 zile am scos a doua tura de pui de la acei msuli yellow tail.... prima tura de puiutiau aproape o luna....si destul de marisori.
pana la urma am facut doar o curatenie putin mai strasnica decat cea normala, iar pietrele le-am cam aranjat pe nisip, nu le-am mai suprapus, oricum stiu ca o sa sape ei sa-si faca ascunzatori dar macar acum sunt mai mult timp in innot decat erau inainte.
in rest s-au cam linistit nu se mai ascund cand ma apropii de acvariu, chiar vin spre mine cand ma apropii, ceea ce ma face sa ma bucur. Acum am activitate cand ma uit la acvariu, inainte era cam liniste,stateau mai tot timpul ascunsi.
probleme de agresivitate chiar nu am observat, e liniste si pace.
o intrebare......din cate am citit pe forum...prin unele posturi....se zicea ca nu e indicat sa faci ascunzatori la malawi?.......setup-ul meu e plin de grote......dar magandeam sa renunt la ele.....asa ii fortez sa stea mai mult pe afara....ca se cam ascund
ma bate gandul sa fac o curatenie mai generala......ca nu am facut de vreo 6-7 luni.....numai intretinerea saptamanala ......ceva sfaturi? e indicat sa spal nisipul?
ma gandeam sa trec toata apa printr-un filtru perlon....si s-o pun inapoi in acvariu .... am cam multe chestii in suspensie prin apa....desi am un filtru intern destul de mare si puternic (un powerhead de 1200l/h pus pe un burete , bolborositor, cel mai mare gasit 10/10/25)
am scos-o afara.......oricum i-a parasit......a plecat de langa ei si-a facut cuib in alt colt.....pestisorii sunt vioi exploreaza de zori.....ramane intrebarea ce sa le dau demancare .....am sfaramat niste granule cu care ii hranesc pe cei mari....aste sugestii?
in acvariu am o pompa cu power head peste care am tras un ciorap de dama....sper sa nu fie probleme...
am mutat-o....cand am bagat-o in acvariu maternitate....a si fugit intr0un colt si a dat puii afara.....sun destul de marisori...cca 0.5 cm.....sa o pun inapoi in acvariul mare?.....si sa ii las singuri?.....ei tot incearca sa ii intre in gura...siea ii tot scuipa afara.....cativadintre ei deja s-au ascuns pe sub pietre sau inoata liberiprinacvariu...mi se pare ca se descurca singuri deja............si inca o chestie ....cu ce sa hranesc micutii ......astept cu nerabdare sfaturi
Nu am mai tinut la curent acest topic de multa vreme fiind foarte ocupat cu serviciul......si nici timp sa urmaresc foarte indea[proape evolutia pestilor......
iar acum sunt pus intr-o situatie dificila.....una din femelele Pseudotropheus acei msuli pare sa aiba puiuti in gusa....e destul de marisoara si neagra.....si nu stiu mai nimic despre felul in care trebuie sa arate.....cand a avut loc fecundatia...si cand ar fii timpul sa scot puisorii afara......as vrea daca se poate sa primesc ceva sfaturi de la cei care au mai trecut pe aici...multumesc mult de tot.....
nu stiu de ce dar continui sa am pierderi printre Pseudotropheus sp. Acei MSULI nu prea reusesc sa imi dau seama de ce..din cand in cand cate unul da coltul.....in rest ceilalti sunt foarte ok , cresc, sunt vioi activi si au ramas in acelasi numar de la achizitie.
ce sa zic ....nasol sper ca ultimii 5 ramasi sa traiasca si sa creasca mari.....
felicitari arata bine....si pestii se simt bine...stai linistit in timp o sa fie uniforma culoarea la pietre....si la mine au inceput sa se acopere cu alge....si deja arata mult mai bine
pt mine e prea mult....poate altii au alta parere....acuma depinde si ce pesti vrei sa cresti acolo....poti face aranjamente si mai incarcate.....dar oricum depinde care vrei sa fie imaginea de ansamblu
cred ca si alti colegi forumisti ar vrea sa afle ce fel de alge.....ce lumina ai la acvariu...cat timp functioneaza pe zi...ce tip de alge...cum arata.si pe urma cred ca ai putea primi ceva raspunsuri
sunt oameni si oameni.....eu cu cine am facut afaceri am facut ori plata ramburs ori in avans....dar pana acuma Doamne'ti multam nu am avut probleme......cred ca e bine sa faci afaceri cu surse sigure...care fac afaceri cu multa lume si poti afla o parere despre tranzactiile efectuale cu altii.....sau varianta fata in fata...ca sa nu ai surprize...
am gasit acum cand am ajuns de la munca un Pseudotropheus sp. Acei MSULI mort......si toti se luptau care sa manance din el...e un sfert mancat.....nu stiu cauza mortii....restul ies la numaratoare....