[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dorin_t20
Forum Index » Profile for dorin_t20 » Messages posted by dorin_t20
am zis ca nu sa o sa raman dator cu descrierea acvariului.....

Acest proiect s-a nascut din faptul ca m-am indragostit de ciclide....inainte am avut un acvariu de 100L plantat in care am crescut tot felul de pesti....am fost intr-o continua schimbare.
Chestia e ca demult am vrut un acvariu mai mare dar mi-a fost greu sa imi conving sotia in directia asta...dar pana la urma am reusit si acum incepe sa-i placa si ei...

Deci acvariul este L-115 x l-50 x H-40 sticla de 8mm (doar asa m-am putut incadra in buget....nu ca nu as fi vrut mai mare, bobesku, ca stiu ca ar fi fost mai bun un acvariu mai mare....dar asta e)
am facut multe calcule, am intrebat in stanga si dreapta si am ajuns la concluzia ca la dimensiunile astea e cel mai ok avand in vedere ca e din sticla de 8mm.

Filtrarea este asigurata momentan de un powerhead de 900l/h pus pe un burete grosier 25x10x10...cel mai mare ce l-am gasit.....intentia mea e sa asigur filtrarea printr-un filtru extern (fie ca reusesc sa fac eu ceva fie o sa cumpar unul), substratul e din nisip de quartz procurat le la statia locala de tratare a apei, incalizitorul vechi de 100W ...pana vine iarna o sa iau unul mai mare. Capac din pvc facut de mine, cu instalatie electrica facuta tot de mine 1x39W T5 si 2x 18W T8.

cam asta e prezentarea... sunt inca la inceput de drum si stiu ca mai sunt multe de facut....dar in timp o sa fie mai bine...
foarte bine si promitator....abea astept evolutia.... succes
am reusit sa fac si capacul.....maine sper sa pot finaliza instalatia electrica....momenta merg un aqua medic plant grow 39W si un philips 18W alb rece.....intentionez sa le schim numai ca inca nu m-am hotarat cu ce....

pestii sunt bine...foarte mancaciosi.....inca nu am vazut sa se ia la harta......sper sa fie ok in continuare.....

dupa ce termin cu capacul....vreau sa ma apuc de un filtru extern de tip canistra...cred ca duce powerhead-ul cel am sa ridice apa 1m.......e de 900L/h ....momentan produce ceva curent in acvariu asa ca sper sa fie ok....trebuie sa fac un test cu el in cada.....si sa ridic un furtun cam 1m sa vad ce debit are....si cat ar scadea dupa ce are de tras apa prin mediile de filtrare.... oricum ma gandesc la unul de gen...sa intre apa pe jos....sa las fizica sa se ocupe de alimentarea cu apa....si pompa sa fie sus pt out....si cred ca nu ar fi problema cu pompa...sa faca fata...vom vedea...
stai linistit si eu am facut la fel.....daca puneam toate pietrele ce le-am adus ramanea loc numai cat sa se scurga apa printre ele.....)

arata foarte bine acvariul tau...chiar frumos.....bafta cu el...
nu pot sa iti dau indicatii in ce priveste numarul de specii si cati indivizi din fiecare.....si eu sunt la inceput cu ciclidele....eu de exemplu am inceput cu 33 buc in proiectul meu...

Pseudotropheus sp. Acei MSULI
Labidochromis Caeruleus
Metriaclima Estherae rot-rot

11 din fiecare......
http://youtu.be/oPD1EZzXjdo

am aranjat pietrele mai ca la ei acasa.....si asa e si mai mult spatiu pt viitor....

am scos bolovanii

cred ca e mai bine asa...mai natural....lake malawi..design.
cu privire la nr de indivizi am zis ca se vor reduce pe masura ce vor creste si se vor alege familiile...undeva intre 15-20 buc maxim...si eu zic ca o sa fie ok atunci...sper sa nu gresesc
am inceput un nou acvariu L-115x l-50x h-40 si as vrea sa va dati cu parerea asa sa mai invat si eu de la altii. nu am timp sa dezvolt acum povesea dar nu o sa raman dator

momentan am pus niste scoici pt duritatea apei....o sa dispara in ceva timp.

http://youtu.be/H2C7z27JIDo
http://youtu.be/4zA9cLU2BFg

http://s1180.photobucket.com/albums/x406/dorin_t20/Malawi%20ciclids/

astia sunt locatarii

Pseudotropheus sp. Acei MSULI
Labidochromis Caeruleus
Metriaclima Estherae rot-rot 11 bucati din fiecare...adica 33 buc
pana o sa mai creasca si o sa se aleaga familiile si apoi mai rarim

astept pareri si pro si contra
multumesc
Salut, ma numesc Dorin si sunt din Bistrita. Acvariu am avut cand eram de vreo 12- 13 ani, dar nu a mers prea mult...nu aveam timp de el.
Totusi in urma cu 1 an si ceva am inceput intr-ale acvaristici asa constant, cu un acvariu de 100 L in care am tinut tot felul de pesti, inclusiv 4 pui de discusi o vreme,pana au mai ccrescut.

Acum am inceput un nou proiect la care am visat de ceva vreme, un acvariu pentru ciclide L-115 , l-50 si H-40, sticla de 8mm ( doar asa am putut face rost aici in oras, si s-a incadrat in buget), cu intaritoare,transversale si longitudinale, desi fara intaritoare am avut o "burta" de 1-1.5 mm, dar e mai sigur asa.

Este pus la ciclat de o saptamana cu un powerhead de 900L/h pus pe un burete mare(cel mai mare gasit in comert), apa e curata,chiar limpede, fara chestii in suspensie, oricum vreau sa mai achizitionez ceva pentru filtrare.
Incalzitor am unul de 100W ramas de la cel de 100L...dar pana la iarna o sa mai achizitionez unul.
Substratul e din nisip de quartz, procurat de la statia de tratare a apei.
Landscape-ul e din roci de munte.
Iluminatul e momentan cu 3 neoane de 18W Philips, acum ma interesez de ceva sistem de luminat mai mare, cu neoane mai lungi, pe care vreau sa le prind in capacul pe care o sa-l fac din lambriu de pvc (materia prima e achizitionata, mai trebuie doar timp)

Luni o sa soseasca si locatarii: Metriaclima Estherae rot-rot, Labidochromis Caeruleus, Pseudotropheus sp. Acei MSULI , cate 11 bucati din fiecare, pui, iar cand vor mai creste si se vor alege perechile voi mai renunta la o parte din ei.

Cam asta e pe scurt povestea mea, mai multe vor fii in jurnalul pe care intentionez sa il deschid.

Stima.

Forum Index » Profile for dorin_t20 » Messages posted by dorin_t20
Go to: