[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Incerc pe saptamana viitoare sa-ti fac o vizita sa masuram NO3. Lasa-mi te rog un numar de telefon in privat.
Astea sunt nimicuri. Cica la Craiova se dau centrale termice.
Dupa inca 2 zile am repetat testul cu aceeasi apa din pahar. NH4=0.2-0.4 (am observat ca nuantele la testele JBL nu prea seamana cu cele de pe patchuri, spre deosebire de testele Sera care mi se par mult mai aproape ca nuante).
In concluzie sunt 2 variante:
- testul meu functioneaza dar valorile sunt cam decalate fata de valorile reale
- e nevoie de mai multe zile ca resturile organice sa se descompuna si sa se formeze amoniacul

Nu am golit inca paharul cu toate ca apa arata gretos.
Vreau sa vad dupa cate zile ajung cu amoniacul pe capacul scalei (daca ajung).
Banuiesc ca l-ai lipit in puncte care la presare s-au imprastiat pe zona mai mare.
Gandeste-te ca siliconul se usca de la exterior spre interior cate 1.5mm/zi dupa cum ziceai.
Daca nu-l lasi suficient risti ca in mijloc sa nu se usuce cum trebuie.
Lucian wrote:- conditii anoxice (mediu lipsit de oxigen cel mult 0,1 mgO2/l)

Nu mi-a fost clar niciodata daca e nevoie de un recipient inchis ermetic sau e suficient ca apa sa nu valureasca la suprafata pentru a ajunge la nivelul asta de oxigen (sau lipsa de oxigen).
Poate ma lamuresti.

Calin, eu ma tot mir cum de nu ai alge pe geam daca il stergi o data pe an.
La mine dupa 1 saptamana se face o pelicula albicioasa care dupa inca 2-3 saptamani se transforma in alge.
Cred ca dupa 1 an n-as mai vedea in acvariu.
In alta ordine de idei, daca chiar vrei sa afli valoarea nitratilor la iesirea din denitrificator pot veni sa facem un test.
Dar sunt convins ca valoarea e zero, asa cum zicea si nea Koala.
Eu zic ca schimbul la picatura ajuta mai mult la scaderea nitratilor decat o face denitrificatorul.
Si ia multa "presiune" si de pe filtrare, multe resturi organice fiind eliminate inainte de a intra in ciclul azotului.
Probabil fara schimbul la picatura, incet-incet filtrarea nu ar mai fi facut fata si ar fi trebuit sa umbli in filtre.
Oricum sunt foarte curios ce e in filtrele alea dupa atata vreme.
A, si inca o chestie. Faci aditii de saruri sau ii tii in apa moale de Cluj?
Depinde cat de gros ai dat stratul de silicon. In fisa tehnica a siliconului scrie timpul de intarire. In general e 1-2mm/24h.
Eu l-as lasa macar 2-3 zile.
El nu dilueaza nitriti, ci nitrati.
Cred ca de aia nu m-am prins de gluma.
Bogdan_g wrote:obtii o dilutie infinitezimala de nitrit si astfel vei avea in acvariu un efect opus celui pe care il au nitritii in doze ponderale, asta conform.principiilor homeopatiei :J

Pe bune ca nu am inteles nimic. Daca esti bun sa repeti, asa pe litere, ca pentru prosti.
Nu vreau ca praful ala ce iese din piatra ponce sa-mi umple noua roca asa ca o ciclez intr-un butoi, curat sumpu si bag acolo doar noua roca.
Se cicleaza bine si in butoi ca doar tot aia e. Bineinteles ca acolo e o pompa care plimba apa pe verticala.
Ideea principala vad ca te incapatanezi sa nu o pricepi Noroc ca mai este pana la Craciun si ai timp sa-ti revii.

Deci se da un kit de amoniac asupra caruia proprietarul are anumite banuieli de nefunctionare corespunzatoare. Ma mai urmaresti, da?
Ca omul sa se lamureasca ce si cum ia un pahar cu apa, arunca 2-3 lingurite de mancare care se descompun acolo si dupa 2-3 zile face un test cu kitul suspectat.
Valoarea obtinuta e 0.1 (al doilea cerc de pe scala).
Omul se astepta ca valoarea sa fie mult mai mare asa ca pune o intrebare pe forum si asteapta ca altii mai intelepti ca el sa il lamureasca daca e valoare normala sau a prins un kit prost.

Daca nu ai inteles nu e nici problema. Vorbim peste cateva zile.
Pentru ca banuiesc ca kitul de test nu e bun. In butoiul pus la ciclat nu se poate dupa 1 saptamana ca amoniacul sa fie zero.
Iar in paharul cu mancare descompusa mi se pare ca e prea mica valoarea de 0.1.
M-am decis sa renunt la piatra ponce. Am luat de la stimabilul Adrian Jivulescu 30l de roca vulcanica si am pus-o la ciclat intr-un butoi.
Piatra arata perfect zic eu, foarte poroasa, dimensiune 10-15mm. Sper sa faca si treaba buna.
Dupa o saptamana am facut un test la NH4 la apa din butoi si surpriza, valoarea e zero.
Mi s-a parut ciudat si am zis sa trag o verificare testului de NH4. Test JBL care expira in 2017.
Am luat un pahar, am pus cateva lingurite de mancare si l-am lasat 2-3 zile asa.
Ieri am facut un test si surpriza, valoarea NH4=0.1. Eu ma asteptam sa fie in partea opusa a scalei, "pe rosu".
E posibil sa fie asa mica valoarea sau e ceva in neregula cu testul?
Am zis ca mai las apa in pahar cateva zile si repet testul.
3. curata bine geamu ala si da-l cu niste alcool sanitar inainte de lipire.
Aia-s peste tot. Nu stiu de ce mi-a venit in minte filmul Alien.
In 6 saptamani ciclarea ar trebui sa fie completa. Daca valorile NH4 si NO2 sunt zero, ar NO3 are valori mai mari de zero, atunci e in regula sa bagi pesti.
Bineinteles testele sa nu fie dinalea cu betisoare.
Gabi C wrote:Am inceput s alucrez cu aparatul pe manual si am facut citeva poze . Cred ca au mai multa profunzime acum .

Ca un om ce practica serios fotografia, zic din nou, am mai spus-o pe undeva intr-un topic:
Modul "manual" nu inseamna ca vei avea fotografii superioare celor facute in modul "auto".
Modul "manual" inseamna ca ai ajuns la nivelul in care esti in stare sa faci singur setarile si nu lasi aparatul sa le aleaga pentru tine.
Prin "setari" inteleg cei 3 parametrii principali care se regasesc in orice fotografie: timp de expunere, apertura, iso.
kazaku wrote:Am vazut pe fb un tip care executa acvarii la comanda. Are preturi avantajoase si la 400lei isi poate face un acvariu maricel si frumos.

Sunt curios cine face acvarii pe comanda in Cluj. Se poate un link?

Adrian, eu ti-as sugera un acvariu cu ciclide africane, sunt pesti colorati, extrem de rezistenti.
Problema e ca trebuie un acvariu de minim 250-300l.
Foarte fain acvariul.
Daca tot ti-ai pus in cap sa faci asta du-te si cumpara si un test de KH cu reactivi.
La acvariul meu de 2m lungime si sticla de 12 am avut 3 intaritoare transversale ca si ale tale si dupa 3-4 luni cea din mijloc s-a dezlipit.
Acum am intaritoare longitudinale si nu dau nici un semn ca ar vrea sa o ia din loc.
Toata presiunea in partea de sus e preluata de acele intaritoare care la tine au o suprafata de lipire foarte mica.
Io in continuare nu inteleg de ce iti bati capu pentru un KH de 7.
E o valoare inofensiva pentru pestii tai. Nu vad de ce ai da bani si ti-ai colora apa.
Mai ales ca valoarea e obtinuta cu un test cunoscut pentru erorile mari.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: