[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Message
Ca sa iti faci o idee despre cum sunt construite:
https://aquariumstoredepot.com/blogs/news/best-overflow-box-reviews
Daca vrei sa si cumperi(e doar un exemplu, eu personal nu as da banii astia).
https://www.google.com/search?q=cumpara+overflow+pentru+acvariu&client=ms-android-lge-ngd1&prmd=ivnx&sxsrf=AOaemvLLC8kVo0MqWZQpWXJKIydm8gjHhg:1642779431323&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiT0sqjlsP1AhWTRDABHWHfB-MQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=412&bih=761&dpr=2.63#imgrc=3-xmWMKeUiYoDM
Daca vrei sa construiesti: o simpla cautare google iti poate da numeroase idei. Le poti gasi inclusiv pe acest forum. Evit sa fac o recomandare deoarece nu am construit (inca) una.
O lectura interesanta ar fi:
https://aquariumscience.org/
Capitolul 8 Filtre, 8.6 Sump, 14.7 Overflow Devices(eu am Overflowul care este pozat la sfarsitul acestui capitol, Eshopps brand)
Nu trebuie sa gauresti acvariul. Poti cumpara/construi o overflow box. Mai greu e cu amorsarea, dar daca te decizi la un sump iti pot spune cum o fac eu(metoda o aplic si la canistrele rebele).
Un avantaj la sump ar fi ca iti ofera un mare grad de flexibilitate in ceea ce priveste media filtranta. Daca esti interesat in reduceteanitratilor poti incerca chiar si crearea unei zone anoxice.
Nu vreau sa incerc sa te convingsa nergi pe sump, cel mai bine e saiti urmezi instinctul si sa mergi cu ceeace te simti tu comfortabil..
Dupa parerea mea ai facut un lucru intelept ca ai renuntat la ideea filtrului intern.
Mult succes in continuare.
Am inceput sa folosesc controlerul Milwaukee de mai bine de 15 ani.
Daca te decizi sa il folosesti fi sigur ca citesti cu atentie instructiunile de folosire si intretinere. La ele as mai adauga si eu cateva(valabile ptr majoritatea sondelir)
Ce nu spun ei acolo este ca algele (mai ales GSA) au o placere nebuna sa se depuna pe bulbul de sticla din varful sondei. Cand il cureti(si nu numai) ai grija sa nu-l zgarii, altfel sonda e compromisa.
Calibrarea: ce spun ei acolo, la 3 luni odata sunt basme. Daca tii la pestii tai fa-o saptamanal. Pentru calibrare foloseste standardele 4 si 7, deoarece 10 este cam instabil.
Sondele expira si cand stau pe raft , nefolosite, in solutia de stocare. Deaceea nu ti-as recomanda sa stochezi o sonda de rezerva. Comanda una noua cand cea veche incepe sa imbatraneasca. O sa-ti dai seama caci va necesita calibrari mai dese.
Nu avea incredere totala in el. Urmareste comportamentul pestilor. Fii sigur ca ai o sursa suplimentara de oxigen pe timpul noptii.
EduardB wrote:Sumpul nu are cum sa ma ajute in acest caz. (multumesc de sugestie ori indrumare)

Pestisorii (a se citi: Oscarii) astia, caca masiv. (cat un om subnutrit, pe zi)

Pentru' moment, ma ajuta nisipul si ceva jumate de kil' Melanoides, la eliminarea cacutului.

In scenariul asta' nu face sumpul nici o frectie. (pozitiva)

Au' "astia" un candel greu... se duce direct pe nisip......

Daca ma taie pe mine idiotenia/prostia, sa fac un sump pentru bazinul asta: Cum ridic dupe' nisip, candelulul care nici macar nu trece prin piaptau' de la BA?

Am folosit nescaiva' sumpuri... (in acest caz: nu este eficient)

Schimb de apa la 3-4 zile, este solutia sigura. (ca nu ma doare pompa de a trage ori baga, nescaiva' 400L inainte' si inapoi')

Si: PRIME inainte de a porni canistrele. (dupe bagau' de apa de la "giveta")


Imi cer mii de scuze , nu am apucat sa citesc inca topicul tau despre acvariul cu oscari ca sa pot sa iti raspund la intrebarile de acolo.
S-ar putea sa fie doar balonat. Eu as incerca intai tratamentul cu sare Epsom. Trateaza-l intr-un acvariu spital in care ai pus apa dinacvariul principal. Adauga o lingura de sare Epsom la 25 l. Lasa-l vreo 2-3 zile , facand schimburi partiale cu apa din acvariul principal. Niciodata sa nu pui apa din acvariul spital in cel principal. Dacanu se imbunatateste situatia ar trebui inceput un tratament ptr paraziti interni.
Mancares concgeata o dezgheti in prealabil?
Granulele Tetra le poti inmuia in prealabil, eventual in extract de usturoi.
Nu te-ai gandit la un sump? Daca ai loc suficient sub acvariu si avand in vedere volumul acvariului principal cred ca ar fi o solutie perfecta..
!
A fost omul care a revolutionat acvaristica si a facut din acvaristica o arta. Va ramane mereu un idol pentru mine si va avea un loc aparte in sufletul meu!
Rest in peace,Takashi Amano!
Uff, cam grea chimia asta pentru mine....
Poate sa-mi explice cineva cum poti obtine un kH si un GH de minim 7 si sa ai in acelasi timp TDS intre 90-140?
Eu folosessc hipoclorit 6%. Il diluez cu apa 1:20 si scufund plantele vreo 40-50 sec , urmand o clatire temeinica.Folosesc metoda impotriva BBA. Bineinteles unele plante rezista mai bine tratamentului, altele pot avea probleme.
La mine crevetii nu au dus-o prea bine cu endlerii , mai ales dupa ce endlerii s-au inmultit in draci. Si erau intr-un acvariu de 200l foarte des plantat.
Seamana si cu Mayaca Fluviatilis.
Ii am cam de vreo 2 luni... ii vad cum depun cam saptamanal, dar nu am reusit sa vad vreu pui. Si imi este putin ciuda, deoarece un acvariu de 120 de litri asteapta 50 de exemplare de CPD.

Scoate vreo 2 perechi mature(femele plinute cu punctul negru langa orifiul anal) si pune-le intr-un acvariu plantat, suficient ground cover(ii poti tine si in acvariul cu RCS daca nu sunt prea multi creveti). Asigura-te ca acvariul este ciclat, da-le de mancaresi nu interveni prea mult. Mai vorbim dupa doua-trei saptamani.
CPD sunt niste pesti superbi, usor de crescut si de inmultit(nu sunt foarte prolifici dar puii nu necesita o atentie deosebita). Din pacate sunt foarte sfiosi, stau tot timpul ascunsi, practic intr-un acvariu plantat sunt ca si inexistenti. Consider ca aceasta este principala cauza care a dus la scaderea popularitatii lor.
1. Am primit raspunsul necesar si am luat deja decizia de a folosi roca respectiva in acvariul cu creveti
2. Nu exista interes pentru acest topic(sunt mai multe reply-uri off-topic decat on topic)
3. Exista pericolul crearii unei stari de confuzie generala
Din aceste motive si pentru ca nu vreau sa-mi stric week-endul rog un moderator sa inchida topicul
Nu m-a speriat nimic, dar e ceva fenomenal sa faci atatea analize apei de retea. Banuiesc ca furnizorii de apa sunt ogligati prin lege sa faca aceste analize si nu le fac pentru ca asa vor ei, sau ca sa aibe un atu in plus fata de concurenta...daca exista mai multi furnizori in statul respectiv.
Oricum, in Romanica noastra nu cred ca exista vreun furnizor local capabil, prin dotarea tehnica zic, sa faca atat de multe analize apei potabile. Cred ca se fac maxim 10-15 analize chimice...

Cred ca trebuia sa specific mai clar ca este vorba de analiza chimica a rocii si nu a apei.
Oricum multumesc ca incerci sa ajuti, articolul din ultimul link trimis este foarte interesant, pune intr-o alta lumina relatia cupru-creveti.
Caline, ce te-a speriat asa de tare? Ca eu nu vad nimic iiesit din comun!
Mai intai de toate as vrea sa fac o rectificare, concentratia de CuO este 34.8 PPM si nu 34.8%
Calin iti multumesc pentru articolele trimise. Ultimul articol este foarte interesant si pare sa aduca ceva nou: usoare urme de cupru sunt benefice pentru inmultirea si naparlirea crevetilor. Avand in vedere concentratia de CuO din roca, dozajul in acvariu 200g/100l si rata mica de dizolvare(sau ma rog dizolvare +digerare de catre creveti) si concluziile din acel articol o sa incerc sa vad ce-o sa iasa.
Roca pe care o folosesc este bentonite(Montmorillonite) de calciu. In functie de sursa de provenienta analizele chimice sunt diferite, aceasta avand ceva mai mult fier(are si o culoare rosiatica) si cupru. Analizele sunt in Attachement.
Bineinteles astept cu nerabdare si alte pareri
A folosit cineva aceasta roca "minune" (Montmorillonite sau bentonite) pentru creveti? Daca da ati reusit sa obtineti de la vanzator/producator analiza chimica(m-ar interesa "microelementele").
Motivul pentru care va intreb este faptul ca preturile on-line mi se par ridiculos de mari. Am reusit sa gasesc o sursa mai convenabila si care mi-a furnizat si analiza chimica. Este aprobata pentru consum uman, nu contine mercur dar contine cupru(analiza spune 34.8% CuO). Credeti ca aceasta cantitate este safe pentru creveti? Ca o comparatie, unul dintre substraturile Seachem flourite(nu mai stiu daca ala maro sau negru) contine cam 17ppm Cu si este safe pentru creveti. Diferenta este ca crevetii mananca din acea roca. Pe de alta parte cantitatea de substrat din acvariu este incomparabil mai mare decat bucatica de roca 'minune" care se pune inauntru(se recomanda 200g/100l pentru 6 luni).
Astept cu nerabdare parerea voastra.
S-au facut publice rezultatele de la AGA 2010. Prietenii de la tankgeek au avut publicate si pozele acvariilor castigatoare dar au fost nevoiti sa le stearga. In schimb pe site-ul AGA puteti gasi toate intrarile. Felicitari Sergiu pentru acvarii!
Lista castigatorilor:
http://www.tankgeek.com/2010/11/18/2010-international-aquascaping-contest-winners/
Acvariile din concurs
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2010.cgi?&op=showpage&name=view-showcase
Tot la Conventia AGA a avut loc si cocursul Iron aquascaper 2010. Participantii de anul asta au fost Luis Navarro si Frank Wazeter. Pe amandoi participantii am avut onoarea sa-i intalnesc. Detalii despre concurs si poze cu acvariile tot de la prietenii de la tankgeek.com
http://www.tankgeek.com/2010/11/12/iron-aquascaper-2010-begins-now/
http://www.tankgeek.com/2010/11/14/iron-aquascaper-2010-tanks-navarro-wins/
Eu am pus RCS declasati(brownies) in acvariul plantat cu SAE,discus, cardinal tetra. Desi ultima data cand am pus a fost acum vreo 6 luni,inca mai sunt prezenti ba chiar am vazut si unii mici. Si parca unii s-au si inrosit.
 
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com