[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Message
Sau in rau daca ai pui de discus.
flo77 wrote: Nu sunt foarte profilici.

Si nu bausem nimic.
Daca as fi sa aleg tinand cont doar de "look" as alege chili rasbora.
Din punct de vedere al succesului la inmultire as alege CPD. Nu sunt foarte profilici dar se inmultesc foarte usor. Daca acvariul este des plantat nu trebuie sa faci nimic deosebit.
O temperatura inalta inseamna mai putin oxigen in apa. Aceasta favorizeaza dezvoltarea BGA(Cianobacteria). Lucrurile se inrautatesc daca nu ai o circulatie adecvata a apei in acvariu(fenomenul de stratificare). Unele plante sau alte alge pot muri, aceasta sporind nutrientii existenti, ceea ce duce la o inrautatire a situatiei.
Lasa-i flamanzi vreo 3 zile.
Samy wrote:Melci se inmultesc mult doar in cazul in care bazinul nu este stabilizat si nu merge bine . Eu unul mereu am bagat melci ,pentru ca sunt un bun indicator in bazin.

Ba se inmultesc in draci siin cazul unui acvariul stabil si fara probleme. Dar trebuie sa aiba hrsna destula. Si prin hrana nu inteleg doar alge(ca in cazul unui acvariul nestabilizat).Eu le dau pace pentru c halesc rapid toate resturilede mancare de la discusi si ma scutesc pe mine de o treaba anevoioasa, Mai ales cand le dau inima de vita.

@ Hybrid Daca ai rabdare ai putea primi "cadou" niste melcilor/ oua cu niste plante noi. Sa vezi atunci distractie.
Esti sigur ca asta vrei? In Mai putin de o luna o sa vrei melcilor asadin sau loaches. Eu cred ca am vreo mi-e de ramshorn. Acuma nu ma pot plange prea tare, pentru ca fac treaba buna in acvariul de 300l( halesc resturile de man care de la discusi si aerisesc substratul). De alge nu stiu, ca acvariul e stabilizat demult si algele sunt nesimnificative.
Dane,da de ce te sablezi asa , fara nici un rost?
Eu in plantatul cu discusi am in spate cel putin 10 cm de nisip alb peste un strat subtire de ADA PowerSand. Il am asa de peste 3 ani si plantele crescuta in Vaseline. Crypto Retrospiralis s-a in tins ca nesimtita, cred ca pana acum am scos peste o suta de fire de acolo. Rotala Bangladesh si Rotala maka red trebuie tunae macar la 2 saptamani. Vesuvius m-am adus la disperare, iar tiger lotus si Taiwan lily sunt foarte prolifice.Si echinodorusii o duc foarte bine, arata timpcat am grija sa indepartez la timp patura de Red root floaters.
Liliacule, da-i un ban ca m-am imbolnavit cu pozele alea!
Acvariul e bestial, felicitari!
Ceva de genul asta
image
dan.pavelescu wrote:Dureaza vreo 2-3 luni pana reusesc eu ceva, asa ca pune osu la treaba

Dan, incearca sa faci ceva diferit. Ia niste Buce acum si incearca sa le cresti emersed. In 6 luni pana cand inceput noul project ai putea aveam ceva planted disponibile.
Multumesca pentru sfaturi Narcis. Frumzele la Buce nu ma ingrijoreaza, chair Imi plac variantele de plante cu frumze mici
Am tot cautat poze cu anubias, a mea s-ar putea sa fie varianta Jade. Ce ziceti, am dreptate?
Multumesca Dan si Narc. Sunt doar doua plante, cate 2 poze fiecare. Buce a fost crescuta emersed, radacinile nu sunt chair OK sper sa se adapteze sub apa. Frumzele chair si in aceasta forma sunt foarte mici, sunt curios cum se vor transforma sub apa.
Am primit doua plante de la un prieten. Din pacate nu le stia numele. Prima este crescuta emersed. Ma puteti ajuta sa le identific?
image
image
image
image
Incep prin a-mi cere scuze pentru faptul ca postarea mea anterioara este greu de inteles. Cand am observat a fost prea tarziu sa corectez.
Trebuie inteles ca plantele au nevoie de nutrienti pentru a se dezvolta. Initial, acesti nutrienti au fost furnizati de substratul folosit. Desigur cativa nutrienti sunt furnizati de pesti, dar din pacate nu exista un echilibru. Pe masura ce trece timpul, nutrientii din substrat se consuma si ar trebuie suplimentati cu anumiti fertilizanti. Plantele iti vor Indica de ce duc lipsa.
Pentru a mentine culoarea rosie a plantelor trebuie sa le oferi anumite conditii. In conditiile oferite de acvariul tau este foarte putin probabil ca plantele sa pastreze culoarea rosie. Eu cred ca e mai important sa le pastrezi sanatoase.
O discutie interesanta pe un grup FB:
"For the more skeptical and those who may not believe, here is the temperature of our aquariums at 12.59 am . During the night it drops by about one degree and during the day it reaches a maximum of 25º. This is what happens in the usual places where I select fish in the Amazon. Last year, due to the longest drought ever in the Amazon, water levels reached between 29 and 34 ºC in some places. In others, such as small streams, it remained at 24º/25º because these are places where the water is very fast flowing and where the sun doesn't get in because they are covered by trees.This is at the top of the water, because if you dive half a meter it has already dropped more than half a degree centigrade. If you go down more than a meter, it's colder and that's usually where the fish are. What we observed this year on our expeditions and with the super microscope of Hector Gutierrez, someone with a huge knowledge of Discus diseases and ornamental fish in general, was that Wild Discus collected in waters with a temperature of 29º or higher had many more bacteria and parasites than those kept at 24/25º. In these places of water with these temperatures of 24/25º the amount of parasites was really much lower and in question of bacteria too. Just to finish ... is a comment where they mention the name of a person who was on one of my expeditions and who didn't take anything to test the water temperature and only stayed for 8 days and doesn't have any knowledge to question what I've just described here. More than that, I prefer not to comment on this person and how many fat, healthy Wild Discus with enormous immunity he killed the day I put them in his aquarium. So... !! "

Cel citat este Vitor Quaresma, ownerul de la Santarem Discus
petrutz2003 wrote:Salut,

Plantele dupa primele saptamani de la startul acvariului s au schimbat:

- Unele si au schimbat forma .... frunze mai mici

- altele fac multe ramurele (pui) dar nu mai cresc

- altele din rosii au devenit verzi

- altele au frunze gaurite

- uneori incep sa arate bine.... apoi iar sufera .... nu mi dau seama de motiv, banuiesc unul sau mai multi factori cumulati:

... lumina de la lampa LED pe care o tot ajustez in functie de alge
... apa care o pun la schimburi poate nu e intotdeauna de aceeasi calitate, nu mai testez si apa inainte sa o pun in acvariu ca deja ..... parca am sarit calul ...
... de la lumina Soarelui, uneori e mai puternica
... uneori sifonez substratul, alteori doar completez putina apa in acvariu ....

1.Frunzele in forma submersa sunt mai mici decat cele crescute emers.
2 Daca plantele se dez alta pe horizontal so nu vertical e un semn bun.
3. VCum vrei sa ai lante roaii intr-un low tech, Nu tu CO2, nu lumina puternica, nu tu anumitifertilizanti.
4. Probabilcarenta de potasiu. Nici asta nu-i de mi rare
5. Aici chair nu ma incumets-mi dau cu parerea.
Fara poze, cam asta ar fi mai best ghes,
Samy wrote:
petrutz2003 wrote:Am melci de substrat. Ori nu sunt prea multi, ori nu ii vad eu.

Am mai incercat substratul de gaze. Ideea este ca daca intep substratul si scot cateva bule, in saptamana urmatoare nu prea am ce bule sa mai scot.Pot intreba pentru un prost : de ce dumnezeu sa intepi substratul ?
De ce nu il lasi in pace ?
Vietuitoarele au dat semn de intoxicatie sau vrei tu neaparat sa le intoxici?

Fara a continua cu detalii plictistoare, cantitatea de gaz dizolvat in apa este proportional cu(printrr algele) timpul in care gazului face contact cu apa.
Sa ai bafta!
EverSad wrote:

Arata ca plantele alea care se pun pe/deasupra la "morminte" in cimitir.

Ca sa nu mai conteste careva ca nu pot fi si cinic...


Ma gandesc la viitorr, nu por lasa totul la voia intamplarii.
 
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com