Message |
|
k, pentru moment trebuie sa cumpar un incalzitor, riccia am si cred ca o sa-mi trebuiasca si ceva lumina pentru riccia... merci pentru ajutor!
|
 |
|
Colisa lalia nu ti-as recomanda din experienta proprie pentru ca sunt cea mai agresiva varietate de gurami, si ai naibi de frumosi, din pacate...
Iti pot spune ce am avut eu in acvariul meu care era foarte mic si nu am avut probleme de agresivitate intre ei: kuhli loach, guppy, corydoras, hoplosternum toracatum, Kryptopterus minor (somnul fantoma sau somn sticla), danio si daca vrei mai putini eu am avut o pereche de Colisa Leeri, care sunt foarte pasnici si nu o sa ai probleme cu ei sa atace alte specii dar care pot fi macelariti, in ciuda dimensiunilor, de betta (am incercat sa bag bettaul la ei cu speranta ca ii va fi frica fiind mai mari decat el, dar a batut masculul de gurami pana ce ia rupt coada presupun pentru ca nu o mai putea misca si o tinea intro pozitie ciudata, isi folosea doar inotatoarele de pe abdomen la inot) .
Pentru betta cea mai buna solutie este un acvariu cu cat mai maricel cu atat mai bine, dar poti sa il iei si mai mic asta automat cerand schimburi de apa mai dese (betta, probabil stii, respira si aer deci nu au nevoie de prea multa apa) dar nu lua bol este o alegere nu prea fericita pentru el pentru ca o sa il ametesti si o sa stea pur si simplu in centrul bolului nefacand prea multa miscare (am incercat eu si de multe ori parea ca e mort nu misca cu orele), deci ia tot acvariu micut, poti gasi mai mult ca sigur la vanzare de 2-5-8 litri si se pot gasi destul de ieftin la cei care se ocupa cu pesti si fac si acvarii...
P.S: pentru betta nu lua un acvariu prea inalt pentru ca pe viitor poate o sa iti doresti sa ii inmultesti si nu te avantajeaza inaltimea deoarece inaltimea apei in acvariu trebuie sa fie de maximum 10-12 cm...
|
 |
|
Din experienta mea betta nu prea da pace la nimic in jurul lui...sunt foarte agresivi mai ales masculii dar si femelele, eu am incercat sal tin cu ceva guppy (care este cea mai proasta idee) si corydoras ... pe toti ii bate mai ales cand mai creste un pic, daca e mai micut poate nu o sa se dea la ei... betta poate fi tinut numai si numai singur...am esuat in multe incercari de a pune betta cu ceva...o ultima tentativa a fost cu un hoplosternum thoracatum care era un pic mai mare ca el si de care ii era frica, incerca sal atace dar cand vedea cat e de mare o lua la fuga, si incepuse sa nu imi mai manance betta-ul asa ca mai bine lam separat...
O concluzie din proprie experienta cu betta este ca poate fi tinut numai singur, un singur mascul... deci eventual iti mai faci rost de un acvariu mai mic pentru el singur de minim 10 litri in care sa bagi si un filtru mai mic sau renunti la el... parerea mea...
Cat despre barbus tetrazona am inteles ca sunt si ei putin mai agresivi deci cu un betta iese razboi total si avand in vedere ca o sa fie un singur betta o sa iese cam franjurat...
Cu ciclarea nu te grabi, asteapta macar 2 saptamani pentru ca daca o sa te grabesti o sa ai probleme cu apa,se impute apa si nu mai ai trai in casa...
|
 |
|
Acvariu de 10 L cu o pereche de betta, filtru intern cu oarece modificare, dar tot gen cascada a ramas, si inaltimea apei in acvariu este de 10 cm... momentan fara lumina.
ce altceva mai este nevoie sa pun?
cam ce temperatura sa aiba apa?
am lasat doar 10 cm apa deoarece am citit prin diverse locuri ca asta ar fi inaltimea maxima pentru reproducere...
Ajutor...
Am mai avut inainte o pereche dar erau impreuna cu guppy si corydoras, masculul mai facea figuri dar mai rar si batea femela asa ca am scos masculul dar dupa 2 zile femela a murit... iar masculul lam vandut pentru ca acvariul acesta de 10 L era ocupat, si acum am reusit sa fac acvariul mai maricel de 15 L cu creveti sakura ceva manado si plante iar cel de 10 L ramasese gol si duminica am cumparat perechea asta de betta si iam bagat asa cum am spus in cel de 10 L o problema e ca nu am incalzitor deocamdata si temperatura e intre 24-25 ... iar masculul si femela sunt impreuna o mai alearga el dar am vazut ca a inceput sa faca pe moarta si o lasa in pace  imi este cam frica sa ii separ ca imi e sa nu imi moara si asta
|
 |
|
era suprapopulat si din cauza asta si ca nu am ciclat acvariul cum trebuia nu aveam bacteriile de care aveam nevoie care sa descompuna amoniacul  (corectatima daca gresesc) nedescompunandul mirosea oribil 
|
 |
|
Multumesc mult pentru sfaturi apa are deja 1 saptamana jumatate si nu miroase deloc, am facut schimburile de apa 10% zilnic si azi 30% si chiar e ok  Multumesc mult !
|
 |
|
Salut,
Da am observat, mia mancat un mascul de guppy matur cand lam luat si acum e singur.. deci nu ar merge cu ceva Colisa in nici un caz?
|
 |
|
Am un clarias batrachus la care nu as vrea sa renunt si in curand o sa fac de un acvariu mai mare si as dori sa stiu cu ce ar putea fi compatibil.
Multumesc !
|
 |
|
Pentru moment am facut comanda de un Tetratec aps 300, filtrul era prea mare pentru acvariul meu asa ca o sal iau odata cu acvariul cel mare
|
 |
|
Multumesc pentru linkuri, pentru moment ma intereseaza doar materialele folosite pentru filtrare si ordinea in care sunt aranjate pe care leas putea folosi pentru un mic upgrade la un filtru dinasta jucarica pentru 15 l ai mei.
BOYU cascada de 200l/h
|
 |
|
Imi puteti recomanda un website serios de unde as putea sa comand un filtru/pompa/orice alte piese de tehnica pentru acvariu?
|
 |
|
Pai si imi poti da ceva in legatura cu un homemade ca nu prea am idee din ce as putea sal fac, am nevoie doar de o idee de unde sa iau ce si ce? 
|
 |
|
Multumesc mult pentru carte!
|
 |
|
acum am fost luat de valul incepatorului si de asta am avut atatia dar acum chiar nu imi place de asta vreau sa raman cu cat mai putini si eventual un acvariu mai mare si frumos aranjat :-d
|
 |
|
La partea cu inmultirea vreau doar sa fiu pregatit daca se intampla sa ma trezesc cu pui, pentru ca nu am spatiu pentru crescatorie si nici nu imi place genu asta de acvaristica full pana la refuz.
|
 |
|
Pai nu, stai putin ca eu asta vreau, un acvariu nu crescatorie de asta am si ajuns pe forum pentru ca el nu ma poate ajuta cu acvariul, el stie doar crescatoria lui si crede ca acvariul nu exista, ma intelegi  ) doar tiam zis de ce sunt derutat cu totul, pentru ca am avut multe informatii de la inceput dar nu stiam pe cine sa ascult si a iesit dezastru de asta apelez la voi pentru ca va ocupati cum ai spus cu acvariu nu crescatorie. Imi place estetica mult si sunt genul care sunt foarte meticulos cu detaliile si ma inebunea ca nu reuseam nimic cu ce imi spuneau toti. Iti multumesc foarte mult pentru raspunsuri chiar mati ajutat mult in privinta filtrarii informatiei, ce e bun pentru acvariu si ce nu
Imi cer scuze daca team facut sa ma intelegi gresit.
|
 |
|
Imi pare rau daca sunt foarte ametit in privinta acvariului dar e datorita informatiilor diferite, unchiul zice nu pune nisip sau pietris sau orice altceva eu as vrea sa pun si cei de la petshopuri zic ca merge sa pun, el imi zice ca un colisa lalia e un alt colisa care ajunge la 12 cm eu ii zic ca e pitic si ajunge doar la 5-6 cm cu informatiile de pe net si de la magazin...etc. Tot timpul unu zice alb altu zice negru si ma deruteaza rau, de asta am si cautat un forum de specialitate...Inca o data imi cer scuze pentru acest mult timp pe care vil rapesc...
|
 |
|
ahaa ok buna asta de tinut minte, aveam impresia ca e nevoie de o pompa babana  ) scze dar hai sa iti zic ceva, am un unchi care pana acum vreo 15 ani avea peste 2000 de litri de apa se ocupa cu crestere si inmultire si a facut destul de bine bani din asta, dar problema este ca el imi da niste sfaturi un pic ciudate pentru ca el vede acvaristica din alt unghi adica ala de vanzator nu zic ca nu ii plac pestii dar el nu vede un acvariu de 160 de litri cu un clarias batrachus de 40 cm el il vede cu vreo 20 000 de pui de gurami daca ma intelegi, si asta il face sa nu dea sfaturi prea bune si sa nu stie chestii de acvaristica de cum as numio eu de decor pentru ca el are o pompa facuta de tatal meu o pompa care modificata si filtreaza si oxigeneaza aceeasi cantitate de apa(2000 l) in vreo 30 de acvarii in acelasi timp, deci nu ma poate ajuta cu sfaturi prea precise despre ce exista azi si despre ce am eu nevoie la un 50-100 de litri. Si daca ma gandesc ca el schimba apa la 8 luni in sensul ca schimba aia 20-30 % o data la 8 luni....intelegi
Bun eu nu ma gandeam sa fac 300 l pentru ca nu imi permite spatiul dar un 100 l cred ca mias gasi loc cu el si asta voiam sa stiu daca o pompa facuta pentru 300l va merge cum trebuie la mai putin, 25 l si dupa un timp 100 l si poate unu de 25 in acelasi timp, adica nu afecteaza pompa sau pestii datorita presiunii sau cu acele valve de reglare sunt zgomotoase sau fac oarece probleme?
Imi cer scuze daca am lungit prea mult subiectul.
|
 |
|
sau sa iau cu 2 iesiri, cu una?
|
 |
|
Ok atunci tetra msi de informatie, dar as putea sa iau o pompa care duce un acvariu de 300l si sa o folosesc o vreme pentru 25 l ? 
|
 |
|