[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pentru un acvariu de 15 l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
smenaruyo
Junior member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu de 15 l cu care am avut mari probleme, sunt incepator, si as dori sa il refac asa ca va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi va sunt recunoscator.Vreau sa bag o pereche de Colisa Lalia si sa vand ce am prin el acum.
Asa arata acum
[Thumb - IMG_9986 [1600x1200].JPG]

Va multumesc tuturor membrilor forumului pentru informatii, rabdare si intelegere.
smenaruyo
Junior member
[Avatar]

IP:

am si o vita destul de frumoasa ca aspect pe care am avuto inainte in acvariu, am luato de la tara am curatato si fierto vreo 1 ora ) (o ciorba super) si avand in vedere ca am tinuto in acvariu vreo 2 luni nu prea mai are tanini si as vrea sa stiu daca este frumoasa sau doar am eu pareri, ma sfatuiti sa o adaug in acvariu sau nu?
poza aici
[Thumb - IMG_9988 [1600x1200].JPG]

[Thumb - IMG_9989 [1600x1200].JPG]

Va multumesc tuturor membrilor forumului pentru informatii, rabdare si intelegere.
smenaruyo
Junior member
[Avatar]

IP:

as putea sa pun si niste creveti red chery cu Colisa Lalia?

xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Este foarte bine ca vei sa vinzi,vinde toti pestii si nu cumpara momentan altii.Cumpara un filtru calumea,cumpara niste nisip de quartz si ceva plante easy.Pentru plante daca e cineva din zona ta sa te ajute ar fi bine,daca nu,dute in piata de pestisori si vezi si tu ce iti place.Apoi dai drumu la acvariu cu,filtru[avand materialele filtrante inauntru,nu tip burete sorbitor cum ai tu],nisip[stratul undeva la 1 cm in fata si 2-3 cm in spate astfel sa creezi o panta] si plantele.Dupa ce ai dat drumul la acvariu astepti 3 maxim 4 saptamani sa se termine ciclarea [citeste ciclul azotului aici : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati/ ].Despre Colisa Lalia nu stiu ce pot spune decat ca e cam micut acvariul tau pentru ei,nomal se tin intr-un grup de 3 exemplare [2 femele si 1 mascul] in 35 de litri.Daca o sa doreasca cineva care are acesti pesti sa te ajute cu niste sfaturi ar fi bine,sa stii la ce te bagi.
Iti doresc ape limpezi si sper sa urmezi sfaturile noastre pentru a te bucura de frumusetea acvaristicii.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

uite aici cate ceva despre Colisa Lalia http://www.zooland.ro/Intretinere_Gourami_pitic__colisa_lalia_-7191.html
eu nu am incercat varianta impreuna cu crevetii, dar cred ca merg. Va fi o combinatie frumoasa. Numai ca trebuie un acvariu mai mare decat ai tu acum

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

Colisa lalia :temperatura apei 20-25 grade C,PH-ul sa fi intre 5-6 masculi se deosebesc de femele prin coloritul mai puternic dar si prin marime ,masculul poate ajunge undeva pe la 6cm iar femela 5 cm .

In general este un peste pasnic si poate fi tinut in orice tip de acvariu care este bine plantat .

http://acvablog2012.eublog.ro/
[WWW] aim icon
smenaruyo
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru informatii asa am sa fac

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ai grija si nu cumpara nimic inainte de ciclarea acvariului. Crevetii sunt sensibili la schimbarile de mediu

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sa stii ca m-am mai interesat si nu stiu daca e o combinatie buna intre creveti si Colisa Lalia. Daca nu este acvariul bine plantat, s-ar putea ca sa ramai fara creveti. Colisa ii vor considera hrana vie si ii vor ataca, chiar daca prin natura lor Colisa sunt pasnici. Poate cine a avut Colisa te poate sfatui mai bine. Dar indiferent ce combinatie faci, acvariul trebuie plantat si ciclat

[Yahoo!]
smenaruyo
Junior member
[Avatar]

IP:

sper sa ii vand cat mai repede pe cei care ii mai am si sa ma apuc de treaba, multumesc inca odata.

stefanp
Moderator

IP:

http://planetinverts.com/safe_tankmates_for_shrimp.html

Poti sa rasfoiesti site-ul, are multe informatii utile pentru cresterea crevetilor

La dimensiunile acvariului tau n-as pune decat creveti.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am eu combinatia Colisa Lalia+Creveti RCS. Nu este o idee stralucita. "Piticul", a prins gustul de crevete si imi papa puii. Pe aia mari, nu are sanse.....dar nici populatia de creveti nu a mai crescut spectaculos. Nu prea am mai vazut pui de RCS.
smenaruyo
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru sfaturi apa are deja 1 saptamana jumatate si nu miroase deloc, am facut schimburile de apa 10% zilnic si azi 30% si chiar e ok Multumesc mult !

BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

smenaruyo wrote:Multumesc mult pentru sfaturi apa are deja 1 saptamana jumatate si nu miroase deloc, am facut schimburile de apa 10% zilnic si azi 30% si chiar e ok Multumesc mult !

Ce legatura are mirosul apei din acvariu cu ciclarea?
smenaruyo
Junior member
[Avatar]

IP:

era suprapopulat si din cauza asta si ca nu am ciclat acvariul cum trebuia nu aveam bacteriile de care aveam nevoie care sa descompuna amoniacul (corectatima daca gresesc) nedescompunandul mirosea oribil

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: