asta ar fi varianta cea mai ieftina:
Plante : Niste valisneria, cabomba, si ceva plutitor( daca vrei neoni).Ca fertilizant poti folosi substante din magazin, sau daca vrei mai ieftin o bomba cu co2 homemade, dar si mai bine un sistem de co2 din magazin.
Pesti : As da tot ce ai acolo ,inafara de neonul rosu, si as lua 4 neoni pe ei, si as lua de la mine 10 neoni si 3-5 cory albino, sau un haplosterium.
Filtru : Ai avea nevoie de unul mai puternic, extern.
Iluminare: Nu ma pricep dar aici e un articol bun
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page ., insa eu as folosi doua tuburi de 40W, dar nu sunt sigur asa ca aici mai bine te sfatueste altcineva. Sa nu uiti de un capac care sa le sustina.
Incalzitor: nu ma pricep.
Substrat: ai putea lua niste nisip mai fin, de 1-2mm, care sa acopere 1-2 degete de substrat, si pietris de 4-6mm care sa acopere 2-3 degete. Acestea fiind luate din natura.
Insa acesta trebuie trecut prin sita, spalat de 20 30 de ori si apoi fierpt, dupa care eu l-as mai spala de vreo 5 ori.
Ciclare: 3-4 saptamani sau daca vrei sa pui substante care grebesc cilclarea( insa eu as merge pe modalitatea fara acesta, natura stie mai bine sa-s faca treaba) procedezi in felul urmator:
ziua 1 as aseza substratul, si as pune apa de la robinet, si las apa la declorizat pentru schimbarea urmatoare.Las echipamentele in functiune.
ziua 3 dupa ce a iesit clorul schimb 30% din apa cu una fara clor^.Schimburi zilnice de 30% din apa in urmatoarele zile.
ziua 4 pun plantele. Continuu schimbatul apei.Pui substantele nutritive pentru plante sau pui bomba cu co2.
ziua 5 ai zis ca mai ai un acvariu unde functioneaza un filtru. As lua buretele din acesta si l-as stoarce in noul acvariu.
ziua 18 as face schimburi de apa la doua zile si eventual as pune niste cory, dar acestia sunt pesti de grup si trebiuie sa fie minim 5.
ziua 25 as pune si restul pestilor.
Deci cum am mai zis aceasta ar fi cea mai ieftina varianta. In total ar costa cam 350 lei, asta fara fertilizant, incalzitor si sistem co2
Pentru filtru extern (e un topic mai vechi dar ar putea fi de ajutor):http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/7713.page
Daca am gresit cu ceva, va rog sa ma corectati.