[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
interceptor wrote:am inteles.carasi o sa i donez.
nu mi pare rau si nu am alta alternativa.nu vreau sa moara .mie imi plac pesti mai mici si viu colorati.
am fost in vizita la un pet shop.aveau neoni ,imi plac mult,niste zebre rosii si niste zebre cenusii,care mi au placut si gupy mi au placut de cand sunt mic.mici colorati incantatori.,nu fac acvariu de fite si nici de cunoscator.si nu as vrea pesti f sensibili.
neoni vor banc cumpar 10
gupy tot asa si niste zebre
niste sanitari si ce mi mai recomandati.dupa ce voi face ciclarea.
nu e cazul sa ma arunc la cien stie c epseti sensibili.
sa vedem ce or sa zica ce i 3 pestisori cand o sa paraseasca casa din cauza unui nebun care vrea alt fel de acvariu
am gasit si nisip f fin si pietris .
ce mi a placut foarte mult acolo,un vapor de razboi ciuruit si rupt in 2.ca accesoriu ..imi venea sa l cumpar doar ca sa ma uit la el.plin de gauri cu turela etc. nu stiu daca e bun de luat sau nu..
sincer am prob mari cu virgula si punctul.am scris foarte mult fara ele.o sa incerc sa le folosesc,desi nici nu mai stiu pe unde sa le montez.mersi mult

Sanitari....Cumpara 4 corydoras, poti lua neoni si guppy cate zece. Cat despre vapor:
Estetica: Fiecare cu gusturile lui, insa acvariul trebuie sa arate cat mai natural.
Pesti: Ocupa loc, iar pestii nu vor fi incantati de acest vapor. Mai bine cumpara de banii aceia niste plante.
Nu este bine sa puui nisip de mare, deoarece are bucatele mici de scoici, care cresc duritatea apei.
Lumina este asezata deasupra nivelului apei, dar lipita de sticla in exterior.Asta provizoriu, pentru ca cablul nu ajunge la priza si pana il mai lungesc o sa stea asa. Si inca o preoblema ar fi capacul. Pe marginile acvariuli sunt doua sine. Mam gandit sa pun o bucata de plexiglass (nu stiu exact cum se scrie), cu o gaura pentru fire si una pentru mancare, peste care sa pun neonul.
Nu o sa mai iau acea lampa pentru ca este pentru acvarii nano, si nu va lumina suprafata dorita de mine. Insa am luat un neon:
T5, 8W, si o sa mai iau unul la fel.
Nelamurirea mea este: Oare nu streseaza pestii, daca lumina vine din lateral?
alber wrote:Nu vreau sa stric topicul lui MoDy, dar nu ma pot abtine.
Am marea rugaminte de a da sfaturi numai daca stiti ce vorbiti. Rog a nu se raspunde aici la eventualele intrebari pe care le voi pune, pentru a nu polua topicul.
HumanFace wrote:Ca fertilizant poti folosi substante din magazin

Care sunt alea? Vorbim cumva de fertilizanti? Substrat, fertilizanti in masa apei, sau ce?
Ca incepator, poti merge pe un substrat JBL-Aquabasis sau Florapol, acoperite cu pietris granulatie 2-3 mm, sau cu Manado. Sau poti folosi linia de la Dupla, ca nu-i mare diferenta de pret.
HumanFace wrote:haplosterium

Adica Hoplosternum thoracatum. De ce neaparat un peste asa de mare? Or fi ei 400 de litri, dar si asta creste pana pe la vreo 20 de cm.
HumanFace wrote:Sa nu uiti de un capac care sa le sustina.

De ce neaparat capac? Poate folosi o lampa suspendata, cu rezultate la fel de bune. Poate chiar mai bune, daca face un acvariu puternic plantat.
HumanFace wrote:Substrat: ai putea lua niste nisip mai fin, de 1-2mm, care sa acopere 1-2 degete de substrat, si pietris de 4-6mm care sa acopere 2-3 degete. Acestea fiind luate din natura.
Insa acesta trebuie trecut prin sita, spalat de 20 30 de ori si apoi fierpt, dupa care eu l-as mai spala de vreo 5 ori.

Despre substrat am vorbit mai sus.
Dar de ce nisip acoperit cu pietris? Ca oricum se va comata si va putrezi cam tot ce-i pe acolo. In plus, daca vrea sa aspire substratul, cum o va face fara sa amestece cele doua "componente"?
De unde stie ca trebuie sa-l spele de 20 sau de 30 de ori? Cand sa se opreasca? La 20 sau la 30? Nu cumva trebuie spalat pana iese apa limpede? Iar la treaba cu fiertu, sa-mi fie iertat, dar vorbim de un acvariu de 400 de litri. Stiu, ma repet.
HumanFace wrote:Schimburi zilnice de 30% din apa in urmatoarele zile.

De ce? Nu-i cam mult? Chiar daca face ciclarea cu pesti, nu-i nevoie sa schimbe atata apa.
Oricum personal recomand sa dai toti pestii, sa ciclezi, apoi sa cumperi ce-ti place.
HumanFace wrote:ziua 4 pun plantele. Continuu schimbatul apei.Pui substantele nutritive pentru plante sau pui bomba cu co2.

De ce plantele in ziua 4? Si de ce si CO2-ul tot atunci. Daca ai plantele din prima zi, atunci le pui. Si CO2-ul la fel. Multe (adica "enorm" de multe) plante cu crestere rapida, pentru acvariul ala asa mare. Asta te va ajuta sa scapi de algele de la inceput
HumanFace wrote:ziua 5 ai zis ca mai ai un acvariu unde functioneaza un filtru. As lua buretele din acesta si l-as stoarce in noul acvariu.

Ar merge si dupa o zi doua de functionare a acvariului, timp in care clorul ar cam iesi din apa.

Cam asta as spune io in completare.
A, si vezi ca si Radu ti-a mai vandut cateva ponturi

Un hoplosterium se simpte bine intr-un acvariu de 120L, de ce ar fi prea mare pentru 400L?

Varianta cu capacul mi se pare mai sigura, mai ales daca ar fi luat un hoplo, deoarece acesta are ''prostul obicei'' de a sari din acvariu.

"In plus, daca vrea sa aspire substratul, cum o va face fara sa amestece cele doua "componente"? " Nisipul avand o granulatie mai mica se va scurge prin pietris.

Nu mi se pare asa mult 30% din apa, dar poate ma insel.

Desi a trecut ceva timp de la deschiderea acestui topic, ceva ce n-am scris (vazand ca aici este si o sectiune cu terarii) am si doua terarii:
1 mic de 16x10x6 cm, populat cu un iulus terrestris si cu ceva plante de stanca.
2 30l populat cu extatazoma goliat si cu niste muschi de copac si alte plante de stanca.
asta ar fi varianta cea mai ieftina:

Plante : Niste valisneria, cabomba, si ceva plutitor( daca vrei neoni).Ca fertilizant poti folosi substante din magazin, sau daca vrei mai ieftin o bomba cu co2 homemade, dar si mai bine un sistem de co2 din magazin.
Pesti : As da tot ce ai acolo ,inafara de neonul rosu, si as lua 4 neoni pe ei, si as lua de la mine 10 neoni si 3-5 cory albino, sau un haplosterium.
Filtru : Ai avea nevoie de unul mai puternic, extern.
Iluminare: Nu ma pricep dar aici e un articol bun http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page ., insa eu as folosi doua tuburi de 40W, dar nu sunt sigur asa ca aici mai bine te sfatueste altcineva. Sa nu uiti de un capac care sa le sustina.
Incalzitor: nu ma pricep.
Substrat: ai putea lua niste nisip mai fin, de 1-2mm, care sa acopere 1-2 degete de substrat, si pietris de 4-6mm care sa acopere 2-3 degete. Acestea fiind luate din natura.
Insa acesta trebuie trecut prin sita, spalat de 20 30 de ori si apoi fierpt, dupa care eu l-as mai spala de vreo 5 ori.
Ciclare: 3-4 saptamani sau daca vrei sa pui substante care grebesc cilclarea( insa eu as merge pe modalitatea fara acesta, natura stie mai bine sa-s faca treaba) procedezi in felul urmator:
ziua 1 as aseza substratul, si as pune apa de la robinet, si las apa la declorizat pentru schimbarea urmatoare.Las echipamentele in functiune.
ziua 3 dupa ce a iesit clorul schimb 30% din apa cu una fara clor^.Schimburi zilnice de 30% din apa in urmatoarele zile.
ziua 4 pun plantele. Continuu schimbatul apei.Pui substantele nutritive pentru plante sau pui bomba cu co2.
ziua 5 ai zis ca mai ai un acvariu unde functioneaza un filtru. As lua buretele din acesta si l-as stoarce in noul acvariu.
ziua 18 as face schimburi de apa la doua zile si eventual as pune niste cory, dar acestia sunt pesti de grup si trebiuie sa fie minim 5.
ziua 25 as pune si restul pestilor.

Deci cum am mai zis aceasta ar fi cea mai ieftina varianta. In total ar costa cam 350 lei, asta fara fertilizant, incalzitor si sistem co2

Pentru filtru extern (e un topic mai vechi dar ar putea fi de ajutor):http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/7713.page
Daca am gresit cu ceva, va rog sa ma corectati.
Porcu wrote:[

HumanFace wrote:Daca chiar vrei sa vezi cum sa faci unul

De ce-ar face asta cind un filtru simplu e citiva lei?

A intrebat in alt topic cum se face un filtru. Acolo i s-a spus (lui cristi386) sa cumpere unul dar nu il are nici acum, asa ca mam gandit ca doreste sa construiasca unul. I-am spus si eu ca ar fi mai bine sa cumpere unul.
Si inca ceva:
Acvariul e luminat? Daca da cu ce?
Ai teste de apa? Ce valori are aceasta(ph, gh, kh, no2, no3 )?
Intrebari poti sa pui cate vrei doar sa nu se fi discutat acelas lucru de mai multe ori.Pestii ii cumperi dupa ce ciclezi acvariul.carasii manaca plantele, deci acestea ar trebui sa aiba niste frunze mai groase.Fiind incepator ar trebui sa pui si niste guppy ( pesti viu colorati si neagresivi) dar acestia nu se inteleg cu carasii.Carasii nu sa prea impaca cu alti pesti inafara de alti carasi si de crapi koi, care cresc prea mari si adesea sunt tinuti in ponduri.Printre putini pesti cu care se inteleg sunt cei din familia ''loaches'' ,dintre care cei mai cunoscuti sunt ''khuli loach'' si ''clown loach'', si un peste numit plecostomus care insa creste destul de mare.

http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html
snakefishmike wrote:
Dar sa recomanzi spalarea lui la fiecare schimb de apa ...
De ala nu te atingi cu lunile

Scuze gresala mea. Insa cand eu foloseam asa ceva il curatam des nu aveam probleme.
Frumos!
Nu as pune discus cu scalar deoarece se pot transmite boli.
Insa arata super!
Indiferen de ce peste ar fi nu e bine sa fie tinut intr-un bol, ca o ia razna
Pozele s-au inversat:
A doua e prima.
A treia e a doua.
Prima ii ultima.

Insa totusi mai bine iei un filtru de la magazin.

succes!
P.S. acest filtru si aeriseste.
P.P.S. s-al cureti de fiecare data cand schimbi apa.
Arata mai bine.Insa nu am vazut 24 de guppy. Si am vazut ca tot nu ai filtru....
Daca chiar vrei sa vezi cum sa faci unul:
1 Materiale:
-burete cu o gaura.
-o teva de plastic (de la pix daca e suficient de mare)
-un furtun mai subtire decat teava.
-o pompa ( cea de la aerisitoare e buna)
Apoi bagi furtunelul in teava aproape pana in capat, iar apoi, bagi teava pana in capatul gauri buretelul.Conectezi filtrul la pompa.
acest filtru nu are o putere prea mare, insa cu cat e mai rar buretele cu atat mai bine. Daca aerul iese prin capatul de sus al tevii e bine.
Daca ai mai pus ceva in acvariu, te rog pune niste poze.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

Spor la citit!
Acvariul nu este "cam incarcat" ci este foarte incarcat!
Ar trebui sa ramai la 10 guppy!
[quote=Nicol
Am vazut la cineva acasa un betta intr0un bol , fara incalzitor si filtre, doar cateva plante. E o greseala?

Mersi mult!

Nu e prea bine.
Am vazut de vanzare ''custi'' pentru betta de 2 litri insa eu nu as pune nici un pui de guppy acolo.Aceste acvarii minuscule pentru betani sunt facute pentru ca acestia daca stau intr-un spatiu mai restrans au aripioarele mai mari si frumoase, nu vreau sati dau idei, insa nu le face bine. Eu as tine un betta mascul intr-un acvariu de 30 de litri plantat si cu doua femele s-ar simti bine( insa e si pericolul de a le maltrata) si cu putin noroc s-ar inmulti, dar pentru asta ai avea nevoie de 50L.
Succes cu betanul!

P.S. Nici odata sa nu pui pesti intr-un bol!( cum avea un prieten un sacalar intr-un bol de 1L).
Ce fel de sanitari?
Care pestisor negru?
Nu se prea intelege din poze.

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: