| Message |
|
|
|
Macar ceva de 20L. Acolo poti pune doar masculi de guppy (daca vrei guppy), sau un betta mascul, sau creveti, etc.
|
 |
|
|
|
Si cumpara un acvariu paralelipipedic, bolul streseaza pestii!
|
 |
|
|
|
Am vazut la petshop cu70lei sistem co2 de la tetratec care consta in: butelie, reactor si furtun. Butelia era cat o ticla de jumatate de litru. E bun intr-un acvariu de 50L?
|
 |
|
|
|
Pai eu asa as face (daca vrei sa nu treaca de 250ron):
Acvariu 40L- 50lei
Filtru - Intern 200L/h 30lei
Incalzitor- 25w 30lei
Iluminare- Ceva lampa cu bec economic- 50lei
Plante- Un pot cu cabomba aquatica- 10lei
- Un pot elodeea 10 lei
- Un echinodorus 10 lei
Pesti - 8 neoni 24lei
Substrat- O galetuta de substrat Sera- 20 lei
Fertilizant- Sera florena-7lei
In total 241 lei.
|
 |
|
|
|
Poti sa folosesti coolere de calcultor pentru racirea apei.
|
 |
|
|
|
Substratul JBL, neonul sun glo 15w , co2 din bomba cu drojdie si zahar, si sera florena saptamanal le ajunge la plante, intr-un acvariu de 50L?
Si ce fertilizant macro homemade imi poti recomanda?
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Ma refeream la anumite improvizatii, sau lucruri homemade. Si plantelor nu le merge prea bine, insa o sa iau substrat JBL si neon sun glo.
|
 |
|
|
|
Exista vreo solutie alternativa pentru fertilizarea plantelor?
|
 |
|
|
alber wrote:
HumanFace wrote:Nu, nu e bine.
Daca da iun raspuns, incearca sa si argumentezi. Altfel raspunsul tau laconic nu va ajuta prea mult. Eventual va isca o alta intrebare: de ce? Si o vom tine langa, pana la calendele grecesti
Nu este bine pentru ca occelatusii au nevoie de un spatiu muuuuult mai mare fiindca sunt niste pesti imensi.
|
 |
|
|
|
Ai grija cu acesti pesti, am auzit ca sunt veninosi, si ca pe cineva la intepat si i-a amortit mana 2 ore la persoana respectiva. Vezi ca acesti pesti cresc si de 40 cm.
|
 |
|
|
|
Niste plante, si ceva pietre, necalcaroase.
Si pune lumina alba.
|
 |
|
|
|
Nu l-as tine cu occelatusi...
Si vezi ca e vivipar...
Tu cumperi pesti la intamplare?
|
 |
|
|
|
Nu, nu e bine.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Si inca ceva:
Incearca sa te axezi pe un singur fel de guppy, adica doar guppy albastri, sau numai galbeni, nu 3 rosii, 4 galbeni si 5 ablastri.
|
 |
|
|
|
Pune 5 masculi si 7 femele, pui ii duci la petshop si primesti poate bani in schimbul lor.
|
 |
|
|
cristi386 wrote:mi-am facut un acvariu de 50 de l cum sa-l aamenajez pareri pentru pesti guppy multumesc anicipat pentru idei
Si inca ceva:
Depinde cum vrei sa iasa. Si 24 de guppy mi se pare un pic cam mult pentru 50L.
Nu uita: Pestii o duc cu atat mai bine cu cat sunt mai putini intr-un bazin cat mai mare.
|
 |
|
|
In primul rand : LASA-L LA CICLAT!!!
Nu pune scoici.
Daca vrei neaparat sa pui ceva decor, pune niste pietre de rau.
Daca vei fi ambitios: http://www.youtube.com/watch?v=_5Ng6GeF9mA&feature=related
Insa depinde si cati guppy vrei sa pui.
A, si nu uita de iluminare, si de fertilizanti pentru plante.
|
 |
|
|
|
Poti face filtru home made. Dar cea mai simpla varianta e un burete bolbositor, pentru 50 de litri amarati...
Insa poti face un filtru extern. Insa daca chiar vrei sa faci ceva homemade, pentru atatia litri, ai putea face un filtru cu alge, da-i mai complicat sa-l faci atat de mare.
Sau ai putea incerca sa faci un burete bolbositor gigantic, dar nu cred ca e practic si e inestetic. Asa ca mai bine cumpara!
|
 |
|
|
|
Si eu folosesc un aquael, ca filtrare mecanica.
Si mai folosesc un filtru cu alge, e chiar bun!
|
 |
|
|