Daca sunt in garaj, nu-i problema atunci.
Jucariile alea de pe aliexpress sunt o gluma, sper ca ti-ai dat seama.
In continuare consider ca nu este o idee buna, am sa punctez si de ce (am avut niste idei crete in trecut, dar mi-au trecut repede).
- zgomotul produs de pompe (apa/aer), de rotatia si frecarea plasticelor
- cantitatea de umiditate produsa in incapere
- cantitatea de stropi de apa care evadeaza din recipient
- spatiul mult prea mare pe care il ocupa containerul (60% pentru k5, 40% spatiu gol pentru invarteala). Sa tinem cont ca nu faci nimic cu o mana de plastic, ai nevoie de un sac (sa lasam deoparte ce spune producatorul sau vanzatorul, cu referire la niste discutii mai vechi, unde seachem matrix a fost manjit cu rahat pentru ca nu conteaza ce spune producatorul).
- cantitatea mare de aer pe care trebuie s-o pompezi (1 litru de aer pe minut pentru 1 litru de plasticaraie). Presupun ca sunt si foarte scumpe astfel de compresoare.
- timpul extrem de lung in care se cicleaza mediile. Cica prin lovirea constanta, bacteriile batrane cad si permit formarea unor noi generatii de bacterii. Eu zic ca prin lovirea constanta bacteriile nu prea apuca sa imbatraneasca pe plasticul ala.
Cu jumatate de investitie, sau chiar si egala, poti face un sump clasic, sau poti pune 2-3 canistre.
E strict parerea mea, fiecare face cum doreste