[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

Macar sa mai aiba cine sa invete ceva, ca e cam pustiu forumul..
Daca sunt in garaj, nu-i problema atunci.
Jucariile alea de pe aliexpress sunt o gluma, sper ca ti-ai dat seama.

In continuare consider ca nu este o idee buna, am sa punctez si de ce (am avut niste idei crete in trecut, dar mi-au trecut repede).

- zgomotul produs de pompe (apa/aer), de rotatia si frecarea plasticelor
- cantitatea de umiditate produsa in incapere
- cantitatea de stropi de apa care evadeaza din recipient
- spatiul mult prea mare pe care il ocupa containerul (60% pentru k5, 40% spatiu gol pentru invarteala). Sa tinem cont ca nu faci nimic cu o mana de plastic, ai nevoie de un sac (sa lasam deoparte ce spune producatorul sau vanzatorul, cu referire la niste discutii mai vechi, unde seachem matrix a fost manjit cu rahat pentru ca nu conteaza ce spune producatorul).
- cantitatea mare de aer pe care trebuie s-o pompezi (1 litru de aer pe minut pentru 1 litru de plasticaraie). Presupun ca sunt si foarte scumpe astfel de compresoare.
- timpul extrem de lung in care se cicleaza mediile. Cica prin lovirea constanta, bacteriile batrane cad si permit formarea unor noi generatii de bacterii. Eu zic ca prin lovirea constanta bacteriile nu prea apuca sa imbatraneasca pe plasticul ala.

Cu jumatate de investitie, sau chiar si egala, poti face un sump clasic, sau poti pune 2-3 canistre.

E strict parerea mea, fiecare face cum doreste
Din ce-mi amintesc eu, trebuie sa ai cantitate mare ca sa fie si utile.
Dar la cat spatiu ocupa (si probabil la cat zgomot face tot agregatul), cred ca faci treaba mai buna cu niste bureti si siporax.
Sa citesti aici despre metodele de aplicare

https://www.2hraquarist.com/products/aptfix
Un vechi proverb german spune: ai belit-o.

Vezi de unde faci rost de 2Hr Aquarist APT Fix
iPhone 14 pro max
A venit omu' sa-si ia plantele alea ametite si l-am rugat sa faca vreo doua poze. A facut un lung-metraj.

image image

image image

image image

image image

image image

image image

image image

image image

image image
Colegul Ariath este cunoscut acum ca RvN
Cam asta a iesit. Ignorati anubiasii care plutesc, trebuie sa vina cineva sa-i ia.

image
Boss, prin reactorul ala apa trece lejer, e doar un tub. Gazul este cel care patrunde cu "obstacole".
Am avut si eu unul de la jbl, dizolva bine, nu l-am curatat niciodata si nici nu mi-a pasat de debit, chiar n-am stat sa urmaresc ceva ce nu ma interesa.
Nu arata super, dar multumesc oricum
Ii ziceam si lui Stefan, urasc perdeaua de aer dar se pare ca e vedeta printre vizitatori. Cu suprapopularea, chiar stateam pe ganduri sambata -vazand in ce ritm cresc sobolanii - ce stapan sa le gasesc cand s-or face mai mari.
I-am mai rarit o data cu Evertristu', ne-am chinuit si i-am prins pe aia ramasi in urma cu cresterea.
Daca stau mai bine sa ma gandesc, poate ca lipiturile n-ar fi o problema foarte mare.
Juwel face acvarii cu dubla intaritura, sus si jos, ceea ce ar trebui sa-l tina "legat"

Doar sa nu pui pad sub acvariu.

The JUWEL Aquarium is built with a special bottom frame for security. The aquarium should be placed directly onto the cabinet. DO NOT place any additional support, e.g. polystyrene, under the aquarium since this is not necessary with our aquariums.
Lipeste pe decorul ala cu superglue mult moss si ai scapat de grija, plus ca faci ceva deosebit.
Ca fost detinator de Juwel Rekord, stiu ca existau niste metode de la Juwel prin care puteai inlocui tubul t8 cu tub cu led.
Nu reusesc sa mai gasesc informatia pe net, dar iti recomand sa il faci open top si sa cumperi o lampa decenta. Poti sa incerci si inlocuirea tuburilor cu altele noi, dar atentie ca astia de la Juwel fac tuburi cu dimensiuni atipice.
In tabel vad asa:

2x 18W T8 | 590mm

Daca ai noroc, poate gasesti pe undeva un Dennerle TROCAL Special PLANT combinat cu T8 Dennerle TROCAL Color Plus
Alternativa, JBL SOLAR NATUR + JBL SOLAR TROPIC

Tot ce trebuie sa tii cont, sa fie T8, 18W, 590mm
Masoara si tu un tub, ca poate nu am nimerit eu versiunea corecta a bazinului tau.

Eu n-as prea pune apa in el, lipitura aia e cam batrana si nu se stie.
Neoanele T8 sunt cele mai naspa dpdv al eficacitatii. T5 sau led recomand.
Decorul presupun ca e din ala 3d. Lasa-l asa mai bine, gandeste-te ca a fost lipit cu silicon si o sa ai mult de munca, in plus a costat multi bani. Trasnsforma-l in moss wall.
Toti barbatii e un porc
A venit grasutul meu (Ariath), a aranjat bolovanii (io doar am dat scule la mana), am plecat pe fuga si n-am mai facut poza.
O sa rog luni o fata sa faca o poza. La acvariu, nemernicilor, la acvariu.
La prima ora

image
image

Am adus pietrele, imi trag sufletul ca nu mai stiu nici cum ma cheama si apoi ma apuc sa le arunc in bazin. Cine zice ca acvaristica nu e grea il invit sa care pietroaie
Ti-a fost lene sa plantezi gazonul, este?
Dintr-un smoc din ala trebuia sa faci vreo 5-6 smocuri. Prindea mai repede, se indesea mai repede, acopereai mai mult.
Nu te cearta unchiu Pave, te invata

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: