[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Incerca cu Nobil Fluid de la JBL. Cred ca e cam destul de micro mancarea. Tragi o maternitate din plasa fina si o bagi intr-un colt de acvariu unde nu e prea mult curent ca sa nu-ti scoata repede mancarea din ea si bineinteles alergi puii cu pipeta si relochezi in maternitate.
Zic si eu.
Am si eu niste tetrazona verzi si normali si la unu verde a inceput sa ii putrezeasca inotatoarea dorsala. Am folosit Tetra FungiStop tratament normal cum scrie pe recipient. Acum nu stiu exact daca chiar a avut efect sau doar pestele a fost mai rezistent dar si-a revenit, a disparut albeata din jurul inotatoarei si acum, sesizabil a inceput sa se refaca. Am ridicat temperatura de la 23 la 26 pentru 3 zile si dupa cateva schimburi de apa am revenit la 23. AM facut tratament la toti de frica sa nu faca si ceilalti asa ceva.
Peste 200 de pui. Stiu sa pape si alge, garantat.
Mesajele pe PM.
Doar pentru Ploiesti sau daca aveti drum pe aici.
Magnific. O intrebare am si eu, de fapt doua : dimensiunile acvariului, de fapt mai mult ma intereseaza inaltimea si tipul neoanelor daca se poate.
Succes cu proiectul tau in continuare.

PS. Pune o fundulita rosie pe langa acvariu sa nu ti-l deoache baietii si fetele de pe aici de invidie.
Io sunt sigur ca e Labeo Frenatus asta din figura alaturata http://www.aqua-fish.net/imgs/fish2/labeo-frenatus-5.jpg
Pai cam de aia variaza presiunea de lucru. Regulatorul lasa sa traca gaz in partea secundara a instalatiei si cand scade presiunea datorita consumului arcul ala sau parghia de care ziceam nu lasa membrana sa lucreze normal de aici rezultand si mersul in hopuri. Asta cam e problema. Cauta si tu gugal o schema de regulator sau ceva cu principiul de functionare si o sa-ti dai seama, cred, daca trebuie sa-l schimbi sau sa-l repari. Poate sa mai faca zgomot in general un regulator - cele cu arc - daca a sarit de pe ghidaj arcul si atinge ceva inauntru. Ce pot sa zic e decat sa ai grija cu el. In general si daca il scapi pe jos de la 1-1.5metri poate sa se strice ceva prin el.
Nu stiu exact cum e interiorul la reductorul tau dar stiu de la un reductor de propan la un arzator industrial, cand regula presiunea se auzea un scartait inauntru. De obicei un regulator are la interior o membrana si un arc care e presat de robinetul general ( ala mare ) si/sau o parghie care inchide ceva pe acolo. In general face galagie cand atinge arcul unul din peretii ghidajului sau cand basculeaza parghia. Nu ar trebui sa fie vreo problema dar daca se accentueaza zgomotul ar trebui dus la verificat. Sfat, nu te baga tu in el ca daca nu asezi ceva corect la locul lui atunci cand intra in presiune sa nu "scuipe" ceva din regulator si sa golesti butelia in mai putin de 15 secunde .

PS poate sa fie si de la condensul acumulat in interior datorita ciclurilor cald rece, mai ales ca il tii langa acvariu. Nu incerca sa-l ungi tu, acelasi motiv ca mai sus.
Frumos . Succes in continuare cu proiectul. De curiozitate, ce silicon ai folosit si daca ai incredere in el ca tine acvariul intreg cel putin 3-4 ani?

Off topic ( nu m-am putut abtine) : Cumva ajuta la confectionatul acvariului indiferent de tipul siliconului folosit chiar daca e si cel mai ordinar sa ai pe masa de lucru o bacnota de 200 E sau merge si alta valoare.

PS : Daca ai rabdare sa amenajezi bine acvariul propun si eu sa mergi pe open-top. Nu stiu cum sa iti explic dar arata bestial plus vreo buturuga sau o piatra mai mare care iese din apa si vreo planta crescuta emers e de efect.

Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to: