Message |
|
alinutz80 wrote:
Poti sa mergi pe Discusi, dar vei avea nevoie de o filtrare foarte buna si schimburi de apa dese - la pui zilnic.
Voi merge pe discus. Deocamdata nu ma voi complica cu wild, ma voi axa pe cei domestici. Ca viitori locatari ar putea fi deocamdata un grup de pigeon blood.
Ce imi place la grupul asta este ca sunt tineri si pot sa-i selectez pe cei care vor merge in acvariul de 700 l. Pana pregatesc eu acvariul , suportul, ciclare + maturizare ar putea dura cel putin 6 luni , tocmai bine saaduc discusii la 12-15 cm. Intre timp o sama uit si de ceva discusi cu albastru ca si culoare de baza.
|
 |
|
Bayek wrote:Volum brut inseamna acvariul sau doar apa? Tind sa cred ca acvariul. Nu am vazut niciunde specificat asta, pe instructiunile de dozare, desi mi se pare foarte important.
Deobicei dozarea se face la volumul de apa. Dar nu cred ca eroarea este atatde mare in comparatie cu alte variabile: densitatea plantelor, cerintele lor, cantitatea de N si P provenita din procesele biologice, tipul de substrat si daca se face fertilizare in sol.
Cat despre fosfati un indicator bun este prezenta sau absenta GSA.
|
 |
|
Ce se discuta despre numaratoare nu se pune la socoteala ca doar eu am initiat acea discutie. Dar chestiile despre troc, vanzari etc , well ramane devazut
|
 |
|
@Thereau, @EverSad. In caz ca aveti nevoie de lamuriri:
|
 |
|
Thereau wrote:
Schimbi si cu novac file? 
Doi!!!
|
 |
|
EverSad wrote:Scuze de offtopic si poluare topic:
Dau kil la kil.  (am doua kile si ceva.....) 
Daca insisti...
Unu si pentru tine.
|
 |
|
paradoxx wrote: lasa-ma ca nici acum nu-mi vine sa cred
sunt intr-adevar manacapuru redback ?
Eu nu te pot ajuta cu identificarea lor, dar poate videoul asta te ajuta:
https://youtu.be/p5-UPKk68yU
|
 |
|
paradoxx wrote:asa ca veniram acasa cu o pereche de scalari formata si un mic syno.
Si pe mine ma abureai ca nu-ti plac scalarii , ca sunt prea lenti, ca....Om serios esti tu?
|
 |
|
Thereau wrote:
Ii cazez eu maestre, pot sa iti dau cativa Severumi pentru ei
Unu!!
|
 |
|
paradoxx wrote:Eu personal nu aunt cu scalarii, discusii sau alti pesti molcomi. Reconsidera si reflecteaza un pic, sunt foarte multe specii de pesti, poate ti.ar placea ceva mai vioi  nu te grabii
Nu magrabesc. Inca am o groaza de lucru la acvariu si suport. Tu la ce te-ai gandit?
Cu discusi sau scalari as putea avea cate putin din fiecare " lume": pesti molcomi, maiestuosi(discus, altum), pesti iuti(un card de cardinali sau rummy nose tetra) si foarte lenesi(oto, ancistrus).
|
 |
|
Din pacate inaltimea este doar de 60 cm. Desi pare foarte tentanta ideea cu altumi ar putea pica din acest motiv. Scalarii parca nu m-ar tenta asa ca discusi ar putea fi varianta preferata.
Fie ca aleg altumi sau discus ca pesti de card m-as gandi la minimum 30 rummy nose tetra sau tetra cardinal. Iar ca utilitari niste otocinclus, ancistrus albino sau super red, corydoras sterbai, poate niste SAE.
|
 |
|
EverSad wrote:
Cei mari sunt pereche si se pot dona, daca exista conditii optime pentru ei. (si daca vrea muschiu' meu  )
Multumesc pentru oferta dar nu cred ca voi merge pe oscari. Totisi parca as vrea saadaug si niste plante.
Studiez in continuare piata pentru variantele altumi sau discus.
|
 |
|
alinutz80 wrote:
Deci la acel volum as merge clar pe scalari (manacapuru sau rio nanay) cu ceva geophagusi si ceva pesti mici de card(cum am eu in acv de 450L din semnatura) sau altumi sau discusi sau alte ciclide din amercica de sud.
La apa care o ai la robinet (ca si eu in Cluj am 45ppm la robine si kh 0-1 si gh 2).
Avand in vedere apa pe care o am la robinet ,mi-ar surade ideea de scalari sau discus + alti pesti mai mici .
Desi pare tentant nu cred ca as combina scalarii cu discus. Si as putea adauga si ceva plante in acest caz.
O sa ma uit sa vad ce gasesc pe piata.
|
 |
|
lukitza wrote:Sunt atatea acvarii faine pe forum.
Intra la jurnale si cu siguranta gasesti ceva care sa-ti placa.
Sigur o sa caut o sursa de inspiratie pe forum.
Deocamdata o sa ma orientez spre America de Sud.
|
 |
|
Incerc sa inclin si eu spre ciclide americane. Asta pentru ca sunt lenes si vreau sa potrivesc apa de la robinet cu cerintele pestilor. Am apa foarte moale cam 50-70 TDS , kH in jur de 0-1 si GH 1-2.
Ar trebui sa ma decid si daca vreau plante, asta mi-ar putea limita posibilitatile.
|
 |
|
Lemon wrote:Variante sunt multe.
Poti face marin, dar vad ca ai scris plante si nu cred ca te referi la Caulerpa.
Apoi, poti face o minunatie de nature cu pesti mici, dar e mult de munca si de investit ca sa iasa ceva spectaculos.
In al treilea rand, o colonie de 60 de africani maturi.
In ultimul rand, sud-americani. Asa cum zice si VesniculTrist de mai sus, incap ceva ciortani de + 30 cm, chiar si o Arowana.
Daca nu tinem cont de buget, eu as face nature.
Daca l-as face eu, as baga sud-americani, au ceva mai multa personalitate.
Nu as vrea sa ma bag la marin. Este prea mult de munca si nu prea am timpul necesar. Si ar necesita si o investitie suplimentara pentru echipament.
As putea considera si africani, dar va fi mai mult de munca. Ce ai sugera in aceasta privinta.
Interesanta sugestia de nature, cred ca ar trebui sa investesc in cel putin 500 de pesti de card.
Cat despre sud americani, astept sugestii concrete.
|
 |
|
EverSad wrote:La 700L: Merg' (va permiteti) ciclide sud-Americane.
Pestisori: maricei, linistiti si cuminti
Doar nu o sa bagati "obleti" de 10Cm in asa bazin.....
Interesant, dar sunt atatea posibilitati. Ce ai sugera concret?
|
 |
|
Recent am achizitionat un acvariu second hand din plexiglas de vreo 700l. Acvariul necesita un suport si ceva operatii cosmetice asa ca va dura ceva timp pana sa-l pun in functiune.
Deoarece este deja gaurit am optat pentru sump ca varianta de filtrare. Sumpul il am, achizitionat tot second hand.
V-as ruga sa-mi dati cateva sugestii in legatura cu ce pesti de apa sa-l populez. In functii de sugestii o sa aleg substratul, pietre, lemne si eventual plantele.
Va multumesc, astept cu nerabdare sugestiile voastre.
|
 |
|
Cu placere, sper sa-ti foloseasca.
Am uitat sa mentionez de faptul ca trebuie sa te asiguri ca dimensiunile intrarii si iesirii din pompa se potrivesc cu furtunul pe care il ai.
Si ca a venit vorba de furtun, lungimea si diametrul furtunului iti va scadea din inaltimea disponibla. La fel si daca ai coturi, valve etc. Asta e motivul pentru care ti-am sugerat cel putin 1.5 m, mai mult chiar daca acvariul este la inaltime. De obicei dimensiunile pompei, puterea si pretul sunt proportionale cu inaltimea maxima.
Asa cum a sugerat Samy o alta posibilitate ar fi sa bagi direct apa de la robinet. Va trebui sa potrivesti cat de cat temperatura si sa dozezi declorinatorul pentru tot volumul acvariului si ptr cazul nefericit in care cloramina este prezenta. Totusi e cam riscanta metoda.
Eu schimb zilnic cam 80l de apa si vreo 300 l odata pe saptamana. Folosesc galeo de 20 l si o pompa submersibila. Totusi eu inca nu am restrictii in a ridica 20 kg.
|
 |
|
Sunt atatea variante incat ma voi abtine sa-ti recomand un tip anume. In functie de buget si ce vrei sa faci cu ea tu vei decide.
In schimb iti pot spune la ce parametrii ale pompei sa te uiti.
Cel mai important parametru(si vad ca a fost ignorat in unele recomandari) este inaltimea maxima de ridicare. Eu m-as orienta cu una de cel putin 1.5 m. O pompa mica nu-si va face treaba.
Debitul. Nu ar fi asa important , dar nu vrei sa astepti la nesfarsit .Pentru tine la 20 l saptamanal chiar nu conteaza. Un debit prea mare poate crea turbulente in acvariu. Ti-as recomanda sa folosesti un mijloc de reglare a debitului (la pompa sau o valva montata pe furtun). Trebuie sa tii seama ca debitul furnizat de producator este debitul maxim la o inaltime de ridicare 0 m. Debitul scade drastic odata cu cresterea inaltimii de ridicare.
Alte lucruri la care trebuie sa te uiti si sa le prioritizezi ar fi : posibilitatea fe a o folosi atat ca pompa sumesibila cat ca si pompa inline, posibilitatea de a regla debitul, bugetul alocat.
|
 |
|