[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Salutare ! Am si eu niste nelamuriri despre epalzeorhynchus bicolor .
De cati litri are nevoie un singur exemplar , 70 sunt Ok ?
Daca e asa , ce colegi de acvariu pot sa-i pun in 70 de litri brut?
Exista vreo cale sa il fac mai pasnic ?
Ce debit are acvariul ? Daca este vorba de 12 litri , filtru intern Filpo mini ( 35 lei ) , incalzitor cu termostat ocean free 50w ( 40 de lei ) si este bun si de acvarii pana in 50 de litri , pentru amenajare merge nisip cuart ,0,4-1,4 mm (1- 2 kg ar fi suficienti ) , si ca plante cabomba , egeria si ceva anubias nana ar fi foarte ok , si in 12 litri poti tine un betta . Daca e vorba de 25-45 de litri incalzitorul ramane acelas ( poate ceva la 100w pentru 45 de litri ) , filtru ar fi filtru cascada crystal hang on (36 de lei ) , iar plantele raman aceleasi , doar mai multe kg de nisip (3-4) , iar ca pesti betta , 3-4-5 neoni , si in 45 de litri merg si 2 corydoras . sau guppy
Iti recomand www.aquariumprest.ro , eu de acolo am aparatura pentru acvarii si sunt multumit de serviciul lor , iar ca pret este super ok , la comenzi de peste 100 de RON am transport gratuit
Aratau frumos impreuna , si as fi vrut sa- l scot de la scalari , acvariul ciclidelor este mai lung , al scalarilor este mai inalt + ca nu vreau multe ciclide , maxim o familie care sa nu depaseasca 5 exemplare
Castravete ras , eu la carasii adulti le-am dat si boabe de mazare fierte , cumparate la borcan
Salutare ! Am vazut cateva filmulete cu ciclide africane si prin acvariu se plimbau linistiti cate un labeo bicolor . Este posibil sa traiasca linistiti impreuna ???
Din cate stiu rechinul ar trebuii sa fie agresiv cu pestii , dar eu am unul si nu pare agresiv , rechinul se adapteaza la cerintele cerintele ciclidelor privind parametri apei ?
Ma gandesc ca acvariul ar putea fi amenajat pentru ambele specii .
Alta cauza nu era , acvariul era gol doar cu masculi si erau mereu stresati
Guppy se înmultesc exagerat , si risti o invazie în 12 litri , eu zic sa- l plantezi si sa- ti iei un betta , cu ceva substrat fin alb un filtru micut intern , este ceva la 30 de lei ( aproximativ ) si se gasesc usor si sunt Ok pentru 12 litri si un incalzitor de 25 w e suficient + ceva plante usor de intretinut , pe langa betta ar merge ceva melci micuti
Masculii de guppy fara femele devin stresati si asta e posibil sa-i omoare , am avut eu si în 6 zile au murit 2 di n 12
În 12 litri nu merge nici un peste , f? rost de ceva mai mare , 40-50 de litri
In marina betta nu ar putea fi tinut nici macar un betta , pestii de incepatori sunt guppy , platy ,molly , corydoras , zebre ,neoni, puntius conchonius si gurami

Trebuie evitati carasii ,scalarii , ciclidele africane si tetrazonele ( tetrazonele se tin doar cu tetrazone si sanitari )
Eu as cump?ra un acvariu mai mare de la 50 de litri in sus .Gurami se fac si ei pesti mari cam la 10 cm si au nevoie de acvarii de 80 litri pentru o pereche

Carasii evitati , pestii la petshop nu se joaca cum spun unii incepatori ei inoata de sus în jos din cauza stresului , iar carasii oricat de simpatici sunt cand sunt mici ei cresc rapid si ajung unii si la 20 de cm , carasii arata frumos in iazuri cu ap? curata

Scalarii si toracathum( hoplo ) trebuie evitati de incepatori , scalarii sunt si ei mari si nu sunt pentru primul acvariu , iar toracathumii sunt pesti mari si urati se fac cam la 15 cm si mie mi- a rezistat in iaz la temperaturi de 13-14°C , si sunt foarte urati

Plecostosum sunt pesti mari , si sa nu se confunde cu acistrusi cum fac unii , deci acistrusi po?i s? iei dupa ce esti sigur ca e ancistrus si nu pleco

Acvariul trebuie neaparat ceva mai mare , cu acvariul ala care are cativa litri nu se face acvaristica

Bafta la cumpararea unui acvariu mai mare
Ma gandesc sa fac acvariul cu ciclide africane , dar asta la primavara , temperatura am sa o cresc , 5 kg de substrat ajung pentru 100×40???
Am luat ceva cu macroelemente si multe alte chestii pentru plante verzi , era cea mai buna
Am facut comanda ,multumesc mult de ajutor
Am comandat substrat alb si-l fac cu africani
(Lichid fertilizant plante acvatice cu macroelemente P4 Absolute Trace Elements) este bun??? acvariul are 150 litri cu scalari si fac schimburi 20% o data la 2 zile
O familie avand un mascul si 3-4 femele , nu ?
Mie imi place substratul negru , alb ( cel pentru ciclide ) sau cel natural , cel negru scoate in evidenta culoarea pestilor
Se inmulteste rapid sau trebuie sa mai cumpar vallisneria , la fiecare schimb de apa adaug fertilizant ?
Asa da

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: