[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darthradu
Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Eu de abia acum am vazut ca ai bazin de colt, d-asta frumos rotund si etc. Cum e bre ? Cum da? Cum se vede prin sticla? Te-ar incanta mai mult unul patrat? Are vreo gaura in el pt sump? Are fundu/lateralele din geam securit (se poate gauri?)
Da, doar de fire, sunt trei variante, una cu pini, una cu fire si una smd. Cea simpla H este cu pini.
1. Sursa de 48 se leaga la ldd. Ldd-ul de 600ma sa zicem este o sursa de curent constant. Adica da atatia volti cat e nevoie ca sa ai 600ma.
2. Ba da, insa amperajul ldd-ului se va imparti la numarul de leduri. Adica 2 leduri in paralel pe un ldd de 600 vor lumina de 300ma fiecare. In cazul in care un led se arde (din varii motive) curentul se imparte la cele ramase bune. Adica din 2 leduri legate la un ldd600, unul din ele se arde, celalalt va functiona la 600ma.
Pentru ca se alimenteaza la 31-36V nu o sa poti sa le legi in serie, practic pentru fiecare led vei avea cate un driver LDD, curentul recomanat pentru ledurile astea e intre 350mA si 1100 mA, deci ai putea sa-ti iei LDD-uri de 600 sau chiar de 1000. Sa poti dimma ledurile de la 0ma la 600ma sau 1000ma.
Ca sursa o sa alegi una de 48V cu atatia amperi cat consuma ledurile tale la intensitatea maxima pe care o sa o doresti. Daca o sa vrei leduri la 350ma fiecare o sa ai nevoie de o sursa de minim (350ma(cat consuma un led) x 5(cate leduri) ) + 10%(un procent de siguranta) = ~ 2amperi.
Ce ie alea 2 de la Kent? Ce e ala Sr test? Ce-i in borcanelele cu capace albastre?
Bine, bine, ideea era ca ma uit la ele si ma simt "tras"
Care-i treaba cu filmarile astea slo-mo, zici ca ma uit la The Matrix in plm
Intrebarea e buna Ma abonez si eu la un eventual raspuns. Adica sunt in dubii daca sa fac sump-ul jumi juma cu refugiu sau fara. De iluminat oricum o sa fie iluminat in contra timp cu display-ul chiar daca e doar skimmer-ul si pompa in el. Ma mananca sa fac un strat de nisip mai gros
Ce-au patit goby?
Bre, vorba aia, plm
La robinet am 190TDS, dupa filtrele de sedimente si carbune am 160TDS, dupa osmoza am 15TDS, iar acum cu rasina minune in cartusul de la wts, iete, ce sa vezi am zero
TDS
image
Ia uite boxele alea argintii de cand erai fecior
Ma eu zic s-o pastrezi ca e asa dragalasa
Si inr-un final iti iei un harlequin shrimp si vezi care din ei rezista

Ziceam ca asa plimb apa prin tot refugiul, nu doar in jumatatea cu recircularea, insa intrebarea era alta, se renteaza asta? In spatiul ala mic?
Ca sa reiau intr-ucatva o discutie asemanatoare: Daca nu e majanos ma fac popa
Una la mana, bazinul se reface ma intorc in timp 1 luna, la cat am asteptat pana acu "it's meerly a setback".

Doi la mana, despre sump:
Sa facem o prezentare, pentru ca n-am avut spatiul necesar sa ocup o suprafata mai mare de 450/450 am facut un cub cu latura de 450 pe post de sump.
Ma gandeam (ca mai am si momente d-astea) sa-l impart in 3 compartimente astfel:
1. Intrarea din display de la sifoane si din compartimentul 3 + skimmer, iesirea catre compartimentul 2
2. Intrarea din compartimentul 1, iesire catre compartimentul 3 si catre display
3. Intrarea din compartimentul 2, iesire catre 1.

Atasez si o imagine pentru cei fara imaginatie

Intrebarea este: Merita bataia de cap cu imparteala in 3 si un eventual un refugiu cu chestii in el, sau il impart direct in 2 (skimmer si pompa recirculare?)
Seamana cu Majanos si trebuie starpita fara mila pentru ca o sa te umple de "floricele"
Eu ce am zis? Obtureaza-i iesirea cu ceva, e ca si cum ar avea de impins o coloana mai mare de apa, nu pateste nimic pompa.
Daca poti sa mai reglezi debitul pompei nu vei mai avea fluctuatiile alea asa mari de nivel. Poti sa incerci sa pui ceva sa restrictionezi IESIREA pompei.

Forum Index » Profile for darthradu » Messages posted by darthradu
Go to: