Message |
|
Am nevoie de aprox 10 fire de Blyxa pentru acvariul meu. Ma puteti contacta pe PM. Multumesc mult.
|
 |
|
narcis wrote:Am avut si eu, a rezistat cam 5 luni, am avut mai multe, incet au inceput sa se duca. Citeste putin despre ea, o sa vezi ca nu este planta submersa, rezista foarte bine in mediul semiumed, este un bambus, ii place apa. Pune-o daca vrei in ghiveci, o sa ai o planta frumoasa.
OK. Mersi de informatie. Eu am luat-o de la petshop si acolo nu mi-au spus nimic despre ea.
|
 |
|
narcis wrote:Ai si o planta care nu va rezista mult in apa, cateva luni maxim, este in spate stanga, intre piatra si mopan, este un bambus,dracena sanderiana.
Te referi la cea care este verde cu alb? De ce zici ca nu ar rezista? O am de mai multe luni....s-a cam umplut de alge, insa radacini are in substrat....
|
 |
|
stefanp wrote:Mi se pare cam mare pietrisul, s-ar putea sa ai ai ceva probleme cu dansul. Sa fii atenta la sifonarea lui sa nu ramana prea multa mizerie inauntru.
As scoate vallisneriile. Dupa ce isi dau drumul la crescut sunt invazive. Si oricum nu sunt recomandate ca plante de pus in partea din fata a acvariului, caci cresc mari.
S-ar putea ca pe viitor sa mai trebuiasca lumina adaugata, dar pentru inceput e ok.
Sa mai asteptam sa vedem cum evolueaza plantele.
Vallisneria am plantat-o in stanga spate insa s-a intins mult in fata....am sa o scot, oricum nu ii merge bine deloc. Am realizat tarziu ca pietrisul era cam mare, am mai scos din el insa tot a mai ramas. La urmatorul setup voi fi mai atenta la ce sustrat + pietris voi pune.
Mersi de sugestii.
|
 |
|
Salut! Acum 2 luni am postat acvariul meu la rubrica Despre Noi:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19490.page
Ce anume s-a schimbat:
- am facut pe comanda un nou capac cu 4 neoane T8 de 30W, 3 Aqua Zonic Super Sun si 1 Aqua Zonic Super Tropical Pink (capacul original avea doar 2 neoane T8 Philips TLD care nu faceau suficienta lumina)
- am cumparat un sistem CO2 JBL cu PH controller si o butelie CO2 de 5L. Ph-ul l-am setat la valoarea de 6.73
- am adaugat mai multe plante acum, desi majoritatea sunt inca micute, cateva le-am plantat acum cateva zile....in zona din fata am plantat glossostigma care e micuta, insa deja se vad frunzele iesind prin pietris. Am renuntat la buturuga cea mare pentru ca umbrea prea mult si am plantat moss pe 2 dintre buturugile mai mici.
-am schimbat fertilizantii JBL cu Dennerle A1 daily, E15 si V30.
-substratul este neschimbat ca nu m-am incumentat sa o iau cu totul de la capat, a ramas acelasi de la Tetra complete substrate, peste care am adaugat tot la inceput Ferti-Soil Black M de la Aquatic Nature si deasupra pietris cu granulatie 1-3mm in spate si ceva mai mare in fata pe care ulterior nu l-am mai putut scoate.
Am ceva probleme cu Valisneria din stanga acvariului, nu mai creste deloc si i se rup tot timpul frunzele.
Acum astept si sugestii din partea voastra cu privire la aranjament. Ar mai trebui plante sau radacini? Ma gandeam sa iau Red Moor, insa nu stiu cum as aranja-o. Am schimbat de cateva ori pozitia plantelor pentru ca mi se parea ca nu stau bine unde le plantasem intial. Nu sunt sigura ca asa cum le-am aranjat acum este bine.
Toate criticile sunt binevenite!
Week-end placut tuturor!
|
 |
|
Un pui si-a gasit un nou camin. Mai am un adult si inca un pui. Detalii pe PM.
|
 |
|
Donez 3 scalari albi, 1 adult si 2 pui. Sunt sanatosi, vioi si mananca f bine. Motivul este ca am un acvariu prea micut pentru ei si nu vreau sa ii chinui. As dori sa fie luati de cineva care stie cum sa ii ingrijeasca si sa aiba spatiu suficient.
Locuiesc in Filiasi, jud Dolj.
Detalii pe PM.
|
 |
|
Ti-am trimis PM in legatura cu comanda pt plante.
|
 |
|
kzr66 wrote:La noi scrie ,relativ, asemanator la usa de la intrare in biserica: Dumnezeu e in direct cu noi,dar nu prin telefon mobil ... ,asta e ,necesitatea acestor inscriptii arata nivelul indivizilor... din pacate,succes in activitate! si ape limpezi.
Multumesc la fel si ai foarte multa dreptate.
|
 |
|
Alexandru25 wrote:Mai ai de pus plante mai ales in fata unde ti-as recomada sa pui ceva plante de mici dimensiuni in rest bafta
Merci de sfat. Voi incerca sa pun mai multe plante.
|
 |
|
[quote=viulian
De obicei e greu de schimbat ceva, eventual inlocuit ce se strica. Ar fi buna o poza detaliata a capacului, am intalnit pe net ca s-ar putea instala ceva suplimentar, axvariul avand lacasele neceasare in capac dar fara partea electrica.
Insa doar o poza poate spune mai multe...
Voi pune o poza chiar in seara aceasta, un pic mai tarziu,
|
 |
|
BGD46 wrote:
Asa se explica de ce sunt micute. Eu am crezut ca le ai de la startarea acvariului. Ala de la zoomania......e foarte pregatit in domeniu.
Retrag jumatate din critici ptr ca ai circumstante atenuante. 
E singurul magazin pe care il am in preajma, insa sunt foarte limitati la pesti, plante si mai ales la cunostintele in domeniu 
|
 |
|
kirucd wrote:Depinde cat de mult vrei sa acoperi din lemn. Probabil ca 4-5 poturi ar fi ok pentru inceput, si le pui distantate,
in timp vor acoperi o portiune mai mare.
O zi buna,
Dragos
Mersi pt sfat, chiar astazi am sa comand.
|
 |
|
vereb wrote:Buna Arabella
Bine ai venit in acvariul comunitar
Frumos acvariu si vb lui Iulian, ar mai merge niste plante  Ma gindesc cum ar sta lemnul imbracat cu niste moss  .
Eu cred ca scrie ,,VA rugam ,nu aruncati dintii in acvariu, desigur glumeam 
Am gasit pe net Flame Moss. Cam cate poturi mi-ar trebui pt buturuga? Mi-e teama sa nu inghete pana ajunge la mine.
|
 |
|
BGD46 wrote:
scorpionul wrote: Eu as trage buturuga mai in fata si as inconjura-o de plante. Daca ai impins-o acolo nu o pui in valoare si nu te poti bucura de frumusetea ei
Ai dreptate. Buturuga este frumoasa si pusa acolo pe post de fundal.....isi pierde toata valoarea.
Arabela, sa nu te superi pe mine, dar mie nu imi place cum sunt aranjate plantele. Anubiasul ala urcat pe buturuga o sa faca alge (daca nu a facut deja). La fel si Microsorumul. Astea sunt plante cu crestere lenta si trebuie asezate in zonele mai "umbrite" ale acvariului. Incearca (pe cat posibil), sa grupezi plantele pe specii. Ce nu prea inteleg, este de ce sunt asa mici ptr ca acvariul are ceva vechime. Eventual, mai pune niste plante inalte. Poti sa tragi buturuga mai in fata si sa plantezi in spatele ei valisneria si elodea densa. Astea cresc repede si sunt inalte.
Eu cred ca poti face un acvariu foarte frumos ptr clientii tai (si ptr tine). Se vede ca nu esti incepatoare si tocmai din cauza asta "am pretentii".
In speranta ca nu te-ai suparat pe mine...... 
Multumesc de sfaturi si bineinteles ca nu m-am suparat, de asta sunt si aici pentru ca vreau sa invat cum sa fac lucrurile bine. Orice critica este bine-venita!
Plantele sunt micute ca le-am pus saptamana trecuta. Neavand conditii in acvariu am amanat plantarea. Cand le-am cumparat de la zoomania, cel de acolo nu stia sa-mi spuna ce denumire au....sau din ce specie fac parte  . Trebuie sa ma uit pe net sa vad daca gasesc info despre ele. Anubiasul sta cocotat pentru ca asa l-am cumparat cu tot cu buturuga, si fiind deja prins acolo, l-am lasat asa.
Week-endul acesta am sa ma ocup de plante. Sper sa reusesc sa le aranjez.
 Pe curand!
|
 |
|
Buna seara tuturor!
 Mesajul de pe hartie era cu "Va rugam sa inchideti telefoanele mobile"....le suna tocmai atunci cand sunt pe scaun cu gura deschisa si evident ca nu pot raspunde...
Ma bucur ca m-ati primit cu caldura...sincer nu ma asteptam sa primesc atatea mesaje.  Va multumesc!
Lumina in acvariul meu este cea care a fost instalata acolo cand l-am cumparat, adica 2 neoane. Se pot pune alte neoane in loc sau adauga mai multe?
Poate voi reusi sa gasesc moss la rubrica vanzari. Cred ca va veni bine. Buturuga aceea am pus-o mai in spate ca nu prea sta, este subtire din profil, numai sa o sprijin cu ceva pietre. E ca un tablou. Nu stiam cum arata ca am comandat-o pe net.
Plante cu siguranta voi mai lua, insa astept sa iau mai intai sistemul CO2.
Care ar fi cel mai bun? La zoomania voiau sa imi comande un JBL ProFlora m603, insa le-am zis ca mai astept. Pe internet am mai citit despre Dupla. Zilele astea chiar ar trebui sa comand. Imi pare rau de plante sa le tin asa.
PS Cine are probleme cu dintii, se rezolva 
|
 |
|
Ma numesc Arabella Binder, sunt dentist in Filiasi, Dolj.
Desi ma ocup de acvaristica de vreo 2 ani, ma consider incepatoare
Dupa mai multe incercari cu acvarii de diverse marimi, de la 10 la 60L, am achizitionat pt sala de asteptare un Cayman de 230L. Are mai putin de 1 an. Folosesc un filtru extern Tetratec EX1200, sterilizator JBL AquaCristal UV-C 18W (l-am luat pt ca am avut o problema cu algele verzi, deocamdata il tin in functiune doar 2 ore noaptea). Ma omor acum sa iau un sistem CO2, insa nu prea stiu de care si de unde....am citit mult pe forum despre asta, la rubrica vanzari se dau destul de repede si nu am apucat nimic pana acum  . Probabil ca o sa iau unul nou pana la urma. Fertilizanti deocamdata folosesc JBL Ferropol odata pe saptamana plus Ferropol 24, 5 pic pe zi. Am comandat astazi fertilizant macro (PPS-Pro) si fertilizant micro.
Pesti am in jur de 48, neoni, ancistrus, molly, zebre, rasbora. Denumirile la plante nu le stiu f bine, le-am luat de la zoomania.
Ma bucur sa fiu printre voi, de mult imi doream asta si abia acum am reusit sa imi iau inima in dinti si sa scriu pe forum  .
Va doresc tuturor mult succes in tot ceea ce faceti!
|
 |
|