[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna din nou, dupa 2 luni...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
arabella
Junior member

IP:

Salut! Acum 2 luni am postat acvariul meu la rubrica Despre Noi:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19490.page

Ce anume s-a schimbat:
- am facut pe comanda un nou capac cu 4 neoane T8 de 30W, 3 Aqua Zonic Super Sun si 1 Aqua Zonic Super Tropical Pink (capacul original avea doar 2 neoane T8 Philips TLD care nu faceau suficienta lumina)
- am cumparat un sistem CO2 JBL cu PH controller si o butelie CO2 de 5L. Ph-ul l-am setat la valoarea de 6.73
- am adaugat mai multe plante acum, desi majoritatea sunt inca micute, cateva le-am plantat acum cateva zile....in zona din fata am plantat glossostigma care e micuta, insa deja se vad frunzele iesind prin pietris. Am renuntat la buturuga cea mare pentru ca umbrea prea mult si am plantat moss pe 2 dintre buturugile mai mici.
-am schimbat fertilizantii JBL cu Dennerle A1 daily, E15 si V30.
-substratul este neschimbat ca nu m-am incumentat sa o iau cu totul de la capat, a ramas acelasi de la Tetra complete substrate, peste care am adaugat tot la inceput Ferti-Soil Black M de la Aquatic Nature si deasupra pietris cu granulatie 1-3mm in spate si ceva mai mare in fata pe care ulterior nu l-am mai putut scoate.

Am ceva probleme cu Valisneria din stanga acvariului, nu mai creste deloc si i se rup tot timpul frunzele.
Acum astept si sugestii din partea voastra cu privire la aranjament. Ar mai trebui plante sau radacini? Ma gandeam sa iau Red Moor, insa nu stiu cum as aranja-o. Am schimbat de cateva ori pozitia plantelor pentru ca mi se parea ca nu stau bine unde le plantasem intial. Nu sunt sigura ca asa cum le-am aranjat acum este bine.
Toate criticile sunt binevenite!
Week-end placut tuturor!

[Thumb - IMG_0576.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 29/04/2012 11:28:53

stefanp
Moderator

IP:

Mi se pare cam mare pietrisul, s-ar putea sa ai ai ceva probleme cu dansul. Sa fii atenta la sifonarea lui sa nu ramana prea multa mizerie inauntru.

As scoate vallisneriile. Dupa ce isi dau drumul la crescut sunt invazive. Si oricum nu sunt recomandate ca plante de pus in partea din fata a acvariului, caci cresc mari.

S-ar putea ca pe viitor sa mai trebuiasca lumina adaugata, dar pentru inceput e ok.

Sa mai asteptam sa vedem cum evolueaza plantele.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
arabella
Junior member

IP:

stefanp wrote:Mi se pare cam mare pietrisul, s-ar putea sa ai ai ceva probleme cu dansul. Sa fii atenta la sifonarea lui sa nu ramana prea multa mizerie inauntru.

As scoate vallisneriile. Dupa ce isi dau drumul la crescut sunt invazive. Si oricum nu sunt recomandate ca plante de pus in partea din fata a acvariului, caci cresc mari.

S-ar putea ca pe viitor sa mai trebuiasca lumina adaugata, dar pentru inceput e ok.

Sa mai asteptam sa vedem cum evolueaza plantele.

Vallisneria am plantat-o in stanga spate insa s-a intins mult in fata....am sa o scot, oricum nu ii merge bine deloc. Am realizat tarziu ca pietrisul era cam mare, am mai scos din el insa tot a mai ramas. La urmatorul setup voi fi mai atenta la ce sustrat + pietris voi pune.
Mersi de sugestii.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ai si o planta care nu va rezista mult in apa, cateva luni maxim, este in spate stanga, intre piatra si mopan, este un bambus,dracena sanderiana.
[ICQ]
arabella
Junior member

IP:

narcis wrote:Ai si o planta care nu va rezista mult in apa, cateva luni maxim, este in spate stanga, intre piatra si mopan, este un bambus,dracena sanderiana.

Te referi la cea care este verde cu alb? De ce zici ca nu ar rezista? O am de mai multe luni....s-a cam umplut de alge, insa radacini are in substrat....
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am avut si eu, a rezistat cam 5 luni, am avut mai multe, incet au inceput sa se duca. Citeste putin despre ea, o sa vezi ca nu este planta submersa, rezista foarte bine in mediul semiumed, este un bambus, ii place apa. Pune-o daca vrei in ghiveci, o sa ai o planta frumoasa.
[ICQ]
arabella
Junior member

IP:

narcis wrote:Am avut si eu, a rezistat cam 5 luni, am avut mai multe, incet au inceput sa se duca. Citeste putin despre ea, o sa vezi ca nu este planta submersa, rezista foarte bine in mediul semiumed, este un bambus, ii place apa. Pune-o daca vrei in ghiveci, o sa ai o planta frumoasa.

OK. Mersi de informatie. Eu am luat-o de la petshop si acolo nu mi-au spus nimic despre ea.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ar fi culmea sa iti spuna. De la petshop le-am luat si eu.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: