Message |
|
Iti trebuie curent macar de 20ori volumul bazinului, deci minim 1200 l/h, indicat ar fi macar o koralia nano 1600 pentru bazinul tau desi nu vei regreta investitia cu o jebao rw4!
Filtrului ii schimbi pompa si pui un reglabila si o setezi pe la 300 l/h si pui in el matrix, phosguard sau rowaphos si carbon pentru marine......
Sau folosesti momentan pompa ta pentru valuri, ii pui un wave deflector.....
Poti sa folosesti si piatra de recif uscata plus bacterii daca nu iti permiti vie......
|
 |
|
Acvariul tau arata foarte bine!
|
 |
|
Imi vine o intrebare in minte, un mandarin mananca icre de peste mort (in constanta se gasesc si proaspete)?
|
 |
|
60/35/35 cm din sticla ultraclara fata si laterale si float fund si spate, grosime 6mm!
Am enumerat pe cealalta pagina ce si cum......lampa o upgradez si o sa aiba: 7 leduri Albastre, 7 Albastre Royal, 7 Albe si eventual 2-3 uv!, Cree si uv ce gasesc.....
|
 |
|
koala wrote:
Blue14 wrote:Eu stiu o vorba a unei persoane: Un acvariu marin echilibrat este acela in care latimea este egala cu jumatate din lungime si inaltimea este egala cu jumatate din latime!...
Dragule, ia mai gandeste-te!
Imagineaza-ti un bazin de 1 metru lungime... lat de 50 cm si inalt de 25 cm. Ei, cum ti se par proportiile astea?
Naspa rau de tot!
|
 |
|
Asta e vorba "Mentorului" sau "Margeretei", nu a mea, asa zicea acel om ce se crede corect si cinstit  !
Nu mai are rating decat la vanzari.,,,,,
|
 |
|
darthradu wrote:Nu e vorba de ce-ti place tie, e vorba de cum e mai bine.
Eu stiu o vorba a unei persoane: Un acvariu marin echilibrat este acela in care latimea este egala cu jumatate din lungime si inaltimea este egala cu jumatate din latime!
Nici 60/35/35 nu e bine dar nici 60/45/45 nu e bine, doar ca e volum mai mare si asta rezulta lampa cu mai multe leduri, mai multa piatra.......
Daca e sa mai iau dupa chiesti aia un marin ok ar fi de minim 120/60/30 cm!
Nu as baga piatra uscata si nici nu imi permit o mie de corali sa umplu piatra plus ca ar trebui dublata inca o data lampa......
|
 |
|
darthradu wrote:E mic la 35 mai bine 60/45/45 (nu l-am infipt, eu doar il invart ... hai, care dai cu sare?  )
Inaltimea o fac maxim 35 deoarece la cotele astea nu imi place asa inalt......
|
 |
|
Concret e ca daca fac upgrade asa stau treburile:
Bazin 60/35/35 din sticla ultraclara cantuita (spate si fund din float)
Stand-ul mi-l faci tu!
Sump de cat mi-o incapea in stand, cu tunze 9004 si niste reactoare
Lampa de 7White/7blue/7Royal blue plus posibil 2 uv....
Piatra vie in dysplay, vreau aquascape aerist
Pompa valuri jebao rw 4
Overflow semi bean animal....ca si Sebastian Costin
Am zi aici ce am acum
Blue14 wrote:
dan.pavelescu wrote:Blue, ma jur prietene ca nu mai pricep absolut nimic. Habar n-am ce acvariu vrei, ce stand, ce echipamente, daca e de apa dulce sau sarata, pusca mea..
Vreau unul putin mai mare ca sincer nu prea mai am loc de corali in asta.........echipamente am: eheim compact 1000+, jebao rw4, tunze 9004, lampa led, 2 kg piatra vie, un kg de nisip, 500grame de marix si corali plus un clown si un crevete de marea neagra, atata tot!
Bazinul e de 30/30/35 din sticla ultra clara cantuita de 6, fund float, stand pal marca Aquadec, overflow simplu........
|
 |
|
Sa ii mai faca.......sa aiba si el ce hali bun !
|
 |
|
koala wrote:
darthradu wrote:...au mai ramas doar 3,Luca si Matei...
Unu' dintre ei...
Cred ca ala care era beat a
|
 |
|
Blue14 wrote:Lampa lui are 35-36/15-16, stiu de cand o facea!
Gresisem.....
|
 |
|
Lampa lui are 35-36/15/16, stiu de cand o facea!
|
 |
|
Da!
Mi-am facut un calcul si la capitolul echipamente inafara de 12 leduri nu mai am nevoie!
Ledurile ma costa 22 euro cu transport moca (practic de la 9 leduri o sa am 21, 7B, 7RB, 7W)......stand-ul o sa fie de 60/45/100.......de bazin am zis 60/35/35 si un sump in care sa pun acareturi-le......nu ar fi un up grade mare dar ma mai lasa sa mai bag corali.......daca nu incep sa completez aquascape-ul de la asta mic si ii pun si pe spate corali, mai pun pietre pe nisip si il schimb chiar cand nu mai am loc!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Blue, ma jur prietene ca nu mai pricep absolut nimic. Habar n-am ce acvariu vrei, ce stand, ce echipamente, daca e de apa dulce sau sarata, pusca mea..
Vreau unul putin mai mare ca sincer nu prea mai am loc de corali in asta.........echipamente am: eheim compact 1000+, jebao rw4, tunze 9004, lampa led, 2 kg piatra vie, un kg de nisip, 500grame de marix si corali plus un clown si un crevete de marea neagra, atata tot!
|
 |
|
Daca as face upgrade la un bazin dublu fata de asta si nu as vrea sa pun apa din asta ci doar sa iau niste piatra in cel nou, sa il ciclez cu apa noua si cu noua piatra si dupa cateva saptamani de la ciclare as pune si piatra asta care are coralii pe ea ar avea de suferit coralii?, ca sincer nu mai am loc de corali pe piatra si as face upgrade la 60/35/35 dar as vrea sa renunt in totalitate la apa din acvariul asta.......
|
 |
|
Blue14 wrote:De maine voi folosi si eu ATI!
L-am intrebat pe domnul Andy ce carbune foloseste si intamplarea a facut sa aiba o comanda la domnul Petty asa ca a adaugat la comanda o cutie de antifosfat,ii multumesc!
Tre doar sa imi fac reactoare ca m-am saturat sa mai folosesc un reactor simplu....
carbune nu antiphos imi vine
|
 |
|
De maine voi folosi si eu ATI!
L-am intrebat pe domnul Andy ce carbune foloseste si intamplarea a facut sa aiba o comanda la domnul Petty asa ca a adaugat la comanda o cutie de antifosfat,ii multumesc!
Tre doar sa imi fac reactoare ca m-am saturat sa mai folosesc un reactor simplu....
|
 |
|
Acvariul e fara skimmer?
|
 |
|
Da!
|
 |
|