Message |
|
Nu e xenia, e anthelia, am si eu si e si ea invaziva......bine ca nu dauneaza...
|
 |
|
Eu as incerca un tang!
|
 |
|
Ce masina rasturnata?
|
 |
|
Acvariul a intrat pe un fagas normal, de 3 zile nu s-au mai depus alge pe geamuri, am trecut de ceva timp de la schimburi de 40% pe saptamana la 10%, ma mentin cu no3 maxim 2 si coralii sunt bine mersi.....
|
 |
|
Pai nu i-am zis sa faca asa!, doar i-am povestit........
Asa arata
Si asta a fost un crevete de Marea Neagra caruia nu i-am identificat specia.......era alb!

|
 |
|
Eu (mai bine zis tata) acum 3 ani cand am facut un biotop de marea neagra am folosit apa de la robinet si sare aqua medic parca.........parca de pe magicnature o comandase.......
Aveam osmozor la discusi dar tata a zis ca nu are rost sa asteptam sa picure apa......am facut apa cu apa de la robinet si am pus in vbazinul de 20 litri spartura grosiera de scoici, cateva pietre din MN, niste anemone actinia equina, creveti de MN......
Aveam un filtru intern hailea hlbt 200 in care aveam un burete si carbon activ si o piatra de aer, atat!
A mers bine toata vara (nici alge nu aveam) dar in toamna l-am desfintat datorita faptului ca nu ma atrageau vietuitoarele din el.......
|
 |
|
Tind sa va anunt ca acum doua zile la indicatii,e domnului Bogdan am incercat sa omor aiptasia cu nopox, aveam intre zoasii maro vreo 5 aipatasii maricele,ieri erau varza iar azi au cazut dintre acei zoasii, deci functioneaza aceasta varianta, deci aiptasia poate fi omorata si cu nopox (se poate face home made ) si nu mai elimina spori.....
Multumesc domnului Bogdan!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Vrei sa spui ca ai un motiv in plus sa faci upgrade.
Un pretext este un motiv FALS, invocat ca justificare in urma unei actiuni, plm
Exact!
|
 |
|
Am taiat xenia acum 2 saptamani 80% din toata tufa care era pe o piatra (era mare) si acum fragurile au crescut si tufa a ajuns cat era, astfel am un pretext in plus sa fac upgrade, nu mai au loc coralii.......
|
 |
|
Apa de la robinet are metale grele asa ca ar fi bine sa foloseasca doar un cartus cu carbon activ, se gaseste........asta ca sa nu aiba probleme cu nevertebratele......
|
 |
|
Lemon wrote:
kirucd wrote:Felicitari!
Acu' mai ramane sa pui bazinul pe picioare si sa iesi si tu cu fetele in oras
De unde fete la liceul lui, Telecom, bauiesc...
Sunt doar cateva.....
|
 |
|
Multumesc!
|
 |
|
Am adugat carbon si o fiola de bio digest ieri, sunt in curs de strans bani pentru mini upgrade.....
Off topic:Am intrat la liceu, la Electrotehnica si telecomunicatii pe electronica si automatizari.....
E misto ca sunt cu 10 colegi de la scoala mea (si de la mine din clasa si de la cealalta clasa), profilul imi place si sunt multumit!, sunt in clasa si cu copii din afara orasului si e ok ca e aproape in centrul orasului si e langa o shaormerie  !
Un coleg de-al meu (unul mai grasut) isi face planuri ca in fiecare dimineata o sa treaca pe la shaormerie (e misto ca avem ore de dimineata, am facut in clasa a 7 a de la 12 si era oribil, nu puteam face nimic!).......
|
 |
|
Akaiu wrote:Mda, nasol momentul...
Intreb si eu ca tot prostul: Ai vreo idee de unde i se trage starea asta?
Stiu ca poate bat campii dar ma intreb daca nu cumva "solutia minune" de oatancit algele o fi avut o contributie...Io tot bag dracovenie din asta in bazin...
Dar tu faci schimburi de apa....
|
 |
|
Eu am scapat de algele de pe piatra doar prin schimbarea pietrei......
|
 |
|
Pacat.....poate cu ocazia asta isi umple acvariul de corali!
|
 |
|
Si s-a deteriorat coletul pe drum?
|
 |
|
Dyi te ajunge exact cat un osmozor gata facut......poti sa folosesti apa distilata obtinut in diatilatoare de sticla......sau sa iei apa de la cineva.....
Tunze-le sigur merita, am skimmer de la ei si e super bun, daca nu as vrea reactoare mi-as lua fara sa ezit acel filtru.....
asta are pompa puternica de valuri inclusa: http://www.sewatec.de/filter-filtersystems/tunze/tunze-comline-streamfilter-3163-3163000.html
|
 |
|
|
 |
|
sunkeeper wrote:pai daca filtrul face un curent de 1000l/h nu poate inlocui pompa?
mai degraba iau un filtru nou decat sa schimb pompa..nu e un super filtru
Mai bine cumperi un filtru tunze comline sau investesti chiar intr-un tunze reefpack 250 daaca iti permiti.....
|
 |
|