[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nickvvv
Forum Index » Profile for nickvvv » Messages posted by nickvvv
Daca tot ai idei trasnite, da-mi o idee unde vrei sa o pui...presupun ca vrei sa o pui in fata filtrelor. Daca e asa nu stiu care ar fi impedimentele, doar sa nu o scufunzi in apa . Presupun ca lumea nu le foloseste din alte motive, cum ar fi pretul si eficienta energetica, in rest spor...
Pasati lista de la coralis si la mine? Va rog.
Mersi
Desi pare un site serios, unii il cam iau in ras(culmea e ca-s vechi pe"aci")...poate daca ati incerca sa fiti mai cu picioarele pe pamant m-ati convinge, dar asa, cu glumele astea puerile nu reusiti decat sa ma zapaciti si sa ma trimiteti langa kinderii mei care sforaie de vreo ora...
Hai sa dam mana cu mana si sa incercam sa nu mai vorbim ca si cand am avea max. 15 ani ca suntem cel putin de 2 ori mai batrani....
Kiru, stiu ca aici nu-i asa restriste...dar nu ma refer la ce zici mataluta acolo....sunt niste led-uri scise cu x-mic de mana...care nu-s RGB ci alb de diferite "nuante"- a se ceti spectre....si care dau foarte bine in recif. Neaparat caut in week-end si vin cu detalii.
Pana atunci stau linistit, nu ma paste vreo excludere de pe vreun forum pamantesc...si daca o fi traim si cu atsa, ca americanii nu-s asa reticenti cu outsideriii si poate ei nu ma "ecsclude"
Caline...toate bune si faimoase dar ai grija la rosu...e foarte tare fie ca e zexstar, bridgelux sau atii mai mult sau mai putin pretentiosi. Eu nu as pune mai mult de 2-3 rosii si tot atatea turquase sau alt verzuliu..., cam 2-3 uv-uri si in rest cum iti iasa calculul la alb-albastre. Cum am mai zis pe alte forumuri neagreate "ecsista" led-uri X-nu stiu-cum care au 3 led-uri colorate ce dau prin combinare alb...poate gasesti asa ceva. Din cate-mi amintesc cei de la bridgelux parca le faceau dar se poate sa bat campii...da si tu un google search si precis le gasesti, pe forumurile astora ziceau ca nu-s foarte scumpe si efectul e de neon ATI .
Au ajuns neoanele la mine si am inlocuit neonul meu de 36w, t8 cu un t5 de 54w, iar saptamana viitoare adaug un Giessman!!! aquaflora.
Multumesc mult de tot.
Se poate inchide.
S-au vandut si sper sa reusesc sa le trimit astazi.
Mai jos pun o poza cu alte chestii conform cererii .
image
Hai sa fie 2 xenii(pulsatile) bonus la copac.
Kenya tree de 18-20cm. inaltime si 15-17cm. diametru. Foarte stufos si frumos. Varsta aproximativa 2 ani, foarte drag mie dar care ocupa deja prea mult din acvariul prea mic.
Pret 70 de lei.
Copacul e prins pe o piatra (tetraedru, muchii de 3-4 cm).

Daca se vrea in plus si xenia, am prinse de alga rosie 5 lei bucata (vreo 4-5 bucati mai mari si vreo 3 mai mici la jumatate pret).
O xenia e bonus sau daca nu o aiptasie.

Transportul il suporta cumparatorul deci nu trimit xenii singure ca nu se merita.
image
image
image
Vand un filtru extern Sera Serafil Bioactive + UV model 130 UV cu consum foarte mic 11W(debitul e pe masura) si lampa UV de 5W. Foarte bine intretinut si folosit aproape 2 ani.
Il vand deoarece am marit acvariul (de la 90 la 450l ) si debitul lui nu imi mai ajunge.
Pretul este 350lei putin negociabil.
Lampa UV a fost folosita foarte putin, la pestii ce i-am avut nu prezenta vreun avantaj.
In-ul si Out-ul sunt schimbate cu unele de la filtrul Aqua Pro 1800 intrucat la acvariul la care era filtrul Sera initial fixarea acestora a fost facuta definitiv si riscam sa le stric. Deasemenea nu gasesc la out acea "laba de gasca" prin care iese apa, eu am folosit doar spray-bar-ul (are 3 tevi).
In canistra e matrix amestecat cu zeolit si in al doilea sertar un burete Sera (grosier).
Nu a curs niciodata pe la garnituri desi am inundat biroul cu el intrucat nu am fixat corect un furtun si a pompat o parte din apa pe mocheta.
N.Cotei, 0747 333 436.
Eu consider ca e destul de complicat sa bagi crevetii in stiu eu ce recipient/punga, asa ca as ramane recunoscator daca i-ai impacheta, ai mai pune si cateva plante langa, in alta punga sau in ziar si apoi in plasa, plus ca trebuie sa gasesti si o cutie in care sa pui toate astea.
Daca pui vreo 20 de creveti rambursul poate fi 40 de lei, sa-ti iasa si tie 20 de lei. Plantele cat de putine le consider donatie, si crevetii la fel, sunt unii care ii vand...deci cei 20 de lei in plus la curier considera-i plata pt ambalaje si deranj.
Multzamesc frumos. Adresa o dau daca ai chef sa trimiti.
N.Cotei
Daca nu-s doar capitalisti melcii, ma abonez si eu.
"multumesc anticipat"
comunismul il scoti din om dar omul din comunism ba...sau viceversa
yup, nu-i prea place gorgoniei...presupun ca nu vrei alta gorgonie. Am cateva xenii pulsatile, un kenya tree micut, alge verzi, limpeti, bristle worms...poate 1-2 euplica, la alegere. Teste de ph nefolosite(adica un test, un rand de ingrediente), poate niste hrana de marini sau granule novo pt pesti de apa dulce iar altceva nu-mi vine in cap. Poate te intetreseaza ceva...eu am o gorgonie comuna si la mine merge bine, nu cred ca va face a ta pe sclifosita aici.
Discusii au ajuns la mine in cele mai bune conditii. 9 a zis noua sunt in acvariu...unul din cei rosii e slab si pare cam izolat de ceilalti...cu timpul om vedea ce se intampla insa eu sunt supermultumit de pesti, coloritul e excelent. Poate ma ajuti putin cu preferintele la mancare si date mai exacte despre conditiile de la tine(ph....). In rest ce sa zic...multumesc frumos.
Imi cer scuze ca nu pot vorbi la telefon, pestii nu sunt simpatia sotiei mele si la serviciu sunt foarte ocupat...maine vad cum fac cu preluarea din Sibiu, daca nu gasesc o solutie viabila sau cat de cat convenabila te anunt; vreau sa primesc pestii in bune conditii si sa nu-i stresez peste masura, nu cred ca voi fi prea fericit daca ii iau si petrec pe drum 15 ore in frig... De la oradea la sibiu sunt 7 ore sper sa pot sa fac sa ajunga sub 10 ore in acvariu, daca nu mai bine ma las pagubas ca afara-i prea frig. Multumesc mult de intelegere. Inca o data subliniez ca pretul e mai mult decat convenabil. Asta e motivul pt care nu am cerut multe detalii si nici poze...desi nu ma supar daca vad o poza cat ar fi de rea
Daca cineva vrea un neon, am unul folosit vreo 4 luni, actinic de 18w http://www.aquariumprest.ro/products.php?497&cPath=59. Sa-l folositi ca rezerva sau pana luati altul sau daca sunteti la inceput sa-l puneti la o lampa diy pana aveti bani de ATI-uri sau cine stie ce superlumina...Il ambalez bine(in tub de carton) si il pun pe posta. Vreo 4 luni inseamna 3-4 luni nu 5 sau 6 sau altceva...Il dau deoarece am pus lampa cu leduri(10w) si dupa o saptamana sunt multumit de ce poate, lampa cu neoane am mutat-o la un dulce si am lasat in ea un supersun...
ce pot sa zic? Daca pana la primavara nu ai pui, trimite femela cu un mascul aici...eu am conditii optime si daca in 2 luni nu depun ii trimit inapoi cu scuzele de rigoare....Stiu ca nu-i mare lucru dar te consolezi ca 2 luni au stat la hotel gratis
eu unul nu cred...dar nu-s expert. ai mei au 20-21grade si femela depune....nu iasa nimic ca nu am mascul, dar imi umple geamurile cu icre si mananca alti pesti carne . da si matale caldura mai mica si cine stie, te faci cu puiuti.
domnule, eu am niste somni pe care nimeni nu mi i-a ientificat....patru, sunt 3 mai mari si unul cam cum zici, nu cred ca ajung mai mari de 25 cm...nu in acvariul ala. Eu ii am de vreo 10 ani, sunt casatorit de 8 si ii aveam inainte. Au trecut prin 2 mari dezastre dar inca sunt ok, pui sau icre nu am vazut la ei. Ai mei sunt gri spre negru si coabiteaza cu gupi si scalari, pe vremuri si cu moli si xifo. Ca sa le fie mai bine pune un ghiveci, ai mei stau ziua in el si iasa doar la mancare. Noaptea ii aud plescaind prin apa. Daca-i inmultesti sa ma inveti si pe mine ca astia n-or trai vesnic...

Forum Index » Profile for nickvvv » Messages posted by nickvvv
Go to: