[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nickvvv
Forum Index » Profile for nickvvv » Messages posted by nickvvv
Caline, ii mortal bazinul tau dar unde ai ascuns pestii? Si nu le faci cam crispate? sau poate e contrastul prea mare la monitorul meu.
F.f faine crengile de pe sus si chiar si gsp-ul ala arata bine acolo unde e...as pune si niste acani sau open brain mai rosii pe jos sa fie colorat. Asta e, cine nu stie canta se face critic de arta....
N.Cotei
Inca 1 de la Medias...
Dom' semaca ...sorry, sebacka...dai anemona in ardeal? Daca da o astept dupa 15(sa am bani) cu curierul...alte conditii chiar nu pun .
Multzamesc,
N.Cotei
Plantele de mai sus plus inca vreo 3 specii au ajuns la mine. Gazonul mi-a luat vreo ora sa-l plantez si ma doare mana(ca acvariul are 60cm inaltime si clestele nu-i bun, asa ca ce faci cu mana ta...) dar sper sa merite, ca-i frumos si asa doar implantat...
Multumesc frumos,
N.Cotei
Voi luati-va de surse eu ma iau de tuburi(a se citi spirale plastic)...
M-au dat gata firele scoase frumos din acele spirale si apoi bagate in chestiile alea de prelungit la care voi electronistii le stiti si numele...eu nu. De panfofareala nu mai zic nimic pt. ca intotdeauna mi-au placut firele cu papuci.
...iar la discusi* e la fel...
Da, discusii sunt pesti timizi si nu se tin cu scalari si tertra sau alti pesti vioi si obraznici. Nu vor ajunge la mancare, vor fi speriati si stresati asa ca nu vor creste bine si te vei bucura doar de o multitudine de culori pana la o vreme cand cele mai interesante vor disparea. Ori tii scalari ori discusi...sunt tot felul de scalari, am vazut albastri dar si golden...iar la scalari e la fel doar ca sunt mai sensibili si mai greu de intretinut.
Indiferent ce alegi sa stii ca nu prea poti impaca si varza si capra.
Bafta
Ce burghie folosesti cand dai gaurile in aluminiu? De unde le cumperi?
Sorry dar 120 de leduri sunt mult prea mult. Alb doar de 5k kelvin. Restul cum iti place. cred ca jumatate din leduri sunt de ajuns si cred ca daca te uiti la cei cu plantate vei vedea ce flux luminos au, discusii nu au nevoie de atat...
Deoarece la o prima cautare pe google nu am gasit decat ca apa de robinet are undeva intre 500 si 800 mS/cm, cea distilata vreo 5, iar cea pura 0.05...eu o sa consider ca apa de la instalatia mea de osmoza e inca buna. Am vazut ca cea marina are 3500 .
Intrucat osmozorul meu e un JBL cumparat second-hand acum un an si ceva(i-am schimbat filtrele intre timp) am rugat un coleg sa-mi masoare calitatea apei scoase de vechitura...
Mi s-a spus ca are 29.2 microsiemens, eu asta am cerut ca citisem pe undeva cum ca se poate aprecia calitatea apei din conductivitate.
Stiu ca o instalatie RO noua scoate o apa de 5-10 microsiemens(tot din auzite, deci nu dati cu bata)...
E ok instalatia mea sau trage sa moara? Care stiti niste valori dati va rog un raspuns.
Multumesc
daca scrie 12v pe el, nu cred ca iei foc, dar pusca...daca e de 220 ar trebui sa scrie asta pe el.
Cu siguranta e. Poti pune macar un ventilator in capac, sau cum zici tu...o piatra de aer si pompa...vreo 30lei. Intrucat nu vad mesajele cu un acvariu de-al tau nu stiu nici ce ai acolo, daca ai un filtru intern sunt sigur ca poti baga cu el niste aer, daca e cascada la fel....
Nu pot sa nu admir ditamai bibliografia ce ai trecut-o cu cateva posturi mai sus...si toate calculele pt. diametru/sectiune fire. Cu ce m-ai dat peste cap e insa concluzia legata de firele din cablul de retea(CAT5), ca eu sunt IT-ist si acesta e cablul ce l-am folosit la lampa mea. E cel mai la indemana si pe deasupra ai 4 perechi . Deci la 3 LED-uri si unu/doua coolere poti duce alimentarea frumos intr-un singur cablu chiar daca ai 3 drivere si un alimentator pt coolere. Nu mi-am pus problema intensitatii maxime a curentului ca lampa mea e mica dar m-am gandit ca firele alea au un prag maxim si or fi unii care se lovesc de asta.
image
image
iar pt. lampa de la acvariul dulce am drivere pt neoane http://www.aquariumprest.ro/products.php?930&cPath=53 cu 21 lei.
Aici voiam sa aduc discutia...stiu ca nu-s cine stie ce dar merg pana la 58w si eu am neoane de 36/54. Acestea nu sunt waterproof deci nu prea tin daca le-ai scufundat din greseala in apa, am facut chestia asta si am ars unul...Si da, astept sa vadce parere are @Lucian de ele. Poate ne spui daca fac mai mult rau sau sunt ok pt cei cu mai putini bani.
Mai jos e o poza cu lampa mea din inox 0.5mm, foarte usoara dar la care ma supara ca ma agat de fiecare data cand umblu prin acvariu(e prea subtire), la aceasta am driverele alea chinezesti de la aquariumprest.
image
Acvariul e de la @Mosu si deocamdata e invadat de gupi ca am bagat 5 pe langa neoni si 3 discusi iar acum se ascund astia de pigmeii colorati. Marin-ul e tot de la @Mosu, si era sumpul lui, acum e un all-in-one cu filtrarea intr-o parte si display-ul in cealalta .
Pai asta nu-i mai ieftina pe fish-street?
New Jet NJ 6000 sau 4500, nu sunt foarte scumpe si la mine varianta de 1200l/ora merge de vreun an si nu am vazut probleme sau zgomot la ea. Eu o folosesc submers, dar se poate folosi si in afara acvariului.
Neoane si materiale filtrante(JBL phos-ex, Carbon activ...). Cred ca le ia de altii ca majoritatea mi le putea da doar dupa 3 zile iar unele la care am renuntat dupa 1-2 saptamani. Tipul e parolist, sau macar asa a fost cu mine.
Daca tot am scris de unii hai sa zic si de
http://www.aquariumprest.ro, de la care mi-am luat acvariu, substrat albe ieftin, iar pentru scarbici o gramada de alte lucruri.
Acvariul de 115l parca, e lipit profesional si desi am citit ca e lipit manual poti baga mana-n foc ca-i facut de o masina. Sticla clara(ma indoiesc ca-i de Saint-Gobain ) dar e mai buna decat sticla obisnuita si e prelucrata(cantuita) nemaipomenit de bine. In rest lampile cu leduri sunt ok dar nu-s pt marin, se oxideaza repede si poc, intuneric...Chiar si cele cu neoane raman destul de repede farareflectoare, dar lampile cu neon sunt mai solide si isi merita banii.
Asta-i chiar un sera de 54l...cu neon t8 de 15w, poti pune inca unul la fel sau un T5 scurt dar trebuie drosser si desi e ceva loc in cutia unde e droserul vechi nu cred ca intra. Eu am desfacut-o si nu am mai inchis-o la fel....Mai bine pui droserul jos undeva, (a se citi extern) si bagi al doile neon in carcasa langa cel original, prins cu holsuruburi sau lipit cum crezi mai bine si mai estetic.
Bafts si spor la bricolat.
B.T.W. sticla acvariului e de o calitate exceptionala, eu, am acvariul de 7 ani si e cristal clear desi am avut copii mici care au zgariat-o pe alocuri...e de doar 4-5 mm(nu am masurat-o) si fundul a crepat acum 2 ani, l-am dublat cu altul si acum n an inca il foloseam cu succes, acum am luat unul nou cu aceeasisuprafata dar mai inalt si acela a trecut pe tusa...
De pretutindeni si nicaieri (daca vrei tu de dincolo... ). Mie mi-a placut de anemona aia si am starpit-o de tot pt ca era prea agresiva intr-un acvariu prea mare pt a putea eu face ceva precis si "cu directie"; am omorat viermii-"bristle worms", anemonele(cele din avatar si aiptasiile) dar si limpetii si o gramada de melci nevinovati.
Probabil au murit si alte vietuitoare pe care mi-e rusine sa le amintesc, deci da accept niscaiva oratanii, neimportnte pt.uniii, (exceptie bristle... si limpeti, pe care i-am prasit la mine acasa)...nu vreau mila...dau banuti sau alge(rosii, verzi) la schimb.
Multumesc.
Salut,
intrucat la un moment dat mi s-a spus ca-i o mare pacoste si era aproape adevarat am scapat de ea.
Calin, tu ai zis ca ai avut-o si desi e mare pacoste sper sa mai ai vreuna, e vorba de anemona cu bulinute din avatar-ul meu, daca nu poate O ARE CINEVA...?
Mie chiar imi place de aceasta anemona de sticla dar am reusit(fara sa vreau) sa o starpesc din acvariul de la serviciu.... poate partea cu bulgari portocalii va juta la identificare...
Daca e cineva care o are si vrea sa o dea si altora , as fi nespus de bucuros si as ramane indatorat(nu imi platesc intotdeauna datoriile celor care m-au ajutat dar se stie ca in natura nimic nu se pierde si nimic nu se castiga-totul se transforma, deci daca nu va veti bucura de avantajele actiunilor voastre, poate se bucura altii de ele).
Multumesc,
N.Cotei

Forum Index » Profile for nickvvv » Messages posted by nickvvv
Go to: