[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nickvvv
Forum Index » Profile for nickvvv » Messages posted by nickvvv
Arata bine dar nu imi dau seama daca ai vreun capac pt. acces la interior....Adica buretele sau rotorul le mai poti scoate? ca am vazut silicon in partea de jos si sus iarasi pare dintr-o bucata. Intreb asta pt ca buretele se va mocirli la un moment dat...
Sau ai putea da o fuga pana la cineva care are...sau caruia i-ai dat chiar tu plante .
Sunt in concediu si zugravesc dar pot face o scufundare in acvariu sa agat cateva plantute, de-abia ma mai spal de lavabila...
Atunci aveam unul intern cu un sul de perlon...un aqua zonic emperor 900, acum e extern...eheim e901...Debit sa fie.
cat vorbim noi aici, daca ai filtrare buna se limpezeste, deja, apa...la mine o zi a durat si aveam un sac mare aruncat direct in bazin...dupa o saptamana nu mai aveam pic de maro pe perlon...
imposibil sa nu gasesti dar daca nu, poti folosi bureti cu gauri mici si chiar si bureti de spalat vase, noi...cu strat verde care seamana cu...perlonul .
la petshop...un fel de vata doar ca nu se inmoaie ca aceea de bumbac...
Eu sunt la al doilea filtru care face la fel ca si overflow-ul amintit de tine....Se pare ca eu sunt de vina ca nu ung toate garniturile...Chiar asa sa fie? dupa 6 luni in care am deschis filtrul doar o data si l-am curatat mai binisor daca nu am fost expert in ungeri cu Nivea s-au intarit garniturile si e normal sa curga apa tot in biroul Presedintelui CA? Voi cat de des ungeti garniturile? Si da, am cautat glicerina boraxata ca sa fac treaba cum trebuie...
La mine se goleste acvariul la pene de curent...penele care tin 2 ore si in care facem ordine in hartii, deci ce sa caut la acvariu fix atunci cand e intuneric?
Ma interesau doar:
1 cap euphyllia mov cu varfuri verzi - 40 ron
Caulastrea verde 50 ron
iti scriu pe privat.
Eram sigur ca nu trimiti...zgarcitule .
Intrucat vad ca acolo la capitala nu e nici un fan guppy, ma declar fan si sunt dispus sa va dau din linia mea corcita 20 de bucati(cozi rosii-caramiziu...). La cat costa curierul nu cred ca se merita si deoarece ii cautati doar in cartier presupun ca nu aveti drum prin Medias. Oricum intentia conteaza...
Sa stiti ca nu rad, chiar am guppy si desi sunt fan, discusilor nu le place de astia micii (si in curand nu o sa-mi mai placa nici mie de ei....discusi) si ma fac sa-i tot pescuiesc si sa-i dau la petshop, prieteni... dar am trimis si in tara un bidon de 5l cu de vreo 2-3 ori mai multi decat v-as trimite dumneavoastra. Cand nu-s multi ii mai transfer in acvariul copiilor ca mi-s dragi...
Daa, overflow-ul bata-l vina. Eu am propus asta in ideea ca debitele vor fi cat de cat egale, iar daca vor fi diferite si vor fi si volumele acvariilor diferite m-am bazat pe acei robineti de dupa t-uri...Ideea era ca diferentele de debite sa nu fie foarte mari iar daca sunt ori faci overflow din plexiglas ori o teava de diametru mai mare. Pt siguranta la marine overflow-ul are 2-3 tevi...puse la diferite inaltimi, daca te pricepi la bricolat arunca o privire la overflow-ul de pe fishstreet si la bean animal unde o sa vezi chestia de care ziceam .
si uite-asa invat sa desenez cu paint-ul...
Si in cazul in care chestia asta functioneaza nu ai nevie de acelasi debit si acelasi volum la acvariul 2, daca e diferit reglezi debite cat de cat proportionale si inaltimea apei e aceeasi in acvarii
Practic nu....pentru ca debitul nu se va imparti in mod egal, fie pe in fie pe out o sa fie diferente si o sa te trezesti cu un acvariu gol si casa plina.
Daca te poti ajuta cu ceva care sa functioneze conform principiului vaselor comunicante ok...adica folosesti filtrul cum zice colegul...si bagi o teava cu 2 coturi dintr-unu acvariu in altul, teava plina cu apa, cu rol de echilibrare inaltime apa. Nu stiu daca ai inteles ce am zis , nici daca poti face asta, adica sunt acvariile apropiate?
_______

I__I I__I
cu rosu teava(polietilena sau altceva, pe care o bagi in ambele acvarii, nu pana la fund), cu albastru acvariile.
HTML-ul mamii ei de treaba...nicicum nu ma lasa, ca nu-i ce vezi....
Uau ce frumos l-ai facut....chiar ca sunt nemaipomenite pietrele si dupa cum aratau plantele inainte si aici o sa-ti iasa.
N-am judecat deloc...inteleg perfect situatia si admir faptul ca unii mai si doneaza. Poate m-am exprimat eu gresit, asa ca o sa completez...
Am masina si eu sunt soferul(nu sotia); sunt tanar si in putere dar timpurile s-au schimbat si de-abia astept sa ajung acasa; ajung la 5, 5:30...posta inchide la 6....sau mai devreme? curierul la 6...Deci daca nu "fug" de la servici nu sunt in stare sa ajung la posta iar pt curier iau coletele cu mine la servici...
Acvariu cu curierul nu cred ca-l accepta curierul....se vaitau cei de la Fan si cand mi-au adus de la magazin specializat care avea contract cu ei...
Inca o data scuze de propozitia inceputa prost si cu inteles interpretabil.

Aproape ca inteleg chestia cu nu asigur nimic....pana si mie mi-e greu sa trec pe la posta sau sa astept curierul ca sa nu mai zic ca aici e vorba de un sump de sticla si-l fac ei cioburi daca nu-l faci tu.
Deci "capitalistilor"...sariti repede ca-i pacat de sumpul ala. Altii nu au acces nici la un acvariu de 30x30x30 gratis daramite 100x...
Pentru cine doreste canistra cu sertarele filtrului Sera 130+UV...Nu se amorseaza(s-a rupt arcul din buton), nu mai merge UV-ul, nu am in/out original, cine vrea in-out de Aqua Pro 1800 acesta l-am folosit si e +20 lei.
Filtrul functioneaza daca il amorsati manual(umpleti furtunul de in....) dar poate da rateuri la etanseitate. L-am folosit la marin si de 3 ori am inundat bucataria la pene de curent.
Pretul e 30 lei pt filtru +transportul la alegere.
Nu va faceti sperante mari daca vreti sa-l folositi, nu se merita...are si debit mic, eu de aceea l-am cumparat ca asa e mai bine la marin.
De 3 luni sta in debara si deja nu-i mai vad vreo utilitate ulterioara...
Acvariul e inceput acum 2 ani si trecut prin mai multe faze, lumina bec economic, apoi neoane, led-uri de 10w chinezesti si inapoi la neoane...Acvariu 60l, apoi 90 apoi acesta; filtrare de inceput cu filtru intern home-made apoi on-top Aquazonic....
Iar aceasta e varianta actuala.
imageSump2AcvariuAllInOne

Am incercat sa pun din flickr o imagine cu acvariul(sticla/recipientul actual), va rog help!

edit by Gabriel. Daca nu ma insel in flickr apesi pe butonul de share si apoi fie html fie BBcode ca sa poti pune o poza pe forum. Altfel iti da doar un url cu un link.
Eu nu pot face asta ci doar tu deoarece trebuie sa fii logat pe cont
.
Multumesc....eu luam doar o parte din cod si o bagam intre codurile de imagine sau url...
Pe scurt: acvariu all in one de 160l care are la dreapta sumpul, o lampa 2x18w T8(1neon actinic Aquazonic, 1 neon 7500k AquaZonic), pompa valuri JVP-101A de 3000l(moarta), deocamdata doar un cap de filtru viu pt ceva valuri; skimmer resun de jucarie, pompa recirculare new-jet 800. Antiphos si carbune activ intre fantele sumpului, NO3-PO4 EX din cand in cand, mancare de la JBL(mari pearls) si Tropical bionautic pt vietati iar de la salifert ceva coral food.
In acvariu vreo cateva pietre vii, nisip 2-3mm, 3 melci nasariu si zooa, kenya tree, GSP, xenia, lobed coral(tot un soft) macroalge rosii si verzi iar ca atractie principala niste domnisoare cu coada galbena.
Ahaa...la astea te-ai priceput intotdeauna(close-up le zice?), oricum montiporele alea is tare fain colorate. Cand cresc mare ma fac si eu acvarist si-mi cumpar.

Forum Index » Profile for nickvvv » Messages posted by nickvvv
Go to: