[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nickvvv
Forum Index » Profile for nickvvv » Messages posted by nickvvv
poti suplimenta cu ceva leduri daca ai chef de mestesugit...am vazut unii punand banda cu led-uri dar nu am fost curios de cati lumeni adauga la un metru de banda, si daca pui 2 benzi cam pe acolo te invarti. Leduri poti pune si alte non-Cree si care sunt mai ieftine dar ai nevoie si de alimentator si de radiator deci e mai complicat decat la banda, oricum led-urile dau mai multa lumina decat banda deci poate merita sa te uiti. Daca pui banda alba pui un neon violet fusion red de la aquazonic-ieftin sau altceva ce stiti voi astia mai meseriasi la plantate.
Intrucat am orbit si nu gasesc o sectiune de feed-back postez aici.
Am primit de la @dberger un pachet generos de plante de tot felul de soiuri(acum 2 saptamani), unele mai verzi altele mai rosii carora pare-se ca le place de minune la mine.
Nu stiu daca de vina e si manado-ul pe care l-am pus in locul nisipului de rau, dar cert e ca fara CO2, fara pompa de aer si doar cu un filtru extern si un neon de 18w(aquazonic, violet fusion red) le merge excelent...pun picaturi de 24 de ore de la JBL si mancare la cei cativa pesti care se ascund printre ele, dar si pana acum am avut acelasi fertilizant si aceeasi lumina precara insa multe specii au dat chics...
Oricum ar fi am postat doar sa-i multumesc celui care m-a cadorisit cu plantele astea.
Aproape acelasi; tot la fel de urat e
Ia pestele dar pe cel urat ca nu-i asa mofturos ca fluturele ...Chaetodermis pencilliger.
Am primit si eu o gramada de plante de la @dberger...sunt foarte frumoase si sanatoase. Am plante rosii(puteti rade ca nu m-apuc sa le zic soiul, 3 feluri...) foarte frumoase si care fac acvariul foarte original...si alte 4 specii verzi la fel...o specie poti sa ma tai si nu stiu cum o chema, frunzele fiind ca cele de nufar, cand mi le scot somnii se ridica la suprafata si ma zapacessc cu verdele lor deschis. Oricum vecinul de la Medias e un om exceptional si plantele sale sunt foarte frumoase.
Domnu' de la Baia Mare, royal blue+alb inseamna marin, alb cald, sau combinatii de diferite tonuri de cald cu ceva rece, max 7500k e pt dulci, plantate....iar 5000k+ alb/alb rece max 10000k e pentru ciclide. Bineinteles ca astea pot avea printre ele rosu, albastru, verde, violet si cine stie ce alte culori(sa zicem turcuaz care-i tot una din cele dinainte ), dar din cate am citit acvariile de apa dulce au nevoie de lumina mai calda, cele de ciclide sunt pe la mijloc si la marine e o medie de 14000k, adica lumina rece de 10000(poate fi si 7500) si lumina actinica.
Desi de obicei sunt om serios de data asta am fost ne... sau macar lenes. Doar vineri cred ca ajunge cutia mea la Constanta, ca am pus-o la posta doar azi. Sper sa nu te sperii de dimensiunile ei, numa' mica nu-i, dar am pus si ceva pungute cu aer inauntru si sper sa poti pune coralii astfel incat sa nu se zguduie tare. E si o sticla de 1l acolo, poate pui apa fierbinte in ea, eu am primit o cutie mai mare cu pesti de la o firma...si era si o sticla de 2l indoita din cauza caldurii, afara era f. frig dar pestii nu au murit de frig, cei care au murit au facut-o dupa mult timp din alte motive.
Inca o data multumesc pentru gestul tau.
multumesc frumos Gabriel, luni trimit ambalajul, mai am doar tubipora musica -dur dar vad ca merge bine. Promit sa pun niste poze dupa ce curat acvariul, inca se fac alge pe geam, ori cel din fata ori cel din spate...depinde unde bate mai multa lumina de la neonul de 7500k . Asta va fi cadoul meu de mos niculaie
eu am luat tot de 10 w 25000kx2 bucati si 1 hibrid 7500/royal blue(6:3) inca nu le-am pus dar de incercat nu m-am putut abtine... lumina pare alba dar parca e mai alba decat cea de la cele 2 neoane aquazonic super sun si aquazonic blue si mult mai buna desi 3x10w<2x18w numarul de lumeni insa nu-l cunosc la neoane.
Ar arata frumos niste corali noi la mine, am trimis PM.
Multumesc frumos.
Eu sunt al treilea la duri? Cand o fie sa ai de dat sa stii ca la mine "organului" sau tubiporei musica ii merge foarte bine deci ma inscriu pt altii noi
Multumesc frumos, sunt foarte frumoase si mari. Au ajuns cu bine la Medias
are bilidan
"Am de dat urmatoarele :
5 fraguri seriatopora verde 50 lei bucata
10 melci nassarius 15 lei bucata
4 melci astrea 20 lei bucata
1 euphilia glabrescens cu doua capete foarte mari -150 lei
Trimit oriunde cu fan courier , sau daca e posibil pe tren ."
Desi am contul de cateva luni doar acum am postat prima data.
Se cade sa ma prezint, Nicolae Cotei din Medias, un mos de 35 de ani cu 2 copii si o sotie care apreciaza marinul pe care l-am pus in sufragerie si uraste acvariul de apa dulce care ii incurca socotelile prin bucatarie....ultima data a scapat zaharul in el si a ucis 3 din cei 4 scalari, asa ca au ramas acolo niste somni, un cory, 2 gupi si eroul scalar.
Incercarea sarata s-a soldat cu esec o data apoi semi esec din cauza apei de robinet; morala instalatia RO e sfanta daca vrei marin
Am un acvariu de 90l, mai inalt decat lat(nu ma bateti sau certa) ca poate peste vreo 2 ani cand am bani de el il fac sump si pun ca display unul mai potrivit.
Deocamdata am un filtru on-top cu aniphosl, carbune activ si altele, o lampa 2x18w T8(1neon actinic Arcadia 420, 1 neon 7500k AquaZonic), pompa valuri JVP-101A de 3000l, skimmer resun de jucarie, vreo cateva pietre vii, nisip 2-3mm, 3 melci nasariu si zooa, kenya tree, GSP, xenia, 2 macroalge rosii si o alga calcaroasa verde.
O sa pun poze cand voi deschide un topic pentru acvariul meu.
Un gest de apreciat. Ma mut la Constanta

Forum Index » Profile for nickvvv » Messages posted by nickvvv
Go to: