[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Geogeo wrote:Am un beta care s-a decolorat pe burta si nu mananca. Are putin solzii ridicati. Nu stiu ce sa fac

Din ce spui tu, reiese ca betta al tau are dropsy. Simptomele descrise de tine se manifesta in faza finala a bolii si din cate stiu eu, pestele ajuns in faza asta, nu prea mai are sanse de supravietuire. Cauta pe forum dupa cuvantul "dropsy" si o sa gasesti o gramada de alte subiecte cu referire la dropsy, poate te ajuta sa ii faci viata mai usoara pestanului tau.
Superbe pozele, felicitari!
Daca albul de la capetele cozii de care vorbesti arata ca o prelungire a cozii, inseamna ca e bine, se vindeca, doar ca dureaza ceva timp pana partile respective se coloreaza. Daca arata ca un surplus, mai exact ca o excrescenta iesita in relief, e posibil sa fie semn de boala. Urmareste cu mare atentie cum evolueaza. Daca se intinde albul respectiv, nu e bine, trebuie identificata boala si tratat pestele, daca dispare odata cu cresterea cozii, rana se vindeca. Nu prea e bine ca i-ai separat cu o bucata de sticla, pentru ca o sa ai mereu problema asta cu ei si vei fi nevoit sa recurgi la metode de care a vorbit colegul mai sus. Ideal ar fi sa nu se vada unul pe celalalt. Alte detalii despre acvariu? E ciclat? Are incalzitor?

PS: roaga un moderator sa iti mute topicul la rubrica corecta, ma indoiesc ca la bettanii tai le place apa sarata
Acvariul arata bine, pare ingrijit, ai grija doar sa nu fie prea ingrijit, mai exact ce ti-au spus colegii mai sus. Daca ai posibilitatea mai "incarcal" putin cu plante, o sa arate si mai bine. Orienteaza-te spre plante cu cerinte putine, anubias, cabomba, vallisneria etc. (arunca un ochi pe la rubrica despre plante, la articolele de acolo, sa iti faci o idee). In rest nu pot decat sa iti doresc sa ai parte de ape cat mai limpezi!
Foarte frumos coltul tau de natura, felicitari!
Nu merge linkul
Se poate inchide, multumesc!
Asptept oferte aici sau pe PM.

Multumesc
Sanse sunt sa mai aiba produsele astea, doar daca nu a discutat pe PM. Eu unul asa sper.
Daca te referi la aparatul foto, nici macar nu ma pot lauda cu trepied. Nu prea le am cu detaliile tehnice, doar daca ma uit pe cutie iti pot spune exact, oricum se vede dupa calitatea imaginii ca e slabut.
Foarte simpatici acesti pesti, de unde i-ai luat?
Salut,

Ma intereseaza un litru de easy carbo. Iti las detaliile pe PM.
1. pare a fi cabomba caroliniana
2. o specie de echinodorus, dar nu stiu exact denumirea
3. nu stiu
Un filmulet cu nazdravanii mei in noul lor camin.

Nu e prea stalucita filmarea, dar se vad si pe acolo.
Salut Claudiu si bine ai venit pe forum. Treci si pe la rubrica despre noi sa ne cunoastem mai bine. Daca pestanii tai sunt adulti si ai atat femele cat si masculi o sa ai cu siguranta si pui. Nu iti poate spune nimeni exact cand va fata femela, dar odata pe luna( nu stiu exact cate zile la molly) o sa fete. Viviparii nasc pui vi, dar isi mananca puii daca au ocazia. Daca intentionezi sa ii pastrezi, cauta in pet shopuri o maternitate unde sa pui femela care crezi ca va naste. De regula cele la care le vine sorocul se izoleaza pe cat pot de restul pestilor si au burta mare. Daca iti e plantat acvariul si ai si cateva plante de suprafata sunt sanse sa scape din pui si fara maternitate, altfel mai greu.

Ape limpezi!
Femela de guppy, posibil endler.
Galaxy rasbora=microrasbora galaxy aka Celestial Pearl danio? Daca da, imi poti lasa un PM cu pret/buc?

Multumesc si bine ai venit, sarbatori fericite!
De cate ori pe zi si cat dai de mancare pestilor? In mod normal ar trebui sa ii hranesti de 2-3 ori pe zi, atat cat sa manance in cateva minute, mai exact sa nu faci depozit de resturi pe substrat. Toata mancarea neconsumata iti strica calitatea apei.
Daca nu ai capac la acvariu, uitate pe land stand sau pe o raza de 1-2 metri in jurul acvariului, e posibil sa fi sarit. Alta explicatie mai greu, doar daca nu ai un loc in acvariu unde sa nu vezi ce sa intampla si sa se fi bagat acolo.
I-am luat de la cineva din Bistrita, aduce tot felul de pesti rari, cateodata. Am renuntat din lipsa de spatiu. I-am donat la Palatul Copiilor din oras, unde am un prieten acvarist ce se acupa de acvariile de acolo. Am inteles ca au disparut ulterior. Cineva i-a vazut si... i-a placut, banuiesc. Oricum, sunt superbi. Aveam impresia cand ii priveam ca sunt pictati, asa de viu le era coloritul. Cei mai frumosi pesti care i-am avut in viata mea. Atentie mare doar, sa ai capac la acvariu, altfel risti sa ii culegi de pe jos. Puii seamana foarte mult cu cei de guppy, dar parca cresc mai repede.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: