[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danc
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc

Sa-ti traiasca.....ambele !
Salut,

Mie imi place tare mult cum arata, poate si pentru faptul ca te bazezi doar pe substrat si co2, fara fertilizare lichida, iar plantele se pare ca o duc foarte bine. Despre thread algae, am auzit un zvon cum ca aparitia acestei alge ar indica un echilibru perfect in acvariu. Acum nu stiu cat de testat sau nu este acest zvon, insa nu e o alga atat de insuportabila, sunt multe altele mai a dracu in plus, se poate scoate usor din acvariu.
Foarte bine arata acvariul !

Vorba lui pomi, o poza macar de la nivelul acvariului ar fi mai potrivita, ai facut-o prea de la inaltime.
Trist eveniment, foarte trist si sincer imi pare rau...

Pe recipientul meu de apa oxigenata scrie la producator Hipocrate si tot concentratie de 3%, insa nu am avut probleme atat de grave, pana la decese intre vietuitoare cum e in cazul tau..doar ceva plante topite, caci am dozat direct pe alga, astfel s-a topit si planta in zona respectiva.
Incearca pe viitor acest producator, am inteles ca este cel mai ok.
valyy_dvd ce ai tu acolo este o cantitate foarte mica de cyanobacterie, eu zic sa nu-ti faci probleme, va disparea de la sine sau poti incerca sa o indepartezi mecanic.

Ma scuzati dragilor, nu intentionam sa-i fac reclama dat fiind faptul ca toata lumea stie de el deja (sau..aproape toata lumea) si in plus nu stiam ca sunteti "certati". Cat despre "zeama" pe care o vinde dansul sau marian4232, nu credeti ca este putin putin mai accesibila decat produsele de firma ? Iar daca n-ar da randament, eu sunt convins ca n-ar mai cumpara lumea de la el/ei.

Numai bine.
Vestitul Cristi Ionescu, de exemplu .

P.S: Ce valori la NO3 ai ?
Salut,

Am avut si eu problema asta, am dozat KNO3, din cate stiu eu din lipsa de nitrati apare sau nitratii foarte mici. Ce valori la KNO3 ai ?

P.S: dupa ce am adaugat solutia de KNO3, a disparut bacteria, de atunci a trecut aprox. o luna si nu a reaparut.

LE: am gasit intr-un articol solutia:

Cyanobacteria (BGA) apare de la un dezechilbru intre NO3 si PO4. Apare daca aveti prea mult PO4 sau prea putin NO3

Daca aveti discusi, atunci aveti prea mult PO4
Daca aveti un gazon de glosso. Atunci probabil ca nu aveti suficient NO3
Cyanobacteria poate fi eliminata la fel ca bacteria. Cu o seringa adaugati peste alga apa oxigenata (10ml/100l- o Data pe zi). Eritromicina se va folosi doar daca aveti prea multe cianobacterii
ATENTIE: BGA este o toxina care afecteaza ficatul si va poate face rau
PROTOCOL 1:
In cantitati mici apare probabil din lipsa NO3. Apare cand aveti glossso sau foarte multe plante cu crestere rapide
1. Folositi protocolul KNO3.
2. Aspirati zonele cu alge sau dati cu apa oxigenata

PROTOCOL 2:
1. Folositi protocolul KNO3 dar adaugati dublul de KNO3.
2. Black out de 3 zile
3. Dupa cele 3 zile adaugati din nou cantitatea standard de KNO3 din protocol

PROTOCOL 3:
1. Folositi protocolul KNO3 dar adaugati dublul de KNO3.
2. Black out de 3 zile
3. Adaugati 500 mg de eritromicina la 100 litri de apa in fiecare zi
4. Dupa cele 3 zile de intuneric adaugati din nou cantitatea standard de KNO3
Este normal, zic eu. Pe cochiliile melcilor de acvariu deseori apar alge, am doi melci asasini care in perioada de "siesta" se ingroapa partial in substrat, deci nu se misca, iar daca e in lumina directa se pot forma alge relativ usor pe cochilia dansilor, unul din ei avea cochilia complet acoperita de alge, mi s-a parut interesant, amuzant chiar. So no worries .
Merci Atty...ma gandeam ca poate o fi ca alte plante gen vivipara, daca o tunzi se umple de alge...oricum nu cred ca e cazul sa-l tund, nu ?
Ma gandeam ca pe viitor sa renunt la riccia si sa las doar staurogyne, insa momentan sunt multumit cum arata asa
Asa-i scificuss, tre sa fii dibaci, asemeni unui chinez/japonez.

Cipriane, pai asa o tund si eu, opresc filtrul si cu foarfeca miraculoasa curbata de la Aquatic Nature reusesc sa ii dau o tunsoare , ca e tare mic spatiul de manevrare, dar oricum firele care se ridica la suprafata se mai prind si prin moss, apoi adun ce pot de la suprafata cu cel mai mic mincioc pe care il am si firele ratacite le scot cu o penseta dreapta, tot de la Aquatic Nature (Thanks reef.ro )
Pai sa vad acum daca gasesc o mana de nisip alb, ca doar nu o sa cumpar 2kg doar pt atat

P.S: flame moss'ul se tunde ?
Mi-e teama ca voi deranja toata riccia daca scot pietrele, e de fapt prinsa de mai multe pietre, asta ar insemna sa le scot pe toate odata altfel...

Multumesc frumos. Riccia fluitans se numeste planta de pe pietre, e frumoasa insa e nasol cand trebuie tunsa, tot o ....riccia imi face prin acvariu
Buna seara,

Prea multe nu am de spus, decat ca acvariul a fost setat pe data de 14.06.2010 iar ca detalii, este un kit complet Nano Cube dennerle plus de 20litri, cumparat din Hornbach, Brasov, care contine: o lampa de 11 W Amazon day, substrat fertilizant, pietris negru, filtru intern, set de solutii pentru apa (pentru declorificat, vitamine pentru creveti si fertilizant zilnic) si hrana pentru creveti.

Fiindca sunt foarte mandru de cum a evoluat, am hotarat sa-mi impartasesc bucuria cu voi . Mai jos am sa va prezint cateva poze incepand cu prima zi si pana in prezent.

image

image

image

image

image

image

Am desfiintat azi acest acvariu, deci se poate inchide topicul. Multumesc.
Salut,

Incapatanata rau...nu vrea, a ? Poate ii trebuie un stimulent....
In final am descoperit misterul, al meu este mascul, astfel i-am luat o domnisoara, care este jumatate cat el...deocamdata

image

Pai da, am uitat sa mentionez faptul ca dupa ce vei scoate ciclidele din acvariu....care evident, nu au ce cauta acolo
toti am trecut prin asta, cine nu recunoaste, minte ma refer la decoratiuni ieftine (castele, scoici, scafandrii, etc), am tinut si eu scoici, insa scopul era, "cica", sa creasca duritatea apei, in cluj fiind moale apa, dar si ca loc de ascunzis pentru doi black ghost knife fish.

Uite ca mi-a mai venit o idee, doi ramirezi, mascul si femela, ce spui ?

Neonii sunt pesti de banc, deci minim 6, deci cam prea multi pt 15l de apa, deci....deci.... Acum bineinteles ca sunt exceptiile alea care infirma teoria potrivit careia neonii se tin OBLIGATORIU in banc de minim 5-6, si astfel ei tin doar 2 sau 3 intr-un nano.....so......no comment.
Oooo....buna Lavinia ! Un alt acvarist in devenire din Cluj, ma bucur hehe

Ca vietuitoare pentru acel nano, eu as pune niste microrasbora galaxy, dar de fapt nici ei nu prea merg, chiar daca sunt mici, au nevoie de mai mult spatiu. De creveti ce parere ai ? Iti plac, nu iti plac ....cred ca niste creveti ar merge bine intr-un astfel de acvariu...si..... ceva melcisori.

Daca ai nevoie de ajutor, iti stau la dispozitie. Poate nu stii, dar sunt cativa acvaristi consacrati in orasul asta, de la care am avut si eu multe de invatat si inca am, de altfel nici eu nu am prea multa experienta, decat din decembrie 2009 de cand m-am apucat de acvaristica.

A si, bine ai venit !
Cu riscul de a fi exhaustiv, nu pot decat sa zic ca arata tare bine.

Simpatic

Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Go to: