[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danc
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Message
Pacat de distanta dintre noi, altfel as fi luat eu acvariul de 54l.

In spate cu albastru, este autocolant ? Ma gandesc in cazul in care ar fi o posibilitate sa ajunga in siguranta la mine, daca s-ar putea inlocui cu unsurinta autocolantul.
Pfiuuu....asta da gasca de cory

Eu nu am avut decat doi, un mascul si o femela, pe care ulterior i-am donat. Nu stiu cat de bine s-au simtit la mine dar tipului caruia i-am donat mai avea o gramada de corydoras, vroia sa ii inmulteasca.
NO3 - 50 ? Cam mult, dar cum zice ciprian, daca ai facut testele cu hartiutele alea mai mult ca sigur sa-ti dea niste valori foarte diferite(chiar eronate) fata de testele de la jbl.

La NO3 valoarea optima cred ca depinde de cate plante ai in acvariu, oricum un indice bun este undeva intre 10 si 20 ppm (conform ratiei Redfield), desi multe acvarii prezentate pe la concursuri am vazut ca mentin nitratii la 1-2ppm la fel ca fosfatii.
Nicol wrote:Buna! Sunt si eu noua in "meseria"asta.Am citit putin inainte sa imi cumpar un acvariu de 60l, dar de la teorie la practica e cale lunga. Asa ca cel mai bine am angajat un specialist de la un petshop, sa-mi aranjeze acvariu.Ptr 50.00lei(nu e mult) mi-a aranjat acvariu cu tot ce e necesar.Oricum eu nu ma descurcam . Acum ii fac ciclarea si pana duminica sper sa am si pestisori in el . Copiii mei abia asteapta Nu ma descurcam eu sa pun atatea solutii, bacterii etc.Peste o saptamana vine sa imi faca primul service.Osa fiu atenta la ce face si dupa aia sper sa ma descurc singurica. Inceputul e greu.
Un singur lucru nu mi-e foarte clar si poate ma ajutati voi. Am citit ca fiind incepator e bine sa iei guppy, xipho .Mie imi plac mult si pestisorii beta. El mi-a recomandat unul singur, un mascul, dar mi-a spus ca o sa se cam lege de coditele pestilor guppy. Acum nu stiu ce sa fac. Sa iau beta sau nu?Imi plac de mor.Cu ce e bine sa iau beta?Nu uitati sa sunt incepatoare si afoana in acelasi timp.


Specialist de la petshop ?

Tare mult as vrea sa vad cum ti-a "aranjat" acvariul, se poate niste poze sau un link cu acvariul tau ?
Betta de regula se tine singur, dar am auzit si am vazut combinatii de betta cu alti pesti si o duceau bine impreuna, acum depinde cum ai norocul daca e un betta frustrat si suparat pe viata s-ar putea sa se umfle si daca se vede in reflexia sticlei acvariului...
Foarte tare ! Sunt curios ce va urma....in episodul urmator, nu ?
geo13 wrote:Nu stiu de ce dar pietrele imi par calcaroase. Le-ai verificat?


Exact la asta ma gandeam si eu cand am vazut poza.
Adrian, sa incerci testul cu otetul, daca cumva nu esti sigur.
150 lei, fara transport inclus
Ai dreptate vis-a-vis de detaliile pe care le-am dat aici, m-am grabit.

Da, au verificarea tehnica la zi, valabilitate pana in 2013. NU au acte pe ele, actele le face posesorul pe o firma sau daca are vreo cunostiinta la un centru de incarcare se poate incarca fara probleme. Nu e problema mea asta, cei care au mai cumparat de la mine au stiut ce implica un astfel de sistem, ca de regula omul se intereseaza bine inainte de a cumpara.

Regulatorul de presiune are un robinet pentru reglajul fin al bulelor (industrial sau nu) se poate regla cum doresti(se poate observa atat in poze cat si in filmulet). La mine este setat la o bula/s si asa ramane pana se golseste butelia

Pentru mai multe detalii se poate observa filmuletul pe youtube.

Si ca o completare, pot vinde si separat, reductor sau butelie. Pentru alte intrebari va stau la dispozitie, aici sau prin telefon.

Apreciez interventia ta "Porcu".

Cu respect,
Salut Adrian,

Coincidenta ca sunt si eu din cluj si am inceput cu acvaristica din decembrie ,anul trecut, de atunci o tin tare. Ce pot sa zic decat sa-ti urez bafta in continuare si ca un mic sfat, fa ceva cu pestii aia ca ai prea multe specii diferite, nu stau acum sa analizez care cu care sunt compatibili, dar sunt sigur ca ai si incompatibilitati pe acolo.
Daca esti interesat de un sistem Co2, poti conta pe mine ;) asta daca renunti la ideea de bomba cu drojdie.

P.S: pune si niste poze.

Numai bine,

Dan.
Butelii folosite pentru dozatoarele de bere. Presiune de proba: 250 bar, special concepute pentru dioxid de carbon, sunt din otel, greutatea 10kg. Reductoarele intr-o stare impecabila, cu un robinet pentru reglaj fin, doua ceasuri ce indica atat presiunea de lucru cat si presiunea din butelie.

Pret 500lei.

In limita stocului disponibil. Pentru comenzi, tel: 0747558368, Dan.

image

image

image


Si un filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=I4KCGE-ojM0
Este prins de o piatra
Si cel mic a mai suferit ceva schimbari...

image
Da, pai e cazul, se extinde prea repede si e enervat, trebuie tunsa la 2 zile. Cat despre heteranthera e tare rebela, cel putin la mine in acvariu, creste aiurea, am tuns-o azi iar, incerc sa fac tufe din ea dar..nu stiu, ramane de vazut. Sunt curios cum se procedeaza cu aceasta planta ca sa ii dai o forma, sa o menti sub control....
In prezent:

image
Cory in niciun caz, neoni foarte putin probabil, depinde de la caz la caz, eu am tinut creveti cu neoni chiar si cu pesti carnivori si n-au avut treaba cu ei, guppy nu stiu, dar tind sa cred ca nu ar avea treaba cu ei, molly nu cred, xipho nu cred, dar despre pleco nu stiu nimic. Pune 3 creveti de test, si vezi daca mai sunt acolo si peste o saptamana poti baga si altii.
doggy....Jos palaria !
Foarte frumoase plantele voastre, unele mai frumoase ca altele

Daca imi permiteti, pun si eu trei poze umile :

Rotala rotundifolia
image

Micranthemum umbrosum
image

Pistia
image

Nu mai are sens sa spun cat de superbe sunt acvariile tale, se stie bine.
Am totusi o curiozitate, referitor la pozele tale, la ce ISO sunt facute cele cu macro ? si daca ISO setezi manual sau automat ?
Scuze daca ai mai fost intrebat acelasi lucru, nu am putut urmari chiar toate posturile din topicurile create de tine.
image - Pearling

image ...

sper la o dezvoltare cat mai spectaculoasa multumesc.
 
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com