[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
lavinial
Junior member

IP:

Numele meu e Lavinia, am 24 de ani si sunt din Cluj.

Povestea e destul de simpluta .... fratele meu are acvariu de vreo 2 ani, in care tine tot felul de pestisori ... si atractia e mare.
Imi doream un acvariu de cand l-am vazut pe al lui dar cum nu ma pricep (si nici el nu se pricepe f bine, deci nu ma bazam pe sfaturile lui) am tot amanat.
Intr-o zi, in vizita la cineva care facea curat prin acvariu am luat niste plantute pe care le aruncase. Am luat acvariul mai vechi al fratelui meu si le-am pus inauntru (ancorate cu niste pietre) ... apoi am cumparat si niste pietris ca sa fixez radacinile, am adaugat si niste pietre si ceva scoici (pietrisul, pietrele si scoicile le-am fiert inainte), am luat si filtru si am primit si un neon de la fratele meu.
Numai pestii mai lipseau.
Am primit si niste pestisori (pui) la partea asta am cam dat-o in bara ... dupa ce am cautat zile in sir ce fel de pesti sunt azi am descoperit ca sunt ciclide, cichlasoma nigrofasciatum albino mai exact. inca sunt mici cam 2 cm cei mai marisori si 1 cm cei mici ... dar sunt 11 in total si acvariu are vreo 20 l ... dar cu pietris si tot cam 15 l de apa pun.
Acum ii am cam de o luna, se ascund printre scoici si pesterile improvizate din pietre .. nu par sa sufere pentru lipsa de spatiu ... apa le-o schimb saptamanal. Mi-e groaza pentru cand o sa mai creasca ... sper sa reusesc sa le cumpar un acvariu mai mare.

Stiu ca merit multe critici dar mi-ar prinde bine niste sfaturi cu ce sa fac sa le fie mai bine.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca nu te vom critica pentru ca deocamdata dai dovada de constiinta . Dar ..... 20 litri sunt putini si pentru un singur exemplar din ceea ce ai tu asa ca ....
Sfat unic: fii o mama buna si fa o investitie imobiliara pe masura daca vrei sa ti ciclide.
Uite aici te poti documenta despre Volumul acvariului si numarul pestilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Si uite ce am gasit pentru tine:dimensiuni la maturitate: 13- 15 cm la mascul, 12 cm femela.
Bine ai venit, sa speram ca vei ramane printre noi si nu vei fugi la auzul primelor critici

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit printre noi.
Esti in locul potrivit, locul und eiti poti dezvolta veleitatile acvaristice.
Stii ca trebuie sa scapi de pestii aia, nu? Sau sa le faci un bazin de minim 400 de litri

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
lavinial
Junior member

IP:

multumesc pentru primire ... sincer ma asteptam la ceva critici serioase dupa ce am citit pe aici ...
kmol ... nu fug de critici pentru ca si daca le primesc le primesc in folosul pestisorilor deci sunt bine venite ca imi sunt dragi si vreau sa am grija de ei cat mai bine

alber ... 400 de l e cam mult pentru mine sa scap de ei... i-as da cuiva care se pricepe mai bine si are loc pentru ei pentru ca as vrea sa le mearga cat mai bine pentru ca mi-s dragi, imi erau dragi de cand i-am vazut asa micuti si in grup, daca e vreun doritor de asa ceva si le poate oferi conditii mai bune ii dau cu tot dragu
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

lavinial wrote:sincer ma asteptam la ceva critici serioase dupa ce am citit pe aici

E, stai asa nu fii dezamagita. Vin si criticile acusi. Dar mai intai facem cunostinta, ne incalzim, apoi trecem la atac.
Stai linistita, nimeni nu mananca pe nimeni aici. Doar dam sfaturi, facem recomandari si cam atat.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Oooo....buna Lavinia ! Un alt acvarist in devenire din Cluj, ma bucur hehe

Ca vietuitoare pentru acel nano, eu as pune niste microrasbora galaxy, dar de fapt nici ei nu prea merg, chiar daca sunt mici, au nevoie de mai mult spatiu. De creveti ce parere ai ? Iti plac, nu iti plac ....cred ca niste creveti ar merge bine intr-un astfel de acvariu...si..... ceva melcisori.

Daca ai nevoie de ajutor, iti stau la dispozitie. Poate nu stii, dar sunt cativa acvaristi consacrati in orasul asta, de la care am avut si eu multe de invatat si inca am, de altfel nici eu nu am prea multa experienta, decat din decembrie 2009 de cand m-am apucat de acvaristica.

A si, bine ai venit !
[Email] [WWW]
lavinial
Junior member

IP:

danc multumesc frumos pentru primire ... acvariul meu e deja suprapopulat ... intai sa vad ce reusesc sa fac cu pestisorii mei si apoi ma orientez de altii ... creveti nu stiu ... eu ma gandeam la niste neoni pentru ca par mai usor de intretinut pana ma obisnuiesc mai bine cu acvariu si apoi trec la lucruri mai serioase .... nu vreau sa fac experimente pe bietii pesti, asa ca incep usurel, pe cat posibil fara victime inca nu a murit nici unul deci sunt increzatoare

dupa ce am mai citit pe aici pe forum am si intrat in bazin si am scos scoicile
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai da, am uitat sa mentionez faptul ca dupa ce vei scoate ciclidele din acvariu....care evident, nu au ce cauta acolo
toti am trecut prin asta, cine nu recunoaste, minte ma refer la decoratiuni ieftine (castele, scoici, scafandrii, etc), am tinut si eu scoici, insa scopul era, "cica", sa creasca duritatea apei, in cluj fiind moale apa, dar si ca loc de ascunzis pentru doi black ghost knife fish.

Uite ca mi-a mai venit o idee, doi ramirezi, mascul si femela, ce spui ?

Neonii sunt pesti de banc, deci minim 6, deci cam prea multi pt 15l de apa, deci....deci.... Acum bineinteles ca sunt exceptiile alea care infirma teoria potrivit careia neonii se tin OBLIGATORIU in banc de minim 5-6, si astfel ei tin doar 2 sau 3 intr-un nano.....so......no comment.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2010 22:30:59

[Email] [WWW]
lavinial
Junior member

IP:

f frumosi ramirezii ( am cautat pe google sa vad cum arata)

dar eu inca mai am ciclidele (prin spatele casei mele trece un parau si mama mi-a sugerat sa le dau drumu in excursie ... ceea ce nu o sa fac bineinteles ... ii pun la donatii poate vrea cineva)

Forum Index » Despre noi
Go to: