[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danc
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Daca a crescut pe frunzele plantelor, o metoda ar fi sa rupi acele frunze, eu am avut pe staurogyne si doar asa am scapat de ea...daca sunt si alte metode, sunt curios sa aflu si eu...
Chiar arata bine, felicitari. Totusi, eu as renunta la acele fire de Echinodorus tenellus (sau poate e Sagittaria subulata) si bag seama ca nu doar eu gandesc asa...strica aspectul de prim-plan al acvariului, parerea mea...

P.S: am avut o experienta cu acea planta si nu am fost multumit deloc de rezultate...e o planta care poate isi are locul undeva, insa nu in acvariile care tind spre aquascape
Ma abtin.
O fi vorba de acea "dark side" pe care toti o avem

Cum au spus si colegii, per ansamblu arata binisor, insa mai ai ceva de lucru la el, in primul rand ridica nivelul apei (nu inteleg de ce ai lasat atat gol), Ma bucur sa vad ca nu e suprapopulat de carasi, scalari, etc . Renunta la decoratiunile alea, chit ca(sa zicem) ti-am inteles scopul pentru care le-ai pus in acvariu.
Toate cele bune.

P.S: daca toti juniorii de varsta ta, ar gandi, formula, o fraza la fel ca tine, cred ca as fi putin mai mandru ca sunt roman
M-am tot uitat peste articole, insa cea mai relevanta deosebire ar fi asta cu breeding tube, care probabil se modifica in perioada de imperechere, in sensul ca poate fi mai vizibil atunci

image

Merci mult , tare mult se aseamana intre ei...
Ok, sa zicem ca e femela acum ca e la maturitate i s-a colorat burta, inotatoarele sunt mult mai colorate si mai mari, au si punctele albastre pe ele, dar atunci cand l-am primit arata asa:
image

O schimbare cam radicala as spune, de altfel cam toti ramirezii bolivieni din petshopuri arata ca cel din poza asta, deci cum sa-i iau o pereche cand e atat de dificil de deosebit ?!
Am un ramirez, pe care l-am primit de ziua mea acum 8 luni, din pacate nu-mi dau seama nici acum daca e mascul sau femela, mai ales ca s-a schimbat destul de mult de cand l-am primit, in sensul ca a crescut foarte mult, culorile i s-au intensificat, inotatoarele i-au crescut.

Astfel, apelez la cunostiintele dumneavoastra, poate e cineva dispus sa ma ajute si sa imi spuna sexul Ramirezului din imagini, pentru ca as vrea sa-i iau o pereche.
Multumesc anticipat.

P.S: eu tind sa cred ca este mascul, insa...

image

image

Salut Sergiu, vezi ca ti-am scris si pe messenger, cand esti da un semn te rog, sunt interesat de ceva plantute.
Daca vei respecta cele scrise de tine, linistit poti tine si plante mai putin pretentioase si sa ai un acvariu frumos, placut la privit ! Bafta

La tuburile acelea nu ma pricep, n-as putea sa-mi dau cu parerea pentru ca nu le-am folosit.
ReBella wrote:Serios ? Si ce te face pe tine sa crezi ca daca strang unii putin cureaua isi pot lua acea butelie ? Nu mai zic de un sistem ... Cumva esti contabilul lor de poti afirma asa ceva ?
Indubitabil ca bomba nu se va putea compara in veci cu butelia, dar care e logica ta oare cand presupui ca cineva prefera bomba desi si-ar permite destul de usor o butelie ? Prioritate nu va fi in veci o butelie sau un sistem CO2 pentru foarte multi acvaristi. Si stii de ce ? Urasc sa ma repet insa multi dintre noi chiar nu isi permit una/unul. Nu ai tu idee cate sacrificii fac eu de exemplu pentru a mentine acvariile pe care le am asa ca nu mai emite supozitii nefondate si incearca sa te abtii de la a scrie propozitii de genul "cand nu ai cu cine, nu ai cu cine...".
PS Sper ca nu o sa vii cu replica aia care zice ca acvaristica e un hobby scump ...

Te-a suparat iubitul, stimabila domnisoara ?

Prefer sa ma abtin de la alte comentarii, privind atacurile tale puerile.

Numai bine si la cat mai multe "bombe"
Porcu wrote:
HoploX wrote:vorbiti ca ma intereseaza !ce eu nu folosesc bomba ?
vreau sa stiu mai multe ..continuati !

Pai ce-ar fi de continuat? Iti citez din politica forumului nostru: "sprijinirea si recomandarea produselor de marca, atestate, in dauna celor necertificate" . E stupid sa crezi si sa sustii ca sticla cu drojdie si zahar poate rivaliza cu o butelie , aici n-o sa avem astfel de discutii.
Intelegem ca unii nu-si permit o butelie cu regulator de presiune, nu-i nimic, ii ajutam sa foloseasca drojdie si zahar, e mai bine decit deloc, ideea e sa nu cadem in ridicol si sa sustinem ca-i la fel de bine ca si cu butelie.

Foarte corect ceea ce ai spus ! Dar cand nu ai cu cine, nu ai cu cine ...vorbele sunt de prisos. Sunt convins ca daca se strange putin cureaua se poate achizitiona un astfel de sistem, insa cum spuneam, e clar ca nu e o prioritate pentru unii
Daca nu vedeam cu adevarat efectul aditiei de Co2 pur in bazine, nu ma mai oboseam sa conving lumea sa achizitioneze un astfel de sistem, in fond si la urma urmei eu nu ies cu nimic in castig din asta, e treaba fiecaruia ce alege in final, bomba cu drojdie ? Aia sa fie ! din partea mea...
minnardy wrote:creveti + sae = razbel = creveti hrana ptr SAE
creveti + scalari = macel de-a dreptu'!!!

Poftim ? SAE mananca creveti, de cand ?
Un mic update :

image

image

image

image

GDA'ul lasat dupa teoria lui Tom Barr

image

ReBella wrote:Vezi tu Ciprian ... daca eu as castiga la loto mi-as cumpara o instalatie completa de CO2 + 2 butelii a cate 4 kg fiecare Apoi as mai face si pe altii fericiti cumparandu-le cate o butelie. Insa pana se va intampla asta sau altceva care sa imi permita folosirea unei instalatii profi va trebui sa fac uz de bomba

Exista si solutii alternative, in raportul calitate/pret. Sunt butelii industriale special concepute pentru dioxid de carbon, vezi cele folosite la dozatoarele de bere. Reductor + butelie 10 sau 13 kg la 350lei. Daca ai un singur acvariu, te va tine cel putin un an de zile. La mine de mai bine de jumate de an merge non-stop, la 3 acvarii cu siguranta voi intra in anul 2011 in ritmul acesta...
Multi dau 350lei (sau chiar mai mult) pe filtre externe sau alte accesorii pentru acvaristica....de ce nu si pentru o astfel de instalatie ? De fapt, fiecare is cunoaste prioritatile, eu nu folosesc filtre externe si totusi apa este cristal in fiecare acvariu (e adevarat, nu am acvarii de sute de litri...inca).

P.S: aqua, aici pari mult mai matur, te chinui mult ?

ciprian01 wrote:Bulele de sifon plutesc la suprafata apei sau se sparg....?!

Foarte tare ! Meriti un +1
M-am confruntat si eu cu aceeasi "alga" desi pare mai mult a un fel de mucegai. La mine a aparut pe un bonsai uscat, desi l-am fiert in prealabil si lasat in apa cateva zile. Cert e ca a disparut la scurt timp, aveam melci comunitari care s-au ocupat de acel mucegai.
Superb ! Sa-ti traiasca cel putin inca pe atat (nu cunosc durata lor de viata chit ca am cautat putin pe net)
pomi wrote:Din ce am avut, ciclidele, de orice fel, sunt mult peste alte specii la acest capitol, dar cel mai intelegent mi s-a parut Dwarf Pufferul.

Nu am avut ciclide (decat Ramirezi ), insa tind sa-ti dau dreptate, din ce am vazut la altii, par niste pesti cu o inteligenta mult peste ceilalti si ce e mai interesant la ei, este ca au comportament VIZIBIL diferit de la ciclida la ciclida, din acelasi acvariu ! Unul e mai impulsiv, altul mai calm, altul se furiseaza, pe cand altul munceste la scos nisipul de sub pietre...sunt super de privit
Dintre pestii pe care i-am tinut in acvarii, neonii, BGK, SAE si ramirezii cei mai domesticiti pesti acum vad ca si rummy red nose vin odata cu ei la suprafata.

Dar uite ca sunt si pesti, gen Microrasbora galaxy sau Celestial pearl danio, pe care ii tin intr-un acvariu mai mic si care sunt foarte speriosi, nu reusesc nicicum sa-i fac sa se acomodeze cu prezenta mea, e suficient sa ma ridic de pe scaunul de la birou, care este la ~1,5m de acvariu si deja se ascund
La un moment dat mi-am pus si eu aceeasi intrebare, astfel am cautat pe net articole, insa va pot da cateva exemple cum ca inteligenta exista si in randul pestilor. Cred ca majoritatea dintre dumneavoastra va puteti "dresa" pestii cu programul de hranire, cel mai simplu, si locul in care ii hraniti. De fiecare data incercati sa-i hraniti la aceeasi ora, in acelasi loc. Eu am facut lucrul acesta timp de cateva luni de zile, acum, dupa mai bine de jumatate de an, pestii mei la ora 12, la pranz sunt agitati, daca ma apropii de acvariu se ridica toti la suprafata, in coltul in care obisnuiesc sa-i hranesc, ciudat este faptul ca acest lucru nu se intampla cu o alta persoana, straina, ba chiar am vazut ca se sperie daca cineva atinge sticla acvariului. O alta chestie, de fiecare data cand imi bag mana prin acvariu, pestii mei n-au nicio treaba, de multe ori ma incurca, trebuie sa-mi fac loc cu mana printre ei, sa pot vedea ceea ce lucrez acolo, la o planta, o piatra, etc
Aveam la un moment dat doi Black Ghost Knife fish, pe care am ajuns sa-i hranesc din mana, i-am luat de mici si inca de atunci i-am invatat sa imi manance din mana. La inceput din penseta, apoi foarte usor veneau si la mana. Multi spun ca acest lucru este posibil datorita faptului ca sunt partiali orbi, bun sunt de acord cu afirmatia asta, atunci, de ce Ramirezii, Discusii chiar si neonii, poti fi invatati sa manance din mana ?
Aveam un ramirez voalat, frumos, pe care la inceput l-am hranit de cateva ori din penseta, apoi tineam mancarea intre doua degete si ...timid, se apropia de mana mea pe care incercam sa o tin nemiscata, apoi dupa un timp a prins un asa curaj de ma ciupea de parul de pe mana de fiecare data cand imi bagam mana in acvariu.

Si daca tot nu v-ati convins, am sa va arat un mic articol:

Intre inteligenta pestilor si cea a soarecilor, spre exemplu, nu exista nicio diferenta, sustin oamenii de stiinta britanici de la Universitatea St. Andrews.

In timp ce vulpile si bufnitele si-au castigat o reputatie puternica de animale extrem de inteligente, pestisorii de acvariu au devenit populari pentru ignoranta lor si pentru faptul ca inoata nestingheriti in timp ce memoria lor nu dureaza mai mult de trei secunde. Aceste idei sunt insa contrazise de catre cercetatorii britanici, cei care, in urma testelor, au dezvaluit o cu totul alta stare a lucrurilor.

„Multa lume are in minte imaginea stereotipa a pestisorului auriu cu o memorie de trei secunde. Nimic mai fals. Pestii de acvariu pot fi la fel de inteligenti ca soarecii”, sustine Mike Webster, profesor de biologie in cadrul universitatii britanice. Acesta a demonstra ca, in cazul atacului unui pradator, un peste poate folosi tehnici eficiente pentru a se eschiva. Mai mult, pestisorii de acvariu invata acete strategii si le aplica ori de cate ori se simt in pericol. Chiar si izolati de restul grupului, pestii vor continua sa foloseasca strategiile invata in grup si chiar sa descopere unele noi, pe care le vor folosi pentru tot restul vietii.

„In mod traditional, pestii au fost asociati cu un nivel inferior de inteligenta. Trebuie insa sa ne gandim ca ei reprezinta cele mai vechi vietuitoare de pe Terra si ca evolutia lor nu s-a oprit niciodata”. Concluzioneaza acelasi Webster.

Sursa: The Telegraph

Este un filmulet cu domnul Amano care isi hraneste Discusii, lovind usor cutia cu mancare de marginea acvariului, astfel toti pestii s-au indreptat spre zona respectiva. La inceputurile mele ca amator in lumea acvaristicii, eram uimit de acel filmulet, usor socat chiar....insa acum imi dau seama cat de usor poate fi sa-ti "dresezi" pestii cu mancarea. Poate e mult spus dresat....o fi dresati doar acei carasei din filmuletul cu chinezii

Apropo de filmuletul de pe youtube, in general arunc un ochi si la comentarii, pentru ca de cele mai multe ori este cel putin un american cretin care lasa cate o perla de ma amuz copios...chiar si in cazul de fata, zice asa:

"that's disgusting. they feed them magnets, can you imagine how painful that would? be, being pulled placed by? a huge magnet in your gut?"

Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Go to: