[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Complet de la zero .  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Salut, am revenit cu finalul acvariului , dar inainte sa bag apa si toate cele, vreau sa va intreb , deasupra acvariului am sa pun un capac pe sine format din 2 bucati de sticla. Vroiam sa va intreb inca o data daca e nevoie, nu am citit nicaieri ca cineva sa aiba probleme cu neoanele din cauza apei evaporate.

Si ultimele poze cu acvariu terminat ...

imageimageimageimageimage

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

un capac de sticla nu strica. sa lasi totusi o gaura pentru aerisire si hranirea pestilor.
mare atentie cu sinele alea! daca intr-adevar sunt sine dupa un timp nu o sa mai culiseze sticla prin ele din cauza mizeriei care se aduna si nu poate fi curatata.

referitor la neoane nu se intampla nimic din cauza umezelii. problema e la balastul electronic (daca e in capac) care poate fi atacat de umezeala.

Acvariul meu
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare !

... lucrarea a iesit tare bine, felicitari ! ... acu', ca tot ti-ai facut mana , poti trece linistit la stagiul urmator ... adicatelea, la THE BIG ONE ! ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Pana acuma a fost cum a fost, m-am priceput dar acuma intru intr-o zona mai putin cunoscuta mie, Vroiam sa va intreb daca am sa reusesc sa dau drumu la acvariu iar dupa ciclare sa il populez cu pesti, fara a-mi cumpara solutii si testare ?. Sau sa nu ma aventurez fara ele ?.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Se poate si fara teste, dar e totusi indicat sa cumperi de la Sera betisoare de testare. Are NO2, NO3, Gh, Kh, pH. 20 de buc. costa cam 40 lei, dar se vand si pe bucata, conditia e sa ai cutia fiindca valorile poti citi numai conform diagramei colorate de pe cutie. Eu prima data am cumparat la Tg Mures 10 buc si am primit si o cutie.
Daca faci totul ca la carte, n-o sa ai probleme. Eu am inceput fara testere, dar am respectat regurile. Si acuma singurul tester pe care il am este de pH, si cumpar cateodata si betisoare.
Totusi daca mergi pe calitate desavarsita (plante, pesti mai sensibili etc), trebuie sa ai de toate dar te costa.
[Email] [WWW]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Probleme .. Cred
Asa arata marginea buna.
http://i246.photobucket.com/albums/gg116/dr_deam/DSC05649.jpg

Si asa arata partea cu probleme (cand e plin ochi cu apa).
http://i246.photobucket.com/albums/gg116/dr_deam/DSC05648.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg116/dr_deam/DSC05647.jpg
http://i246.photobucket.com/albums/gg116/dr_deam/DSC05646.jpg

[Email] [WWW] [Yahoo!]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Am uitat sa scriu ... Credeti ca nu va rezista ?????? deja a stat plin cu apa de ceva vreme peste 24 de ore si nu da semne sa se intample ceva, bulele inca sunt dar sunt identice ca la inceput. Plus ca suportul pe care sta acvariul il va tine starans. Acuma sta in baie in caz ca se intampla ceva (fara suport) deci cu suport si capac va fi mai bine.

Si vroiam sa va mai intreb de inca un lucru, cand am bagat apa in el face "burta" am citit pe site valorile normale, ma cam incadrez, problema e ca capacul fiind fix nu o sa lase acvariul sa faca "burta" credeti ca ar trebui sa modific capacul sau e mai bine asa ca il tine strans si nu se desface ca in partea de jos ????

[Email] [WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt doua probleme la tine.
1. Ai miscat prea mult sticla cand lipeai si a luat aer, de aceea ai bule de aer intre doua laturi.
2. Ai nevoie de intaritori laterale, ti-am dat situl de la inceput.
Accesseaza galeria mea, si o sa pun doua poze sa vezi ce fel de intaritori trebuie sa pui.

Ti-as propune sa desasamblezi acvariul, curata cat poti de silicon si lipeste din nou. (daca ai problema numai la latura aratata, scoate-o numai pe aia) Nu te necaji, ai invatat multe deja, dexteritate ai asa vad, a doua incercare va fi cea buna. Ai grija daca ai asezat laturile pe fund, nu le mai misca. Latura buna a fost ultima pe care ai pus-o, de aceea n-a luat bule de aer. Cel cu pricina a fost spatele 100%. Citeste inca odata sfaturile date precedent si dai bataie.
[Email] [WWW]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Imi e inposibil sa desfac acvariu e prea ticsit de silicon + ca partea care a prins bule e in fatza doar o laterala mai exact cum te uitzi din fatza dreapta, stanga e ok ... Sa ii desfac nop asta nu e solutie ... Ai dreptate sa miscat si de aceea a prins bule ...

[Email] [WWW] [Yahoo!]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Nu curge nu sa spart, l-am monitorizat pana acum e ok, nu da semne de oboseala.

1.Vreau sa va intreb de neoane, mi-am cumparat 2 x Osram Fluora 18 W si 1 X 830 tot de 18 W si imi mai trebuie unu, ce sa iau ? inca un Osram Fluora sau un 830 ???

2. Am mai intrebat si nu am primit raspuns, este vorba despre "burta" pe care o face geamulrile din fatza si cel din spate, Capacul meu e fix si nu o sa lase geamul sa faca "burta" e ok sau o sa se sparga din cauza tensiunilor ? ...

3. CE PLANTE SA IMI IAU PENTRU INCEPUT .

Scuzati limbajul nu consosc toti termeni specifici.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Am tot fost prin petshop-uri m-am tot uitat la pesti sa vad cu ce ar trebui sa populez acvariu. Si din toata invarteala asta am ajuns la 2 variante

1.Neonii .... (pesti de banc, ziceam ceva la 20)
Sau
2.Scalari ... (aici problema, frumosi dar pretentiosi si nu cred ca o sa-i tin in vita cu experienta mea)

Creveti de apa dulce cu cine se inpaca ???? scalari sau neoni (vreau unu, doi <nu stiu cati ar trebui sa am>, sunt frumosi si am citit ca sunt si speci mai putin pretentioase )

Si daca reusitit sa ma lamuriti si cu restul de probleme pe care le-am mentionat mai sus in ultimile posturi. Multumesc anticipat

[Email] [WWW] [Yahoo!]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

spiderdany wrote:
2. Am mai intrebat si nu am primit raspuns, este vorba despre "burta" pe care o face geamulrile din fatza si cel din spate, Capacul meu e fix si nu o sa lase geamul sa faca "burta" e ok sau o sa se sparga din cauza tensiunilor ? ...

3. CE PLANTE SA IMI IAU PENTRU INCEPUT .

2. Daca burta e asa vizibila e cam nasol.
3. Pt inceput: plante ieftine, multe, sanatoase, cu crestere rapida.
[Email] [WWW]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ti-am mai spus si repet din nou, pune intaritoare de 3,5-4cm latime (gros. 6mm) de a lungul peretilor http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13029 si n-o sa ai probleme cu burta. Acvariul acesta este cu sticla de 8mm, dar am un acavriu cu sticla de 6mm la 157.5l brut (100x35x45) umpluta la refuz cu 0mm burta. E adevarat ca am pus si o legatura care leaga in forma de H mijlocul (merge de la perete la perete in interior si este lipita si pe cele doua intariroare laterale si are 10cm latime), dar am si volum mai mare. Strica putin aspectul dar sub capac nu se vede. Ti-as da si poza dar am dat aparatul photo imprumut la cineva ca sa inregistreze ceva prelegeri.
Goleste acvariul asaza-l pe o parte, lipeste intaritorul, lasa-l 24h si repeta operatia cu partea opusa. Asa poti pastra capacul la dimensiunile actuale.
[Email] [WWW]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa para o prostie dar vreau sa va intreb. Cred ca toata lumea cunoste acest pestisor Amphiprion ocellaris,
vreau sa stiu daca se pot creste in acvariu acasa.

image

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

Bineinteles ca "se pot creste in acvariu acasa" cu conditia ca acel acvariu sa fie unul marin.
Si daca mai sus spuneai ceva de
Scalari ... (aici problema, frumosi dar pretentiosi si nu cred ca o sa-i tin in vita cu experienta mea)

cred ca

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Poti sa imi spui daca cresterea lor presupune eforturi substantiale, sau un acvariu marin echipat corespunzator face fata. Sau au nevoie de corali plante Heteractis magnifica sau traieste si fara ?

[Email] [WWW] [Yahoo!]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze pentru postul anterior. Sa reformulez

1.Vroiam sa stiu daca se pot creste pesti din specia Amphiprion ocellaris, Amphiprion percula intr-un acvariu marin decent.
2. Am nevoie de conditii speciale pentru ei: aparatura speciala, corali, plante de genu Heteractis magnifica, (din cate am citit acolo traiesc)
3. Pretul lor este mare ?, se gasesc la noi?,
4. Am citit ca traiesc pana la 15 m adancime, va trebui sa am coloana de apa mare? (nu zic 15 m)

Inca o data imi cer scuze ca am postat de 2 ori pentru acelasi lucru.[/i]

[Email] [WWW] [Yahoo!]
nonel
Junior member

IP:

Uite aici de vanzare pesti http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5737
[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Pana la urma ai reusi sa pui intaritoarele, sau ai rezolvat pe alta cale?
[Email] [WWW]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Am pus intaritoarele cum mai sfatuit si burta a disparut complet, multumesc mult de sfat.
Acuma ma tot uit de plante prin Brasov, si unde sunt ieftine, ba ofilite, alge
Unde sunt frumoase sunt si scumpe.
Azi am batut Brasovu de colo colo si am gasit tot felu de plante, de la 8 RON la 25 de RON, din cate am fost sfatuit am sa cumpar multe si ieftine dar nu ofilite .
App dupa ce termin cu amenajarea doresc sa il polulez cu 17-20 de neoni la 111 litri pe care ii am. E ok ?

[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: