| Message |
|
|
|
....si eu ..si eu...
daca ai de dat as vrea si eu...vin sa-i iau...
merci
|
 |
|
|
scuze, i-ti mai indicase cineva cum se calculeaza raportul pesti - volum de apa 
|
 |
|
|
yoyo wrote:Ma gandesc sa fac un acvariu... cam 200L.
Cati pesti pot pune intr-un acvariu? Cum pot calcula asta?
Ce pesti sunt compatibili intre ei?
Ma gandeam sa pun Betta, neon, Scalar, Guppy, Xipho si ceva Sanitari...  prea multzi combinatzi :-)
pentru raportul pesti-volum de apa uite aici:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220
iar in legatura cu compatibilitatile intre specii e asa:
1.betta in general se tine singur si nu intr-un acvariu de 200 litri
2.scalari cu neoni e destul de problematic dar nu imposibil..numai ca in cazul asta nu mai pui si alte specii..si o sa trebuiasca sa ramai doar cu o pereche de scalari in 200 l
3.guppy, xipho merg impreuna dar fara alte specii..si trebuie sa ai grija ca o sa se imulteasca foarte repede (sunt vivipari)
parerea mea este ca trebuie sa te decizi ce specie de pesti i-ti place sau ai vrea acum in acvariu si in functie de asta mai poti adauga o specie + "sanitari"
|
 |
|
|
|
felicitari pentru fotografii......mie i-mi place cel mai mult "salut!"
ps...of topic..ce inseamna "filtru macro"?...te referi la lupa de care aminteai?
|
 |
|
|
giostana wrote:metoda spalarii filtrului in acvariul nou o cunosc.intentionez sa o folosesc.in acvariul vechi nu prea am "recuzita" ,in afara de 2 ulcele de ceramica f.f. mici.
pe langa metoda schimbului de burete ma gandeam sa mai pun si ceva doftorii.
sau ai putea, daca iti permite, sa pui putin substrat din acvariul cel ciclat in cel nou..(zic daca i-ti permite pentru ca spuneai ca cel nou este plantat deja  )...si de asemenea si apa din cel vechi..
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
despre cele 10 - 15 minutecred ca ai vazut intr-un topic in are se zicea ca poti face baie la plante in inalbitor. (din acela de rufe ACE)...desi cred ca timpu este prea mare.aici ar fi ceva:
http://www.thekrib.com/Plants/Algae/red-algae.html
sau asta
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=15
|
 |
|
|
FLORI AN wrote:Conteaza foarte mult daca numarul masculilor sau al femelelor este mai mare?
....nu conteaza.....dar oricum diformismul sexual apare spre maturitate....si deci e posibil sa nu prea poti sa alegi ce vrei tu in magazin  ..(m arefer l amascul sau femele)...
|
 |
|
|
FLORI AN wrote:Stie cineva cum (si daca) se deosebeste femela de mascul din speciile:
Gymnocorymbus ternetzi (vaduva neagra)
Hyphessobrycon erythrostigma ?
Am ramas fara perechi pentru pestii astia si as vrea sa le iau perechi pentru ca imi plac. .
...din asta eu am inteles ca aveai cate doi din fiecare....si acum ti-a ramas unu care nu sti ce e...
Despre cum se deosebesc ti sa raspuns mai sus in schimb daca ai doar cate doi din fiecare nu e bine! Ai grija ca sunt pesti de bank (characidae) si astia in general nu se simt bine decat daca sunt multi...nu mai vorbesc de de faptul ca efectul vizual e mult mai frumos cand sunt multi...
|
 |
|
|
...pai in primul rand ..nu trebuie sa ai pesteri neaparat pe peretele din spate  ele pot rezulta din suprapuneri de pietre...
....iar pietrele le poti lipi cu silicon....si sa le dezlipesti cand vrei sa schimbi aranjamentul..si nu ai alte pietre...
cand am timp o sa caut niste poze sa intelegi exact ce vreau sa zic.....
|
 |
|
|
salut! banuiesc ca tu te gandesti la decoruri din spuma sau polistiren.astea cei drept cer timp si de manopera si de "pregatit" pt a nu fi nocive pentru pesti.
.....dar i-ti poti schimba cand vrei tu decorul daca il faci numai din pietre  ...(si nu i-ti ia mult timp si nici nu necesita timp de acomodare pentru pesti)...
|
 |
|
|
Magda wrote:Nu arata prea rau deloc
Ma gandeam ca ar fi dat mai bine daca "imbracai" si bratele buturugii cu putin java moss.
Si parca si pe jos, in fata ar merge un "covoras" 
sarumana de aprecieri
ai dreptate, si eu simt "nevoia" sa mai imbrac o portiune din bratele buturugilor..dar oricum nu pana sus..
iar la "categoria covoras"...am in pregatire niste riccia pe un suport de lemn....(sper sa-mi reuseasca "schema"  .Dar pentru ca inca se cunoaste plasa pe care e prinsa nu am asezat-o in acvariu 
|
 |
|
|
RaresLuc wrote:Dupa parerea mea acvariul este frumos aranjat, putin confuz poate din cauza becului.
merci
Am mai observat ca ai si anubias pe langa plantele mentionate.
...am uitat din graba de anubias...
RaresLuc wrote:Iar despre pesti eu cred ca sunt prea multi. Eu as fi ales cei mai mici pesti ca sa-i pun acolo de exemplu niste titeya, vreo 5 si unu-doi ancistrusi.
.....iar conconiusi sunt in trecere  ...spre....acvariu comunitar...(pt ca oricum sunt multi pt aproape 30 litri)
|
 |
|
|
salut...intr-o zi m-am gandit sa fac ceva cu acvariu pe care-l tin pt carantina - maternitate  .....sunt curios ce pareri aveti si ce ar trebui inbunatatit.
detalii: acvariu 30 litri utili
substrat - nisip
decor - lemn de frasin
piatra de la calea ferata (bazalt cred)
plante - java moss, tennelus, cladophora,
lumina (deocamdata) 1 bec cu incadescenta de 60 W
filtru - aquael mini
schimburi de apa de 2 ori pe saptamana
pesti - 10 conconiusi mici de 2 cm, un ancistrus la fel de mic si doi
beta tot de vreo 2 cm cazati provizoriu...
asta e una si restu in album

|
 |
|
|
|
tetrazonu fiind peste de card nu se simte foarte bine cand nu are cu cine se 'alerga". Si in plus se stie ca daca sunt putini (si tu ai doar unu!) devin violenti.....
|
 |
|
|
acum am vazut ca tre sa fac o precizare...nu tu ai deschis topicul...ci doar discutia despre acvariu tau  ..dar in rest ce am scris mai sus ramane valabil 
|
 |
|
|
gabi_efi wrote:
Dolly wrote:Renunta la ambii. Aceste specii de dezvolta cel mai bine intr-un iaz sau helesteu. Iar in acvariu nu ii vei vedea crescind, ci chinuindu-se. Iar ca sa iti faci o idee, gindeste-te ca unui caras ii trebuie cel putin 50l apa...
Si eu am avut un caras auriu - o spelendoare...dar si cita mizerie facea. 
Am rezolvat problema cu apa....si-a revenit prin cresterea temperaturii au disparut infuzorii.....si am renuntat la molly xipho etc. am ramas doar cu carasii si crapii.....
In ceea ce priveste curatenia...fluvalul 104 face toti banii....nu ramane nimik prin acvariu....
Inac odata multumiri tuturor!! 
de curiozitate....  de ce ai deschis topic?....daca tu faci tot ce aveai de gand?..
plus ca asta cu ridicarea temperaturii nu ti-a sugerat nimeni in topic...plus canu ti-a sugerat nimeni ca ar fi vorba de infuzori.....deci repet:..de ce ai deschis topicul?...asa de plictiseala?
(hai ca m-am enervat) 
|
 |
|
|
[quote="Acvaristu'"]uite cum sta treaba : una bucata severum de vreo 15-16 cm,il tin impreuna cu un bicolor de vreo 7 cm,prezinta niste pete alb-transparent pe unele portiuni ale corpului,stare apatica mai tot timpul combinata cu dereglari de echilibru (sta cu capu-n sus,in jos).Acvariu : 35l.temp. 25-26,schimb de apa la 2 sapt,10l., filtru interior. I-am administrat Baktopur d 2 ori pana acum.Mananca bine,ii dau granule ptr ciclide. Mentionez ca boala asta persista de vreo 6-7 luni,si colocatarul lui nu prezinta nici o simptoma. C mama masii sa-i mai fac?
voi pune si poze ptr. un mai bun diagnostic.[/quote:a8c2b8e4d1"]
 ...si se misca?..sau ii intorci tu cu mana????
(scuze administratorilor..dar in situatia de fata nu cred ca este of topic  pentru asta da chiar nu m-am putut abtine!!!!)
Cum ti un peste in conditiile astea si te mai intrebi de ce este bolnav? Tu cum ai fi daca ai trai in debara?
|
 |
|
|
|
depinde totusi si ce pesti ai.....desi tu zici ca nu conteaza...
dac apoti spune despre ce pesti este vorba..ca sa primesti totusi un raspuns obiectiv...
rezolvarile la "timiditatea" lor pot fi diferite in functie d specie...
|
 |
|
|
b93dcr wrote:pai eu apas postreply si incep sa scriu nu fac bine ??,cum trebuie sa fac casa nu mai gresesc si bine sunt prea multi da acum trebuie sa i vindec si porma vad eu ce fac cu ei nu
poate ca apesi postreply......dar cuvinte si fraze dubioase se pare ca tot inventezi!! 
|
 |
|
|