Message |
|
Blue14 wrote:Salut!, avand in vedere spatiul scazut eu m-as orienta spre un tunze, e compact si eficient...
Pentru osmozator nu duc lipsa de spatiu, daca la asta te referi cu spatiu scazut.
Tunze RO station 8550 e aproximativ 180 euro, Nano RO station 100 euro dar produce 30-60 liters / day (8-15 USgal.) at 3-6 bar (40-85 PSI) and 15-25°C (59-77°F).
Cele enumerate de mine sunt la jumatate de pret... imi pot cumpara un osmozator mult mai scump dar cu siguranta o sa primesc mancarea rece si eventul o sa dorm pe pres
Mersi fain de sugestie.
|
 |
|
off: a fost site-ul cazut sau a fost de la mine o problema?
Legat de osmozator, am gasit cateva dar cred ca e mai bine sa cer o parere:
Dennerle Osmose Professional 190 sau 130.
Filtermaster OSMOPower 2.0 190l
Aqua Medic Osmoseanlage Easy Line 300
|
 |
|
Si eu am avut probleme cu 3 pestisori, abdomen umflat, solzi zburliti am facut 2 tratamente cu ei, bai cu sare amara.
si
o lingurita de sare amara si o diluam in 500 ml de apa distilata.
Pasul 2 - cu o pipeta luam apa distilata si o turnam pe mancarea pestilor. Grija in aceasta etapa sa nu turnam prea multa apa. Puneti cateva picaturi, lasati apa sa fie absorbita de mancare si apoi mai turnati. Repetati pana cand e saturata mancarea.
Pasul 3 - hraniti pesti cu mancarea de 2 ori pe zi la intervale diferite dimineata - seara. Tineti acelasi regim timp de 5 zile si tineti sub observatie pestii.
Rezultatele ar trebuii sa apara dupa primele 3 zile de administrare.
Dupa tratament a supravietuit doar un singur peste.
L.e. tratamentul l-am facut intr-un recipient separat, nu direct in acvariu.
|
 |
|
|
 |
|
Ca tot a venit vorba de gandeala si coiala...am dat la pace cu sotia
Pot achizitiona un Red Sea Nano Reefer, am citit pe net cate ceva despre el si pare ok.
Ceva sugestii?
|
 |
|
1x Ai Prime HD ar merge pentru acvariu meu? Am vazut ca duce 24x24 inch.
Pana la urma parca asi merge pe ceva mai serios, programabil, etc.
Am zis ca o sa fie un acvariu low cost dar parca e prea frumos Ai-ul.
|
 |
|
Stiu, alta posibilitate nu am in momentul de fata... o sa-mi incerc mana cu ce am, sper sa il tin cat de cat in frau.
|
 |
|
 nu este momentan sansa pentru un alt acvariu, trebuie sa ma descurc cu ce am
Sa pun pe picioare acvariul asta si cu siguranta o sa urmeze un upgrade... pana una alta ma resemnez la ce am.
|
 |
|
Si asta e adevarat, spatiul e foarte limitat, dulapul cu acvariu este pozitionat pe hol, intre intrarea de la sufragerie-dormitor-usa principala.
Pe larime ma pot duce pana in maxim 80-85 cm, inaltime 2m  , latimea e problema, mai mult de 35cm nu pot.
Alta pozitionare a acvariului nu am...
Am vazut cateva cuburi expuse, sunt foarte frumoase, 96/120l etc.
Sa treaca sarbatorile si mai fac un drum la magazin  .
Pana una alta trebuie vad pe unde asi putea face loc pentru acvariu.
|
 |
|
Am vazut video-ul pe YouTube, sa cumpar mai intai lampa, o sa o testez si vad daca mai scot ceva lupe din ea.
Prin ianuarie o sa achizitionez lumina(daca o sa am rabdare pana atunci), momentan ma chinuo sa asez pietrele  ) de 3 zile...
|
 |
|
Pai de asta prefer lampa LED, pot sa fac programare, am vazut ce poate sa faca prea multa/puternica lumina la acvariu.
|
 |
|
Mersi fain pentru informatii si video.
Am sa comand momentan 1 pompa ow10, acvariul este la ciclare, luna viitoare sa comand si pe a2a.
Legat de lumini, prefer LED ca pot sa reglez intensitatea luminii, AI Prime este peste bugetul meu din pacate...
Am sa mai caut pe net lampi LED, momentan mai pot studia.
Acvariul a fost folosit, apa dulce, apa salmastra si acum marin, e un acvariu Juwel.
|
 |
|
Salutare,
sunt cu totul incepator in ale saratului si doresc cateva sfaturi in legatura cu lumina si pompa de valuri la un acvariu de aproximativ 60l (~60x30x34).
Am cautat pe net si m-am orientat spre 2 pompe de valuri, Jebao SW4 sau Tunze 6040, ambele au controller astfel incat sa pot regla putere si intensitatea "valurilor".
Care ar fi mai fiabila/potrivita? Jebao ar fi la 70€ iar Tunze 100€.
Legat de lumina, momentan asi dori sa ma incadrez pana in 150€, am vazut Marsaqua 165W la ~120€ sau alta chinezarie Roleadro 60102057 Aquarium Led WIFI 165W ~120€, cea din urma fiind programabila.
Orice sugestie este binevenita.
O seara faina!
|
 |
|
Topicul se poate inchide
Din pacate pestisorul a murit, l-am gasit prins intre peretele acvariului si casuta lui, habar nu am cate ore a stat acolo prins, inca mai traia dar peste noapte a murit.

|
 |
|
E prea curat  ... asteptam sa se mai inverzeasca putin.
Felicitari!
|
 |
|
Nu tine o luna, la setul de la Dennerle mie imi baga o bula la aproximativ 5 secunde.
Daca tine 2 saptamani e mult
|
 |
|
In recipient se acumuleaza o mica presiune deoarece capacul este prevazut cu o sita, daca desfaci capacul se pierde acea presiune si trebuie sa astepti iar...
Daca tot nu vrea sa mearga, ai zis ca ai doua recipiente, scoate sita de pe capac la un recipient si probeaza asa.
|
 |
|
E ok gelatina si drojdia
....mai este gelatina cu arome si alte prostii.
Asta e gelatina alba normala si e buna
|
 |
|
Pentru putin
|
 |
|
E la plic

|
 |
|