[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogo
Forum Index » Profile for Bogo » Messages posted by Bogo
Sincer sa-ti zic... poze nu sunt reusite, acvariul nici atat....

Iar si iar.... felicitari, chiar arata suberb
Mersi fain
Plantele au un ritm de crestere destul de lent, la schimburile de apa aspir substratul si rascoloesc mai tot ce e intre plante... cu siguranta ramane destula mizerie pe acolo, e un risc pe care mi l-am asumat.
dan.pavelescu wrote:In nemarginita mea prostie si uitare.. va pun o intrebare. In timpul ciclarii se fac schimburi de apa? Nuva mai radetz. smilie

Lasa sa-si faca de cap ciclarea iar apoi faci un schimb mai mare de apa
Tot pe site-ul ala am citit eu acum vre-o juma' de an ceva legat de aria de suprafata a seachem matrix(700m/l), conform testului BET nitrogen infusion.
O molecula de nitrogen e de sute de mii sau milioane(parca) de ori mai mica decat o bacterie benefica, ceea ce inseamna ca din aria respectiva(700m/l) mai trebuie scazut foarte mult.
Am sa caut articolul respectiv pentru mai multe detalii.

L.e. Gasit

https://aquariumscience.org/index.php/7-2-12-matrix/

.... daca e sa ne luam dupa testele astea, cei care au filtrele umplute cu bureti, au mai multe bacterii benefice decat cei cu biomedia
Nu mai bine lua ban?
mi-am luat acum 2 zile unul... bun asa
Poti opta si pentru dosatorul de la dennerle si nu ai treaba cu dozatul zilnic.
Pestii au fost adaugati in acvariu pe data de 30 septembrie 2020, teoretic acum am undeva la 6-7 luni. Din cei 11 pesti doar unul a crescut foarte putin, pe ala incerc sa-l hranesc separat pentru ca nu apuca sa manance cand le dau la toti.
Momentan am probleme cu algele, am schimbat programul luminii, astept sa vad daca se modifica ceva.

""Câteva luni" a fost ca sa nu zic explicit doua. "
Cele 2 luni sunt cam trecute, sa speram ca or sa mai treaca multe luni

ocean wrote:Cel mai elementar lucru:...

Posibil sa ai dreptate referitor la substrat privind dezvoltarea lor, am sa merg pe ideea ca orice lege e degeaba daca nu o incalca nimeni.
De exemplu, Marlboro Red,am fost constient de la inceput ca o sa fie "pistruiat", acest lucru nu ma deranjeaza deloc.
Acesti discusi au fost crescuti cu apa de la robinet.

Water Chemistry and Water Quality Data
Discus fish caught in the wild prefer water, which closely resembles the water of the Amazon,
their original habitat. Amazon water is very soft (general hardness: GH 0 – 3, carbonate
hardness: KH 0 – 3, very low pH value: pH 4 – 6) and very low conductivity (100 – 400 µs).
Our discus fish, however, have been accustomed to harder water (tap water) for many breeding
generations. The water chemistry data in our hatchery is: general hardness: GH 15, carbonate
hardness KH 8, pH value 7, conductivity 800 µs, water temperature 29° – 30° C / 84-86°F.
For our discus fish, the key water parameters have the following tolerances: GH 0 – 30, KH 0 –
25, pH value 4.0 – 8.3, electrical conductivity 150 – 1200 µs. Tolerance for short-term water
temperature changes: 25° – 34 ° C / 77 - 93°F.

Tura asta am sa merg pe mana celui de la care i-am cumparat, daca am sa ma frig... o sa am un motiv in plus sa scriu aici.
Mersi de sfaturi si accept orice critica, sper sa fie constructiva.

@ionionut cand incepi sa dai scris ca vor muri in cateva luni? Cateva luni insemnand cam cat? De exemplu ei pot trai si 180 luni.
Nu o lua ca pe o rautate, doar ca, m-am uitat pe profilul tau si nu am vazut nimic legat de discusi.

Seara faina va doresc!
dan.pavelescu wrote:Frumusete prin simplitate

De ce sunt 3 termometre?

Psihopat, le testam, acum am Aqua Medic t controller

Multumesc frumos tuturor, am dileme mari daca sa bag Co2... plantele sufera ein cauza temperaturii, dar CO2 si discusi poate rezulta un dezastru
Salutare,

am sa sar direct la subiect.

Acvariu: Juwel Rio 450l
Lumina: HeliaLux Spectrum 1500+ HeliaLux SmartControl
Filtrul extern: Aquael Ultramax 2000 plin cu Eheim Substrat pro (10l)
Filtrul intern al acvariului: Eheim Substrat pro(5l), inele ceramice si spartura de lava.
Incalzitor venit la pachet cu acvariul 300w la care am adaugat un Aqua Medic T Controller setat pe 28°C
Nisip alb aproximativ 50 kg
Cateva plante easy care sa reziste la temp ridicate.

Pesti:
11 discusi dimensiuni de 5-6,5 cm
Alenquer: 2
Kobalt-blau: 3
Blue Diamond I: 3
Marlboro Red: 3

Schimb de apa saptamanal intre 20-70% in functie chef ,apa direct de la robinet, trece printr-un cartus de carbon si reglata sa aibe aproximativ 28°C

30 Tetra cardinali
5 Corydoras sterbai
5 Otto
3 SAE
Creveti Amano 15, nu am mai vazut urma de crevete, ori mancati ori se ascund foarte bine.
Mancarea
Stendker GoodHeart(cea clasica, Spirulina si Colors) de 3xzi a cate 1-1,5 cuburi.
Daca am omis ceva am sa revin cu completari.

image

image

image

image

image

image

Cam asa se vor face plantele alea de la chinezi...
opincarul wrote:@all, priviti partea buna: daca algele se inmultesc, macar nu-s gay, ca pejtii

ce-ti mai place...

@koala, e posibil ca durata iluminarii acvariului sa fie prea mare?
@koala, multi isi doresc un gazon verde si tu dai bani ca sa scapi de el... smilie
Faye wrote:Pai si terariul nu ocupa acelasi spatiu?

il pui in picioare
Felicitari!
Cioata o sa elimine tanin o perioada mare de timp, poti folosi carbon activ sau Seachem Purigen.
Pui de MTS
E mult prea mic, posibil sa fie
Malaysian Trumpet Snails

Felicitari!
Il mai desfiinzezi?

Forum Index » Profile for Bogo » Messages posted by Bogo
Go to: