Am si eu un Purple Dottyback, e dracu pe pamant, am fost nevoit sa renunt la Mandarin din cauza lui.
Eu unul nu am reusit sa il prind, poti cauta pe YouTube ceva de genul
nu am mai postat de ceva timp...
De la ultimul post acvariul a suferit cateva modificari, mentenanta aproape zero, intr-un an am schimbat de 2 ori apa, locatarii: 2 Pea Puffer(au aproximativ 2 ani), 1 Red Sakura, 1 Oto si cativa Trumpet snails.
Eu sper sa se ingrase, a inceput sa manance Mysis congelat. Mananca tare incet, opresc cam 10-15 minute pompele.
M-am apucat de ieri sa cresc brine shrimp, sper sa fac dupa artemie si poate reusesc si cu copepozi.
se pare ca acvariul meu nu suporta LPS Am pierdut Hammer/ Torch/ Frogspawn corals , Rainbow Acan, Candy Cane coral.
Singurul care a rezistat pana acum este Blastomussa Coral.
Silviu Man wrote:Daca sunt Physa nu-i elimina. Sunt foarte buni ... sanitari!
Sunt foarte mici, au maxim 1 mm in diametru, nu stiu ce sunt.
ramshorn snail?
Un Pea puffer te scapa de melci(te scapa de cei doriti si nedoriti) e posibil sa atace si crevetii. Eu am 2 Pea Pufferi de mai bine de 1an, stau impreuna cu cativa Red Sakura...populatia crevetilor este aceiasi.
Am mutat euphylla in toate colturile acvariului, la umbra, deasupra pietrelor(cel mai inalt loc din acvariu)...nici cea mai mica modificare. Pusa in flow mai mic/mare... nimic.
Am avut o explozie de alge acum aproximativ o luna, coralina si diatome. De atunci am adaugat PhosGuars si s-au retras repejor.
Tot acum aproximativ o luna am scos buretele care a venit cu acvariul si am adaugat 2L de materiale filtrante, atunci a crescut NO2-ul undeva la 0.4 timp de 3-4 zile(buretele gazduia ceva bacterii )... greseala de incepator...
Pe 4 februarie am adaugat euphyllia, PhosGuard-ul de aproximativ 4 saptamani, l-am inlocuit de 3 ori pana acum.
Trebuie sa dau comanda de teste sau sa vad ce au la magazinul de unde ma aprovizionez.
Revin cu amanunte, din pacate un peste a murit, au avut lymphocystis(cauliflower). Cel care a murit a fost afectat destul de rau, gura/aripioare/branhii, in ultimele zile nu mai manca...
Celalalt nu mai prezinta absolut nimic, stiu ca virusul o sa fie prezent tot restul vietii la acel peste.