[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rares728
Forum Index » Profile for rares728 » Messages posted by rares728
um02122 wrote:Pentru ventilatorul de circulatie, recomand calduros la 12 cm Delta TFC1212DE.
Are aproape 50W, double ball bearing, MTBF 100000 ore, CFM 190, suporta PWM. Costa vreo £10 direct din China.

Multumesc, s-a notat
Humbert wrote:Asta cu soarele e recomandare pt incepatori. Vara dupa amiaza bate soarele in ambele acvarii ale mele vreo 3 ore... atat plantele cat si coralii apreciaza in mod deosebit.

Nu e pt ca vreau sa bata, dar nu am ce face, am ferestre f mari pe directia est-vest si acvariile sunt pe peretele de nord.

Salut.
Eficienta fotosintetica este la 420-460 cat si la 640-680 , tipurile A si B de clorofile (+carotene). Soarele acopera bine toata plaja de lungimi de unda, si in ape "mici"sub 1m, patrunde suficient. Pentru corali si in special pentru plante este benefic, natural si ... mai ieftin. Strict la corali se prefera doar plaja 420-460 nm pentru penetrare si coroborat cu faptul ca algele "prefera" culorile calde 640-680nm s-a ajuns ca lumina pentru marin sa fie aproape exclusiv pe zona violet-albastru. Nu cunosc toata teoria biologica, dar agreez concluziile. De asemenea din constatarile mele, algele apar mai greu cu lumina <460nm. Deci,lumina solara nu deranjeaza la corali, dar avantajeaza algele - asta este concluzia "dupa care ma ghidez. Din motive (si) estetice, doua canale din lampile diy vor avea in total 30 de leduri (max. 70W) cu reprezentare 380nm-840nm, cu un varf pe deep red (660nm). Daca algele se pot controla din PO4/NO3, eu personal consider lumina solara benefica.
Am mentionat acestea in vederea posturilor urmatoare unde voi avea nevoie de sugestii/discutii pentru schema de iluminare.
koala wrote:Un acvariu care promite foarte mult!... lucrare misto, atentie la detalii, treaba buna si bine facuta!
Am doar 2 observatii de facut:

- dintii de overflow sunt prea apropiati unu' de celalalt. As cauta o bucata de eggcrate (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/300/23693.page#p205937 ) si as folosi-o in loc de pieptan. Corecta observatia - nici nu pot folosi circulatia de retur la maxim. E o idee si cu eggcrate-ul ... ma voi gandi. Deocamdata e in lucru o bucata de policarbonat de 3mm pe care vreau sa o prelucrez manual cu freza de 6mm, cu plinul de 3mm. Dupa calcule da bine ; sa vedem si in realitate. Eggcrate-ul sigur va fi acoperitor
- sa iti iei ventilator de rezerva, pentru ala din sump (care trage aerul)... e "consumabil".
; da,asa este: e foarte multa umezeala. Deocamdata este un Corsair SP120 - urmeaza sa vad cat rezista, daca trebuie un CFM mai mare, zgomotul si eventual o varianta in care pot inversa sensul (la comanda directa)

Multumesc de observatii si sugestii
No comments
um02122 wrote:Intrebarea e legata de pozitionarea acvariilor 101: se evita asezarea langa geam, expunerea directa la soare etc. Acoperitul geamului pare o idee buna.

Geamul fix care se vede in poza il schimb, geamul mobil il acopar cu folie - oricum are orientare catre N-V si afara pe terasa am o veranda semitransparenta. Problema insa e reala, deoarece nici la 2m distanta am un perete de sticla (termopan) de 4m x 2.8m - iar asta va fi acoperit doar de o draperie (non black-out)... Voi vedea.

Zambeam pentru ca-mi aduc aminte de discutiile folositoare de la primul acvariu ...
La iesire folosesc un obturator pentru reglaj, daca va fi nevoie ...
Traversare pe sub geam
Aerisirea din sump functioneaza cu un ventilator obisnuit de Ø120mm pus pe o flansa adaptoare la tubulatura standard de Ø110mm, cu evacuare cu tiraj fortat.
In spatele overflow-ului se vede partea fixa de geam, il voi inlocui cu un compozit de izolare alb
um02122 wrote:Arata sexy cu silicon negru.
Sper ca planuiesti sa il tii langa geam.

Salut. Este langa geam si sper ca intuiesc intrebarea legata de aerisire, dar nu voi folosi geamul pentru aerisire - ba chiar voi incerca sa-l acopar cu ceva ...
Aerisirea o voi face cu tiraj fortat pe tubulatura de Ø110mm cu ventilatoare de Ø120.

Siliconul il prefer negru pentru ca cel transparent va arata urat dupa ce se insinueaza algele ... Este DowCorning
Acvariul are 2000 x 800 x 615mm

Overflow-ul este din sticla de 10mm, cu dimensiunile: 400x100x200 mm. Este un stalp in spatele acvariului care nu a lasat spatiu mai mare pentru caseta.

Sistemul de curgere al apei va fi AB, cu trei coborari (tur) pe teava de 1" (32mm), PN10. Returul va fi pe partea opusa, tot teava de 1"PN10.
Sticla Saint-Gobain (nu e varianta ultra clara) de 15mm, jur-imprejur. Fund dublu, unul ca baza si unul incastrat. Sunt si doua intarituri complete, longitudinale si inca trei transversale. La prima proba cu apa, umplut la maxim nu a facut "burta" deloc. Asta si aveam nevoie pentru incadrare in mobilier.
Salutare , din nou. Asa a iesit acvariul principal (display):
Mda ... s-au dus sperantele. Dupa o saptamana intreaga de asteptare nu mai este nimic viu. Si daca mai vine, voi refuza coletul. Imi pare rau, dar daca aveti cunostintade o alta sursa, va rog ... impartasiti. Multumesc.
Salutare,

Hmmmm..... Am plasat comanda Duminica, luni au confirmat expedierea si nici azi nu le primesc. Am luat ieri legatura cu cei de la Nevertebrate si mi-au spus ca nu e o problema frigul, deoarece le pastreaza la frigider.
Dupa minim 5 zile de stat pe la FAN Curier, o mai ramane ceva ? La cat timp dupa plasarea comenzii ati primit pozii si in ce conditii ?

Multumesc
Bravo! Inceputul e mai greu ... succes si la alte proiecte
Corect. Display-ul trebuie sa "si arate" nu doar sa fie functional. Sumpul e ascuns, de asta l-am lasat asa cum a iesit, fara corectii estetice. La fel si ATO. Fiecare meserie cu secretele ei; eu nu am reusit sa scot benzile de mascare fara sa franjurez siliconul. Dupa ce am utilizat pistolul electric, siliconul a intrat fara probleme, fara nici o bula de aer, la nivel de minute (sub 3min.), dar nu a fost suficient, a facut crusta si l-am franjurat la margini.

Display-ul l-am facut cu o firma si e pe pozitie, urmeaza sa mai pun poze - a iesit cum trebuie
Faine close-up -uri.
Multumesc. Ca si proiectul tau - pe care-l urmaresc atent. Succes !
Initial am folosit Silirub, ulterior DowCorning - personal mi-a placut mai mult Soudal-ul. Ca specificatii sunt de top amandoua. Nu am mai " ajustat" lipiturile pentru ca sunt ascunse in cabinet, dar si pentru " calmarea" orgoliului personal. Cert este ca aici am luat decizia sa cer ajutor specializat pentru display. Oficial, motivul a fost ca nu am gasit sticla de 15mm

Forum Index » Profile for rares728 » Messages posted by rares728
Go to: