| Message |
|
|
Liv wrote:Vrea sa puna filtrul si acvariul pe acelasi raft.
Aproximativ.Sa fie in lateral si nu stiu daca vor mai merge filtrele.Gen sa fac un stand si sa bag toate filtrele acolo unu peste altul.Si ma gandeam sa schimb furtunele cu tevi din cauza ca arata urat...Mie nu imi trebuie sa urce pompa la inaltime.Si mai mult sa mai traga apa in filtru.Liv am modificat raftul.In momentul de fata raftul gazduieste un acvariu.L-am "legat" de perete.
2timpi asa ma gandeam si eu dar arata urat....Asa faceam direct cu furtun dar se vede urat in partea din spate.Ma gandeam sa lipsesc ceva fundal nu stiu in acvarii...
|
 |
|
|
Ma gandesc sa modific raftul si sa bag cele 3 filtre in lateral si sa improvizez un fel de sistem ca si aici
 Intrebarea mea e mai coboara apa din filtru in lateral???Ma gandeam sa folosesc o pompa ca sa impinga apa in filtru pentru ca nu stiu cum va ajunge apa din acvariul de jos in filtrul de langa
 Si in loc de boxa aia sa vina un raft cu filtrele unu deasupra altuia.
Adica sa folosesc asta sa urc apa fortat:https://www.nevertebrate.ro/hydor-pompa-centrifugala-750-l-h-3405
|
 |
|
|
|
Poate din cauza ca peste era enorm de mic a murit asa rapid...Stiu ca cineva zicea aici pe forum ca pestii cresc enorm de repede...Adevarat dar observ ca nu toti...In mare parte am reusit sa mai donez din pestii incompatibili cum ar fi cele 2 ciclide.Nitratii si Nitritii au valori normale. + ca odata pe saptaman dozez NitrateMinus de la Tetra si pe test valoare Nitratilor arata ca este 0.
|
 |
|
|
|
Am si eu o problema in acvarii.Unii pesti par sa nu creasca...Raman la fel de mici si dupa mor...Prin Noiembrie am cumparat niste rasbora.4 dintre ei au crescut destul de mari si 1 a ramas la fel de mic pana acum 4 zile cand ala mic a decedat...La fel si la xifo..Masculul a ramas enorm de mic...Nu pare sa creasca deloc in comparatie cu femela...La fel si la black moly...Unul e imens celalalt e enorm de mic de cand l-am cumparat...Nu a crescut deloc deloc...Ii hranesc prea putin sau???E posibil sa aiba paraziti???Adica nu cred ca traiau asa mult daca aveau paraziti.Pe rasbora a aparut la ochi un fel de puf...Ca si mucegaiul pestilor...I-am facut tratament insa a doua zi era deja mort...
|
 |
|
|
|
Culoarea a disparut.App, nu aveam nimica in bazin.Doar carasii si filtru.Adunam in fiecare zi mizeria de jos cu un furtun care era bagat in filtru.
|
 |
|
|
|
Sunt in alt bazin acuma.Problema e ca ei au stat de Joi pana Joi sa zic intr-un bazin tropical unde au mancat si mancare care nu le apartine.Intentionam sa ii tin acolo si sa las filtrul sa mearga iar 1 2 saptamani cu bazinul dupa ce iesea clorul din apa.Filtrul a fost folosit la bazinul lor si ulterior mutat la bazinul tropical ca sa nu trebuiasca sa astept iar 3 saptamani.La ora actuala sunt doar ei 3 in bazin...insa daca iar trebuie sa mut acvarile s-ar putea sa se intoarca iar in bazinul tropical in August din cauza mutarilor...
|
 |
|
|
|
El s-a inverzit in bazinul vechi in care erau cazati temporar.Doar ca el e foarte mic in comparatie cu ceilalti 2 carasi.Pe langa asta nu am reusit nici dupa 1 an sa le aflu sexul oricat as incerca.
Nu se vede culoare verde pe el deloc.Cred ca si-au mancat icrele pentru ca au disparut de pe geam.Naiba stie ce fac cu ele ca le tot muta.Oricum nu voiam sa ii reproduc.
Revenind la ale noastre.Vineri am cumparat ceva mancare pentru pestii tropicali si carasii ca orice porci oricat le dai sa manance vin si ei.Atunci am vazut carasul ca a luat culoarea verde.Acum s-a mai dus din ea.
|
 |
|
|
|
Nu merge sa dau edit...Nice.O parte din ele sunt acum lipite pe lateralele acvariului.Cred ca ei le-au mutat.
|
 |
|
|
|
Cel in care stau acum nu.A fost construit si lasat in camera pe raft langa celalalt.Cel in care au stat avea ceva pietris alb...idk.Cel de acuma nu are nimic inca.L-am construit prin decembrie.
|
 |
|
|
Acum 2 saptamani am oprit bazinul carasilor pentru renovari in camera.Am golit bazinele la 0 si am pus carasii intr-un bazin tropical pentru cateva zile pana se termina renovarea.Am redus temperatura apei la 23 de grade in bazinul tropical ca sa nu le afecteze mucoasa.
In fine...Duminca am observat pe un caras ca incepe sa devina verde si cineva mi-a zis sa ii bag la loc in bazinul lor.Azi cat am fost la liceu am observat podeaua acvariului plina de http://thegab.org/Articles/images/Sexing/Eggs2.jpg
Doar ca un caras inca prezinta culoare verde pe el...Stie cineva ce se intampla???Filtru a mers in paralel cu cel de la bazinul tropical.
Bazin 150L filtru Aqua Zonic 1200
|
 |
|
|
Normal  Dar nu ii vrea nimeni...As baga neonii cu ei dar imi e ca ii ataca si pe ei.Si asa sunt greu de prinsi in acvariu fara sa rup plantele....
Carasii au acvariul lor  O perioada i-am tinut cu guppy pana le-am facut acvariu special.Acum se bucura de acvariul lor.
|
 |
|
|
Aia si vreau  )) Dar nu vrea nimeni sa ii ia...
|
 |
|
|
|
Am incercat sa bag guppy cu kribensis...Nicio sansa...ii prind de coada incontinu...Nu stiu ce o sa fac cu cei 2 kribensis...
|
 |
|
|
kirucd wrote:
Jimmi wrote:kirucd nu ti-a zis mai sus ca gris-ul e prezent in permanenta in acvariu.Partial prezent.El se instaleaza doar cand pestii au imunitatea scazuta.
Vazusem un topic pe celalalt forum din 2014 in care cineva testase apa din acvariu si la microscop aparea Ichthyophthirius...Pacat ca nu mai fac chimie la scoala ca voiam sa testez si eu chestia...
Ba tocmai ca i-am spus ca e prezent in permanenta, dispare doar prin sterilizarea acvariului si carantinarea pestilor:
kirucd wrote:Da, ramane in acvariu, de obicei in substrat. Odata avuta boala in acvariu, aceasta nu dispare decat prin
sterilizarea intregului acvariu si carantinarea tuturor pestilor.
Ma refeream boala poate sa fie in acvariu chiar daca pestii nu au avut-o niciodata.
Totusi ridicarea temperaturii apei acvariului pana la 29-31°C distruge la fel bacterile dar caldura nu este suportata de pesti.
Iar bacterile responsabile de ciclul azotului nu au probleme la 31 de grade.Sper sa nu gresesc
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
kirucd nu ti-a zis mai sus ca gris-ul e prezent in permanenta in acvariu.Partial prezent.El se instaleaza doar cand pestii au imunitatea scazuta.
Vazusem un topic pe celalalt forum din 2014 in care cineva testase apa din acvariu si la microscop aparea Ichthyophthirius...Pacat ca nu mai fac chimie la scoala ca voiam sa testez si eu chestia...
|
 |
|
|
Am 3  Dar unul e doar al carasilor.Dar i-am separat in alt bazin deoarece ataca toti pestii...Inclusiv betta.
Imi raman 2 bazine in care sa grupez cireada aia de pesti
Dimensiunile celor 2 bazine sunt:
80x35x43
80x40x40
|
 |
|
|
|
Koala ai în?eles gre?it....Acvariul meu a fost cat de cât ok îns? când am primit acvariul a venit cu tot cu pe?ti. Acvariul mirosea oribil ?i a trebuit sa bag to?i pe?tii din acvariu în bazinul meu ca sa pot sa îl sp?l ?i sa încep ciclarea.Pai ?i nu se vor reproduce în bazinul principal?E necesar sa îi bag în bazin de reproducere?
|
 |
|
|
|
Cineva???
|
 |
|
|
|
Ok, dar el mancase din acvariul vechi nu i-am mai dat de mancare...Au cam trecut 24h niciun puiet...Cred ca am cam dat gres de data asta...
|
 |
|
|