[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: moisei
Forum Index » Profile for moisei » Messages posted by moisei
Se foloseste un clopot de aspirare..sau diy o sticla de borsec minerala decupezi triunghiuri pe margine si apoi le rotunjesti cu o bricheta
Principiul e simplu -ca sa micsorezi viteza apei trebuie sa maresti circunferint furtunului
Daca ai cum sa le pui dar cred ca e suficient si doar buretele(filtrarea ori cum nu e sificienta niciodata-asta o zice tata urs koala)
Ai scris ceva de nuferi mai sus ca ai de unde sa faci rost dezbracarea si scoate vre.o doua cepe de nuferi sau i.ai cu tot cu vrej...iei si niste pamant si bagi ceapa intr.un ghiveci mai mare de preferat de lut sa fie ...deasupra pamantului pui niste pietris sa nu se tulbure apa si bagi in iazul tau
Uite aici un link bun http://www.gradinamea.ro/Inmultirea_speciilor_de_nufar_2559_543_1.html
Nu il spala abundent o clatire atat ..chiar si mai rar decat daca nu cmva suspectezi ca e plin....acolo salasluiesc bacteriile denitrificatoare daca le omori risti sa deciclezi acvariul
Daca are doar 2 si e doar el nu pune inca ...ori cum dupa ce il paraseste parazitu ii creste imunitatea...
Beta nu pre isi are loc acolo cumpara-ti un borcanel daca vrei sa il tii adica un acvariu din acela rotund
Nu stiu ce sa spun trebuie sa studiez si eu problema ..dar stiu ca scalari au nevoie de spatiu..beta ii place mai mult in acvarii mici gen 15l iar zebrele dupa parerea mea sunt prea simplii...prea urati..in rest dupa gust ...dar uitate si la tabelul de compatibilitate
Egeria nu e" facuta" sa pluteasca are nevoie de un substrat in care sa isi dezvolte radacini-in afara de asta ies din grafic
Ape limpezi
Vezi sa lasi sa se usuce bine inainte de aplicare
Poti sa dai 2 maini daca crezi ca nu e de ajuns ...sa nu ramana pori...
Cat despre carasi nu stiu sigur...ori cum trebuie sa fie cald

Iazul este ingropat sau e in sus ...ma gandeam sa te uiti pe unde curge ca in locul respectiv sa fii atent la aplicare
Acum vad pe marginea apei e urma uda ...asa repede curge?
e de la ciment are pori dar se poate sa piarda si pe langa vreo piatra ...cel mai simlpu aplici un strat de vopse hidroizolanta
Lac de exterior sau de caramida...(nu de lemn) daca nu te deranjeaza culoarea vopselei de piscina fie ea si neagra poti sa folosesti...poti sa o aplici pe fund si 3 sferturi din pereti asa incat imediat la suprafata apei sa nu se vada vopseaua
Cat de adanc e iazul ?
daca te duci sa cauti intreaba ori de vopsea cauciucata dar cred ca se numeste vopsea hidroizolanta sau lac de exterior la fel hidroizolant
Nu cred ca e toxica dupa ce o clatesti de câteva ori...far aia e colorata...asa lacul e transparent si nu iei aspectu
Daca nu fisurat si e vina cimentul...mai e posibilitatea aplicarii unui lac mai gros...dar nu stiu ce lac pt ciment gasesti dar sunt sigur ca gasesti ....eu am dat pe un gratar facut din caramizi cu lut sa nu mai treaca apa si are 2 ani si e binemersi......face friptura buna
Pui maine si noi ne dam cu parerea ca lucrarea tot tie iti ramane
Pune op poza sau doua sa ne dam seama mai bine cu iazul...aici cred ca te pot ajuta eu dar tre sa imi dau seama mai bine ..deci sa inteleg ca e un fel de fantana
Pune o poza cu legatura dintre fund si peretii iazului aici banui eu ceva
severum777 wrote:Deci , mai am o intrebare:
Ce pot face ca sa ramana apa in el? Si in acelas timp sa se pastreze aspectul frumos de " fantana ".

Iei o cana cu apa si o pui in mijloc nu strici nici aspectul si staa si apa.. glumesc.....eu cred ca fisurat dar trebuie sa vad unde ...daca e doar imbinarea dintre perete si fund ar fi mai simplu daca e si intre pietrele de pe fund atunci e mai complicat...ori chituiesti ori torni alt fund

Nasol lasa ca vii tu la facultate in Bucuresti si iti faci acvariu in camin.
Da...sa aib? unde î?i stinge colegii tigara
O sa vad cum ma consolez...daca nu cu apa din acvariu macar cu bere rece..
um02122 wrote:
Daca vrei sa tii scoici, fa-ti un marin mic (gen 60x40x30 cm) si populeaza-l cu scoici Tridacna. Tot ce-ti va trebui e apa sarata, apa de osmoza, un filtru hang on, 8kg de nisip de aragonit si o lampa LED puternica (orice intre 36 si 120W LED Cree de 3W e ok functie de specia de Tridacna).

Nu mai pot sa îmi fac un alt acvariu
nici pe asta nu mai pot sa il ?in prea mult...in curând sa ma c?uta?i pe la donatii
Larva450 wrote: cand mergeam la pescuit .Un sac intreg am umplut ca se agatau in carlig pe langa ciortani si alti pesti.

Cred ca am prins pe cineva care pescuie?te la japca
Exact astea sunt...sunt si comestibile
Sistemul asta poate fi facut si la dulcicole incastrate? Din lipsa de spatiu?
Ma gandesc la un bazin mic 40l si un filtru 250l/h

Mai ramane sa astept o zi mai calduroasa sa fac o baie)cred ca pe luni..sa inerc oare si niste substrat de acolo...noroi adica?

Forum Index » Profile for moisei » Messages posted by moisei
Go to: