[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rari
Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Faza ii ca a inceput sa ii atace si pe acestia doi care au inceput sa stea ascunsi, dar dupa separarea "uciga?ului " au inceput sa vina la masa si ei.Ii ataca in zona branhiilor consecutiv, iar acestia isi pierdeau echilibrul , deci ar putea fi asta cauza. I-am luat de la tropheus si ei zic ca is salbatici, acum nu stiu ce sa zic. In orice caz sunt frumosi.(rog un admin sa editeze daca e vreo problema cu precizarea numelui magazinului, multumesc).
Dilema rezolvata. Un scalar care era cu 2 cm mai mare decat ceilalti ii ataca la branhii pana nu mai puteau , astazi l-a vazut tata.
Oare pot lua de undeva din cluj 2 scalari manacapuru la aprox 4.5 cm in afara de neverrebrate?Stie cineva?
Din pacate cei 2 . Acum din 5 doar unul e ok. Ceilalti doi au cam slabit. Pot face ceva?
Ok. Sper ca timpul sa rezolve problema.
Tot nici o imbunatatire, am facut si schimb de apa si am pus si conditioner. Sa fie ceva parazit?
Dar de ce doar doi? Mai am otto si sparkling gourami care sunt mult mai sensibili si nu au nimic. I-am mutat separat in 30 l cu filtru si pompa de aer
Poze
Salut, nu am mai scris de mult pe forum, am continuat cu acvaristica fara probleme pana acum. Acum am o problema destul de urgenta si anume am cumparat de la un magazin din bucuresti 5 scalari manacapuru salbatici, zic ei. Ieri i-am aclimatizat fara probleme alaturi de alte vietuitoare. Dimineata inainte sa aprind lumina era totul ok, dupa ce am aprins lumina si i-am hranit au devenit 2 dintre ei blegi, parca fara putere. Acvariul e unul de 120 l cu un filtru sera 400 uv in care am 4l siporax si un jbl 901 cu un littu de ponce. Acvariul functioneaza din februarie. Apa am schimbat-o inainte sa fac aclimatizarea, iar aclimatizarea a durat aprox 2 ore. Care ar putea fi problema.?
1 si 3 sunt femele. Diferentierea o faci prin faptul ca au un punct negru in zona inotatorii anale, iar aceasta este normala. Pe cand, daca te uiti la masculi o sa observi ca inotatoarea anala e ascutita, fiind numita gonopodiu.
Cam greu cu identificatul bolilor. Eu ce pot sa iti sugerez daca mai vrei sa incerci este o substanta de la easy life numita filter medium. Nu stiu exact in ce categoriie sa o incadrez, citeste si tu despre ea, eu o folosesc si imi pare ca ajuta cand am probleme.
Ceva urme vizibile pe corp sunt?
Problemele au inceput cumva dupa ultimul schimb de apa?
Si cu el mort e buna ca sa se poata observa mai de aproape pielea pestelui, sa zic asa. Nu are burta stransa? Nu imi dau bine seama,dar ar putea avea ceva viermi intestinali.
Cred ca ar ajuta daca poti pune si o poza de aproape a pestelui.
Buna, eu am juwel rio 125 varianta veche, cu neoane si pot spune ca nu prea poti pune suficient mediu filtrant pe cat ar trebui si ocupa destul de mult spatiu in acvariu plus ca daca incerci sa pui mediu filtrant in afara compartimentelor pe care le are se infunda si te enervezi destul de bine. Personal l-am scos si inlocuit cu un extern. Acum depinde si de cati si ce pesti vrei.
Mersi
Acesta este pestele in cauza,nu se atinge de bba, vine alaturi de ceilati pesti la mancare si culege fulgii de la suprafata apei, iar cand l-am adus a mancat toti puii de melci comunitari care erau pe sticla acvariului. Daca ma puteti ajuta cu o identificare mai exacta, multumesc.
Salut. Dupa o scurta pauza in acvaristica din cauza unor lucruri care nu tineau de mine(renovare apartament),moment in care am donat toate vietuitoarele, ramanand doar cu echipamentul si experienta acumulata pana atunci am revenit. Am pastrat acvariul juwel rio 125, iluminarea cu 2 neoane t5 de 28 w si am schimabt filtrul extern(jbl e901) care avea scurgeri din nu stiu ce cauza(mai investighez la vara cand am timp) cu un sera 400 cu uv in care am pus 4 l de siporax. In acvariu am pus un strat consistent, zic eu, de manado si bacterii de la sera. Am cumparat inca din prima zi 2 echinodorus ozeolot, 2 bleheri, un anubias coffeefolia, o tufa de microsorium si ceva gazon lilaeopsis noveazealandia si un ancistrus albino(nerabdarea e mare, ce sa-i faci? ) . Toate bune si frumoase, nu am probleme cu algele astept pestii(la care m-am decis foarte, da chiar foarte greu). Dupa trei saptamani iau 10 cardinali care pareau ok la magazin. Ii pun in acvariu si observ ca unu' e cam slabit si nu mananca. Banuiala mea, viermii intestinali. Incercat tratament metronidazol, sera costapur, ii blestem pe aia de la petshop , citesc forumu' sa vad ce alte boli corespund simptomelor, in cele din urma pun vedictul:capillaria. (pierdusem pana acum 3 cardinali). Gasesc cu greu sera nematol care ar fi tratamentul(nu am gasit levamisol nicaieri). In sfarsit dupa o luna si ceva reusesc sa ii tratez. Nu mai spun ca am cumparat de la acel lant se petshop-uri sae care nici macar nu se atinge de bba(poate ma ajutai voi cu identificarea corecta a pestelui). Acum pestii par sanatosi, inoata in toata adancimea acvariului si manaca foarte bine. In momentul de fata m-am lovit de alta problema, echinodorus bleheri are frunzele transparente si microsorium nu creste da' face o gramada de pui cu frunze de un verde anormal de deschis. Am pus la fiecare echinodorus la radacina cate o bila de la jbl 7 balls, iar la gazon, microsorium si si echinodorus cate o tableta de la sera florenette A. Dozez si ceva fertilizant universal de flori pana am timp sa iau ceva fertilizant mai dedicati. Pe lemne mi-a aparut bba, pe care le scot la 2 saptamani,le curat manual si le clatesc cu multa apa oxigenata care se pare ca nu afecteaza alga.
1.De ce nu mai are apa oxigenata efect asupra ei?
2.De ce nu am pe geamul acvariului nici un fel de alge verzi, mi se pare dubios ca bba-ul sa fie singura alga din acvariu?
3.Cat timp sunt valabile bacteriile dupa desfacere daca la tin la frigider?
4.Daca iau easy carbo si ProFito reusec sa scap de bba si carentele plantelor?
Am comandat de la tropheus 10 otto, 10 cory si 5 scalari manacapuru cica wild. Astept sa imi vina, alaturi de ceva mancare si 20 ml de bacterii de la dennerele.
5.Oare astia chiar sunt wild? Stie cineva?
Astept cu nerabdare sa aclimatizez pestii si dupa aceea mai decid despre urmatoarea evolutie a acvariului. Atasez si o poza a acvariului.
P. S. Sa nu va aud ca va plangeti in seara asta ca nu aveti ce citi
Buna, in completare la colegul marian, cand scoti filtrul din acvariu sa il lasi sa mearga intr-o galeata tot timpul cu apa din acvariu, iar in momentul cand il reintroduci cu apa proaspata daca ai posibilitatea ar fi de recomandat sa tratezi toata apa cu o solutie de declorinat ca sa nu iti moara bacteriile din filtru. Succes!
Cred ca ai avut o satisfactie foarte mare cand ai eliberat-o.

Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Go to: