Salut. Dupa o scurta pauza in acvaristica din cauza unor lucruri care nu tineau de mine(renovare apartament),moment in care am donat toate vietuitoarele, ramanand doar cu echipamentul si experienta acumulata pana atunci am revenit. Am pastrat acvariul juwel rio 125, iluminarea cu 2 neoane t5 de 28 w si am schimabt filtrul extern(jbl e901) care avea scurgeri din nu stiu ce cauza(mai investighez la vara cand am timp) cu un sera 400 cu uv in care am pus 4 l de siporax. In acvariu am pus un strat consistent, zic eu, de manado si bacterii de la sera. Am cumparat inca din prima zi 2 echinodorus ozeolot, 2 bleheri, un anubias coffeefolia, o tufa de microsorium si ceva gazon lilaeopsis noveazealandia si un ancistrus albino(nerabdarea e mare, ce sa-i faci?

) . Toate bune si frumoase, nu am probleme cu algele astept pestii(la care m-am decis foarte, da chiar foarte greu). Dupa trei saptamani iau 10 cardinali care pareau ok la magazin. Ii pun in acvariu si observ ca unu' e cam slabit si nu mananca. Banuiala mea, viermii intestinali. Incercat tratament metronidazol, sera costapur, ii blestem pe aia de la petshop

, citesc forumu' sa vad ce alte boli corespund simptomelor, in cele din urma pun vedictul:capillaria. (pierdusem pana acum 3 cardinali). Gasesc cu greu sera nematol care ar fi tratamentul(nu am gasit levamisol nicaieri). In sfarsit dupa o luna si ceva reusesc sa ii tratez. Nu mai spun ca am cumparat de la acel lant se petshop-uri sae care nici macar nu se atinge de bba(poate ma ajutai voi cu identificarea corecta a pestelui). Acum pestii par sanatosi, inoata in toata adancimea acvariului si manaca foarte bine. In momentul de fata m-am lovit de alta problema, echinodorus bleheri are frunzele transparente si microsorium nu creste da' face o gramada de pui cu frunze de un verde anormal de deschis. Am pus la fiecare echinodorus la radacina cate o bila de la jbl 7 balls, iar la gazon, microsorium si si echinodorus cate o tableta de la sera florenette A. Dozez si ceva fertilizant universal de flori pana am timp sa iau ceva fertilizant mai dedicati. Pe lemne mi-a aparut bba, pe care le scot la 2 saptamani,le curat manual si le clatesc cu multa apa oxigenata care se pare ca nu afecteaza alga.
1.De ce nu mai are apa oxigenata efect asupra ei?
2.De ce nu am pe geamul acvariului nici un fel de alge verzi, mi se pare dubios ca bba-ul sa fie singura alga din acvariu?
3.Cat timp sunt valabile bacteriile dupa desfacere daca la tin la frigider?
4.Daca iau easy carbo si ProFito reusec sa scap de bba si carentele plantelor?
Am comandat de la tropheus 10 otto, 10 cory si 5 scalari manacapuru cica wild. Astept sa imi vina, alaturi de ceva mancare si 20 ml de bacterii de la dennerele.
5.Oare astia chiar sunt wild? Stie cineva?
Astept cu nerabdare sa aclimatizez pestii si dupa aceea mai decid despre urmatoarea evolutie a acvariului. Atasez si o poza a acvariului.
P. S. Sa nu va aud ca va plangeti in seara asta ca nu aveti ce citi