[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rari
Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Acum apa curge siroaie pe acolo. Pot face ceva sau ma resemnez.
Salut. Am o problema la un filtru sera. Aseara a dat pe afara apa pe la intrarea furtunelor din cauza ca buretele interior era prea colmatat. Astazi a functionat fara acel prefiltru dar in continuare are scurgeri. E vorba de sera 400 uv. Nu stiu cu as putea sa-l ung si nu am vazut garnitura acolo pe unde curge. Daca aceasta problema a mai fost abordata la acest filtru va rog sa imi dati un link. Multumesc anticipat.
Salut.
Iti recomand daca poti lua un acvariu de min 100 l pt ca o e mai stabil si cu siguranta nu o sa te opresti 2 pestisori.
Substratul ar fi bine sa fie 2-4mm ideal, acum poate fi pietris sau substrat fertil, in functie de buget.
Plantele nu sunt char asa de speriat. Plante care pot fi crescute fara fertilizant:echinodorus, anubias, bucephalandra, microsorium, hygrophilla, moss, desigur in functie de varietate unele pot fi mai pretentioase. Mai sunt si altele dar nu imi vin momentan in minte.
Nu sunt fanul plasticariilor, dar pietrele si lemnele impreuna cu plantele pot face peisaje mai impresionante decat ai crede.
Filtrele externe sunt destul de necesare pt o filtrare corespunzatoare, cu cat mai mare cu atat mai bine. Ele trebuie umplute cu materiale biologice cum at fi matrix, siporax...
Ca pesti cel mai bine poti discuta dupa ce ai acvariul si ii pus la ciclare. Ca sanitari mie imi plac coridoras sterbai, otto,ancistrus. Pesti colorati si mici care sa nu se înmulteasca ai putea cauta prin familia tetra,dar nu neaparat
Spor la citit.
Atunci mai bine asteptam sfatul unui gradinar.
Uite cum fac eu cand vreau sa plantez acvariu aprox 100l.La schimbul de apa scot cam 40%din apa si pun plantele si completez cu apa proaspata. Daca o sa faci cum ai zis e foare posibil ca in momentul in care pui apa inapoi plantele sa iasa din substrat.Gazonul creste greu la inceput, ai rabdare. Daca vrei plante care nu au nevoie de fertilizare suplimentara recomand bucephalandra, echinodorus, anubias, hygrophilla si daca vrei sa ocupi o mare parte din acvariu poti cu microsorium.
De asemenea pt creveti ar fi bun niste moss si bile cladophora daca iti plac.
Si nu fertiliza daca ai creveti in acvariu sunt sensibili la fier si e riscul sa ii omori.
Ar fi bine initial sa iei crevetii si abia mai apoi pestii
Poti tine si numai masculi, am mai auzit de de astfel de cazuri, deci ar trebui sa fie ok.
Eu am luat de la zoomania Iulis Mall inainte de pandemie,momentan nu stiu daca mai au. Daca nu poti suna la crescatoria din jucu ca de acolo se aprovizionaza majoritatea magazinelor din Cluj.
Ember tetra mai sunt pesti interesan?i si mici care ii mai poti gasi prin Cluj
Legat de carantina e recomandat sa ii ti in caz ca au ceva boli, asa ar trebui sa faca toata lumea in teorie .
Si ar fi bine a sa ai un sigur topic in care descrii acvariul si pui fiecare problema acolo, mai ales daca esti la inceput.
Mancarea nu e stricata, dar hrana congelata nu se da de mai mult de 2 ori pe saptamana. Cati litri are acvarul, cati scalari ai si ce alti pesti mai ai daca nu sunt singuri in acvariu si ce filtrare? Si ce plante ai luat de le-ai oparit?
De la mancare. Si eu am un scalar care manaca congelate pana cand aproape explodeaza.
Eu am unul de la jbl si varianta mai veche de la juwel,pe care o prefer datorita mecanismului simplu.
Problema umiditatii se rezolva teoretic folosind o pompa de aer care se conecteaza la hranitor.
Poti sa î?i iei easy feedul daca vrei sa faci economie eu l-am folosit si pe perioade de 2 saptamani fara probleme. Singura dificultate mi se pare invatarea butoanelor, in rest e ok
Era o vreme cand aveau la nevertebrate.Poti incerca, poate aduc pe comanda.
Mie imi par a fi oua de melc asasin, daca ai asa ceva prin acvariu . Ele au forma aceea patratoasa.
Viata va merge mai departe, depinde numai de omenire daca aceasta va supravietui sau nu. Pamantul a stocat de-a lungul timpului cantitati enorme de carbon pe care noi le eliberam in atmosfera mai repede decat natura le poate capta paduri, carbuni, petrol.
Am facut referire la decarbonificarea deoarece am citit un articol in care scria ca cercetatorii au descoperit o modalitate de a capta artificial carbonul sub forma de carbuni . La urma urmei noi va trebui sa redam Pamantului intr-un timp scurt o cantitate enorma de resurse pe care noi le-am folosit pe parcursul unei perioade foarte lungi.
Am putea vedea Pamantul ca fiind un acvariu imens si foarte complex, iar omenirea ca fiind o specie vivipara aflata momentan in varful lantului trofic care a suprapopulat mediul de viata. Ce se intampla intr-un acvariu suprapopulat cred ca stim cu totii...
Toata lumea stie ca exista o incalzire globala doar ca unora nu le vine sa creada ca asa ceva e posibil, unora nu le pasa ca au bani si putere, iar unii sunt prea saraci ca sa isi faca griji pe termen lung. Atata timp cat omul se va crede zeu pe Pamant si va incerca sa domneasca peste o forta mai puternica decat el, in loc sa isi gasesca locul in biotop si sa accepte ca nu e centrul universului nu poti face nimic.
Eu, desi fiind la varsta tineretii pot spune ca am avut ocazia sa vad natura schimbându-se. Anual merg in Humulesti si stau acolo cam vreo saptamana-doua la bunici si alte rude, ca am multe prin zona. Imi placea sa pescuiesc si sa stau pur si simplu si sa ma uit la Ozana. Ce am constatat de-a lungul a vreo 10 ani e ca viata acvatica s-a schimbat. Un rau de munte in care gaseai boistean, clean si mreana e invadat de alge si specii de pesti ierbivore. Nivelul apei e in continu? scadere,un rau pe care il puteai folosi sa te scalzi, al carui nivel nu era niciodata mai mic de cel al genunchiului unui adult vara trecuta abia ca ajungea la glezna si ma temeam ca o sa sece.
Noi m?car o sa avem amintirea unei lumi in care raurile si padurile se gaseau la tot pasul, dar generatia viitoare nu stiu ce va mai vedea din Planeta Albastra.
Vorba aceea, nu sti ce comoara ai pana nu o pierzi.
Incalzirea globala e într-adevar o problema serioasa, dar ea nu poate fi oprita de oamenii de rand. Topirea calotelor glaciale, modificarea faunei, inclusiv in România, schimbarea climei si multe altele nu pot fi oprite instant. Chiar daca sa spunem ca de maine nu s-ar mai produce dioxid de carbon ar dura ani buni pentru ca efectele incalzirii globale sa inceteze.Ar trebui facut decarbonificarea atmosferei, ceea ce e foarte complicat.
Ceea ce putem face cel mai mult e sa ne bucuram ca avem ocazia sa vedem frumusetea naturii in natura. Peste cativa zeci de ani e posibil sa o vedem doar virtual. E trist dar acesta e adevarul.
Singura solutie de a salva pamântul e o constientizare in masa ceea ce nu parea prea credibila in urmatoarea perioada.
+1 pentru trasalica. Sunt si eu complet de acord cu sfaturile sale.
Sunt interesat sa cumpar in cluj o femela de apistogramma agassizii super red, dar si alta varietate de culoare e ok.
Astept PM. Multumesc.

Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Go to: