[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Ia-o usurel, citeste Ciclul azotului, Ghidul incepatorului, Volumul acvariului si numarul de pesti, cam toate articolele facute Sticky de la Coltul incepatorului. Daca nu le stapanesti pe acestea, se va ivi o mare "tagedie", ca sa citez pe cineva care a postat mai sus.
Cu mare placere! Dar ce ai de gind sa faci cu ei? Boala este contagioasa si, dupa parerea mea ar cam trebui sa treci pe un tratament cu antibiotic, daca vrei sa nu ii pierzi.

Care sunt valorile NH3, NH4?

Daca este finrot asa cum am presupus eu - codita mincata si franjurata - ar merge un tratament cu tetraciclina. Ai un bazin de carantina? Antibioticele decicleaza acvariul si asta chiar nu le mai trebuie. Se procedeaza in modul urmator: 1 capsula la 40l de apa. Se schimba 25% din apa in fiecare zi inainte de a adauga o noua capsula. Tratamentul trebuie sa dureze minim 5 zile. Mareste aerarea.
Mai mai poti apela la tratamentul cu eritromicina - cauta, s-a discutat pe forum. Search ->eritromicina sau kanamicina sulfat sau neomicina (uz oftalmic) aplicat direct pe cozile roase.

Acestea sunt mai puternice decit produsele de la Sera, Jbl etc.

Succes!

Plantele stem

* Plante stem – plante cu frunzele dispuse pe o parte si cealalta a tulpinei si cu un sistem radicular ce formeaza o retea in substrat. Sunt plante cu crestere rapida care necesita tundere si replantare. Din motive estetice, se recomanda sadirea acestora in grupuri de 3-4 -5 tulpini la 3-4 cm distanta unul de altul, in functie de latimea firului.
* Exemple plante stem - Bacopa monnieri, Eusteralis Stelata, Rotala Rotundifolia, Ludwigia Inclinata, Hygrophila polysperma, Althernathera etc
Bine ai venit, Ionut!

Iti urez mult succes cu acvariul tau si te rog frumos sa iti faci o prezentare la rubrica Despre noi.
Multumesc.
Acvariu mult prea mic pentru 6 carasi plus alti pesti pe care ii mai ai pe acolo. Mizerie multa -> toxine->boli. Cu schimburile de apa cum stai? Cit si la ce interval?

Carasii sunt pesti de apa rece si nu se recomanda asocierea lor cu alte specii. Boala presupun ca este finrot, aparuta in urma factorilor de stres - apa poluata pt ca nu ai un filtru corespunzator si nici nu o schimbi saptaminal, aglomeratia din bazin, hrana necorespunzatoare, temperatura mult prea ridicata etc. Tratament poti face - da un Search pe forum ca s-a discutat despre asta, dar important este sa elimini cauzele. In 120l poti tine maxim 2 carasi si nimic mai mult. Succes!

Citeste te rog Regulamentul forumului si treci si pe la sectiunea Despre noi pentru o scurta prezentare.

Multumesc.
exp wrote:-Xipho si guppy sunt pesti de card, se simt bine in grupuri de la 6 in sus.

Vorbesti serios?
Io cred ca l-a tras alga de nas (sau de ciuf)...
Absolut superb! No more comments.
Totul se poate rezolva mult mai simplu si mai civilizat printr-un topic deschis la rubrica Cumparari. Cine are plantele respective si este dispus sa te ajute, cu siguranta o va face .
tavitavibz wrote:Sera Baktopur decicleaza acvariul?

Da, decicleaza bazinul. De aceea se recomanda ca tratamentul sa fie facut in acvariu - spital.
Aceea se numeste maternitate. In ea se pune femela de vivipari - guppy, molly, platy - inainte sa nasca. Dupa nastere, puii vor "cadea" prin gratar si vor supravietui. Asta e valabil pntru cei care isi doresc pui si nu au un acvariu foarte bine plantat, care sa le ofere adapost micutilor. Se cunoaste faptul ca viviparii, si nu numai, nu sunt niste parinti exemplari.
IonutBm wrote:sal din nou , si daca nu e ciclat ce se poate intampla ?

Ai gasit singur raspunsul.
mor pestii

Citeste => click aici Ciclul azotului.

alber wrote:Cainii din rasa asta au in general o fatza care iti inspira mila. Par intotdeauna pusi pe cersit si zici ca sunt oropsitii planetei.

Ba din contra!!!! Sic! Are uneori o fata asa de serioasa, face chiar si niste cute pe frunte cind "cugeta" profund. Daca vezi ce moaca are in momentele acelea, zici ca e cel mai intelept ciine din univers. Am eu o poza pe undeva, dar nu o gasesc...poate nu e in calculatorul meu, ci in celui care a facut pozele. Trebuie sa scotocesc. Dar daca o gasesc, o arat, ca trebe sa-l vezi. Asta daca nu o sa-l vezi pe viu, ca e mult mai funny.
Si sa stii ca el nu cerseste. Cind vrea ceva, urla. Scurt si la obiect. Ca asa fac copoii, nu de alta. Te baga-n toate groazele.
Pushkatu wrote:Da... roade tot ce prinde mai putin papucii, ca noroc

Cunoastem...Ca fapt divers, curind vom trebui sa remobilam sufrageria. Ca, in afara de masa, altceva n-a scapat de coltii fiarei. Ce fotolii, ce scaune, ce covor?..Ce-s alea si la ce folosesc ele? Bine ca a ramas televizorul, ca la el n-ajunge. Inca. Ehhh..detalii.
Important e ca il iubim, ca si el s-a atasat de noi si speram sa gasim echilibrul si armonia pe care ne-o dorim.
Multumesc. Este Beagle.
Just a baby...
http://img808.imageshack.us/img/8999/copy2ofdsc05198.jpg

And now...
http://imageshack.us/photo/my-images/72/.jpg/
De care JBL punktol este vorba? Am vazut ca sunt 3 feluri: JBL Punktol FORTE - detalii aici, JBL Punktol ULTRA FORTE - detalii aici si JBL Punktol ULTRA - detalii aici.

Citeste prospectele cu atentie!
alexdell wrote:Stie cineva cat timp este buna hrana congelata gen larve tinuta in congelator? o am de cateva luni in congelator si nu stiu daca mai este buna

Hrana respectiva de la ce firma este, daca nu-i cu suparare? Pentru ca daca ar fi una care se respecta, ar trebui sa fie trecuta si data pina la care poate fi administrata.
clopotel wrote:Dupa o lunga pauza, am revenit pe forum.

Mare bucurie ne-ai facut...nici nu stii de cind te asteptam. Daca invatai si sa scrii intre timp, era o realizare...
Inainte a ne mai bombarda cu alte zeci de mii de intrebari, ale caror raspunsuri bag mina-n foc ca le gasesti folosind Search, fa-ti un mare bine de citeste si reimprospateaz-ti memoria cu Regulamentul forumului. Apoi ia de sterge de urgenta semnatura aia de juma' de metru cu Metin2 si date despre serverul matale, ca aici e un forum de acvaristica si tare ne-ar mai placea sa-l pastram asa.
Ia un test permanent.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: