[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Metronidazolul sau flagyl-ul sunt eficace doar in faza incipienta a bolii. Daca pestele prezinta deja gauri in cap, atunci doar medicamentele dedicate il mai ajuta...(Asta am citit intr-un material despre bolile discusului - daca nu-i asa, nu dati cu pietre ). Sunt scumpe, e adevarat. Dar uneori si valoarea pestelui in cauza este mare si atunci chiar merita incercat.

Succes! Si eu sper sa reusesti sa-l salvezi pe micut!
Daca ai filtru, nu iti mai trebuie si pompa de aer. Aceasta se foloseste mai ales in cazul unor tratamente care se efectueaza intr-un acvariu spital. Pentru moment, nu cred ca ar trebui sa te preocupe acest lucru.
mariuscbn wrote:Nou printre voi!
Am achizitionat si eu dupa ce am rasfoit forumul si la recomandarile voastre am optat pt inceput la un Acvariu Hailea A50 de 60l, Filtru intern Hailea RP 400, imcalzitor Rising Heat RH-9000 de 50W, termometru boyu, pompa de aer (aici am o problema MARE) am una chinezeasca cu 2 trepte de viteza dar, este zgomotoasa noaptea mai ales pt fetita mea. 
Rog mult tare un sfat in acesta privinta daca stie cineva o pompa care sa fie cat mai silentioasa.
In asteptare va multumesc anticipat!

Am marea rugaminte la tine sa treci pe la rubrica Despre noi si sa te prezinti, sa citesti Regulamentul forumului si pe urma sa deschizi un topic nou la Coltul incepatorului cu problemele pe care le ai.

cristi2187 wrote:o sa trec la alt forum

Este alegerea ta. Nu te tine nimeni cu forta aici.

Topic closed
JBL Spirohexol + JBL AquaDur plus - http://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups
RCA_Constanta wrote:Salutare tinerilor si domnilor, sarut mana domnisoarelor si doamnelor si buna ziua tuturor!
Sunt incantat sa va cunosc pe toti!

Asta numai prezentare nu e. Citeste Regulamentul forumului si conformeaza-te daca vrei sa devii membru.

RCA_Constanta wrote:Imi poate spune si mie cineva rase de pesti care nu au nevoie de oxgen si poate sa stea si intrun bol, va rog frumos?
Multumesc

Mai inainte de toate, te rog frumos sa treci pe la rubrica Despre noi pentru prezentare. Pentru alte intrebari, te rog sa deschizi un topic la rubricile dedicate.
Multumesc.
Bun venit!

Trece te rog locatia in My Profile.

laura mirela wrote:sunt cam de vreo 3 luni posesorea unui acvariu de 25 l, plin cu multi gupylasi, zebre si neoni

Neonii si zebrele sunt pesti de cird - asta inseamna ca se simt bine si in siguranta cind sunt in numar mare - de la 6 in sus. Intr-un bazin de 25l e cam greu sa le oferi aceste conditii fara a suprapopula. 25l e putin chiar si pentru 6 neoni...

Alte date despre acvariu nu ne mai dai? Plantat sau nu, filtrare, substrat, poze etc?
Trece pe la rubrica Despre noi pentru prezentare.

Multumesc.
Eu cred ca nici tu nu stii ce vrei exact deocamdata. In acest topic vad ca te-ai decis asupra unui acvariu de cca. 60l, dar ai deschis si un topic la Vanzari unde spui ca te intereseza unul mai mare. Plante ai vrea si nu prea ca nu te bagi la CO2 pentru moment, cu fertilizarea esti complet in ceata, cu lumina la fel. Ai vrea ceva stil Iwagumi, dar te intreb - si acum ar fi tare bine daca ai putea sa raspunzi fara a rasfoi forumul sau netul - cam ce presupune asta? Ai destula experienta si informatie pentru a realiza asa ceva?

Nu mi-o lua in nume de rau, dar e pacat sa te impotmolesti inca de la inceput, sa te trezesti cu un bazin plin de alge sau cu plante care numai bine nu arata. Asa cum au mai zis si colegii mei, ia de citeste cit poti de mult - cam toate topicurile facute Sticky de la Coltul incepatorului. Invata denumirile plantelor/pestilor si informeaza-te despre cerintele lor, citeste despre intretinerea unui bazin, despre filtrare, CO2, fertilizare si unde nu intelegi, intreaba.

Un substrat potrivit pentru un Iwagumi - si nu numai - ar fi Fertisoil. Iar daca te hotarasti pentru un acvariu mai mare de 60l, poate n-ar fi rau sa ai in vedere un filtru extern.

De asemenea, legat de substrat, cu care vad ca ai o mare problema - iti mai recomand cu caldura sa citesti articolul Linia de fertilizare JBL.

Succes!
Vizionare placuta!

Microsorum (pe lemn)

Hemianthus Callitrichoides 'Cuba'

Eleocharis Parvula

Moss

Anubias (pe lemn)

Cryptocoryne

Vallisneria

Echinodorus

alexos wrote:Eu de ex cand trebuie sa scot corydorasii ma umplu de nervi,ba ca scot plantele din substrat,ba ca ma lovesc de una alta si asa mai departe...

Daca ai putina indeminare si imaginatie, iti poti confectiona ceva de genul acestea :

Riccia Fluitans atasata de pietre

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: