Eu cred ca nici tu nu stii ce vrei exact deocamdata. In acest topic vad ca te-ai decis asupra unui acvariu de cca. 60l, dar ai deschis si un topic la Vanzari unde spui ca te intereseza unul mai mare. Plante ai vrea si nu prea ca nu te bagi la CO2 pentru moment, cu fertilizarea esti complet in ceata, cu lumina la fel. Ai vrea ceva stil Iwagumi, dar te intreb - si acum ar fi tare bine daca ai putea sa raspunzi fara a rasfoi forumul sau netul - cam ce presupune asta? Ai destula experienta si informatie pentru a realiza asa ceva?
Nu mi-o lua in nume de rau, dar e pacat sa te impotmolesti inca de la inceput, sa te trezesti cu un bazin plin de alge sau cu plante care numai bine nu arata. Asa cum au mai zis si colegii mei, ia de citeste cit poti de mult - cam toate topicurile facute Sticky de la Coltul incepatorului. Invata denumirile plantelor/pestilor si informeaza-te despre cerintele lor, citeste despre intretinerea unui bazin, despre filtrare, CO2, fertilizare si unde nu intelegi, intreaba.
Un substrat potrivit pentru un Iwagumi - si nu numai - ar fi Fertisoil. Iar daca te hotarasti pentru un acvariu mai mare de 60l, poate n-ar fi rau sa ai in vedere un filtru extern.
De asemenea, legat de substrat, cu care vad ca ai o mare problema

- iti mai recomand cu caldura sa citesti articolul
Linia de fertilizare JBL.
Succes!