[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: denes
Forum Index » Profile for denes » Messages posted by denes
Eu zic sa incerci sa iti faci daca ai deja pompa no sa te coste mult, iti dau un sfat incearca sa pui pompa la nivel cu acvariu sau mai sus daca ai posibilitatea ori in spate, astfel favorizezi debitul pompei.
Daca o pui sub acvariu vei ingreuna situatia iar debitul va scadea mult.
Alegerea materialului filtrant de asemenea ingreuneaza debitul.
Poti testa dupa ce instalezi pompa ce debit ramane si anume: calculezi cata apa scoate intr-o galeata de 10 litri si in cat timp a scoso iar de aici te descurci mai departe.
Pai cam ai de munca trebe sa te mai documentezi.
Cat despre pureci ce ii ai nu ajuta la cresterea pestilor doar ii scapa de foamete nu au vitamine si nu ii recomand deoarece cory nu mananca decat mancare ce cade pe fund.
Cumpara niste granule.
Mancare pentru ciclare se pune doar o data in acvariu si nu multa pentru ca favorizeaza mirosul urat.
La fel cand ai pestisori ii hranesti o data pe zi cu putina mancare cat consuma intr-un interval scurt 1 min sa zicem poate mai putin.
Acvariu e cam micut si e greu de mentinut un echilibru fara plante mai ales.
Cumpara un acvariu sau de ce nu fa`ti unu singur nu e mare lucru si iesi mai ieftin.
Un 70 litri cva de genu ar fi ok+ filtru intern sau chiar extern in functie de cum iti permiti.
O sa ai nevoie si de lumina, de plante de multe altele o sa te convingi si tu cautand in orice colt al internetului si culege ce e mai bine si intreaba cand ai nelamuriri.
Bine ai venit iti urez bafta.
Pune intaritoare longitudinale si pe geamu din fata si pe geamu din spate si no sa ai probleme daca nu il lovesti
Salut, pai incearca sa soretezi plantele.
-Scoti toate plantele.
-Le pui dupa marime.
-Le replantezi dupa cum urmeaza: plante mari in spate plante mijloci la mijloc iar plantele cele mai mici le pui in fata.
Si le gasesti tu o ordine in asa fel incat sa arate bine punele in asa fel incat sa se vada cate o tufa din ce ai nu raspandite in toate directiile.
App plantele din al 2 lea acvariu imi plac sunt frumoase daca le gasesti o ordine va arata in mare fel.
Bafta!
Mar interesa ce diametru au furtunele am si eu nevoie de furtune cum sa cer cand merg la magazin ? tot filtru de la jml am ca a tau numa ca debit mai mic e700
Bafta ce sa zic capacu se poate face din multe materiale si anume pal, komatex, plexiglas daca gasesti pe undeva, lemn, dar trebe lacuit lemnu, sunt multe cauta si tu obtiuni in magazine de constructii bft!
Ne dai si noua o poza sa vedem acvariu ?
Da tubu e inca pe verificare pana in august si rezista la 20 incarcat practic atata este in el teoretic presiune de rezistenta trebe sa fie de nush cate ori peste.
Pana la urma ramane un mit.
Si tot citind ca se desface foarte greu parghia fiind intepenita nu cred ca o sa ma chinui sa fac acest test....
Cotele is in mm sau in cm ?
Frumos calcul, butelia are 6 litri. Cum spuneam si eu mai sus de ce e nevoie stiu ca nu se merita dar imi place sa testez oricum intr-un final o sa imi iau o butelie calumea cu tot ce e nevoie.
Vreau sa introduc compozitia de sare de lamaie si bicarbonat de sodiu dupa ce ii fac un robinet si sa se faca presiune de nush cati bari nu multi "cat sa imi ajunga 2 luni" sau cat pot sa obtin testez cu putina compozitie sa vad cum merge treaba asta e ceva asa de pliktiseala... bag una din compozitie intr-o punga cumva sa nu se amestete pana inchid butelia dupa care o agit sa curga din punga si sa se formeze reactia . la incarcat nu se merita sa duci butelia nu rezista la mai mult de 20bari si nu o incarca nimeni cu co2 + ca ai nevoie de manometre robinet de reglaj fin... Nu va recomand sa faceti eu incerc pe pielea mea
Multumesc de replay andrei, iar intre timp m-am mai documentat si am vazut ca nu se poate.
Dar am in plan sa fac o alta incercare cu el ceva homemade.
Daca se poate help si de ce am nevoie
Nu e un sfat e o idee, plus ca daca tine neaparat sa faca cva DIY e ok multora le place sa bricoleze sa faca sa dreaga ceva sa stie ca is facute de ei si la urma sa fie multumiti.
Dar am spus ca si o idee pentru ca am citit ca are nevoie pentru un acvariu micut.
Cumparati un filtru cascada....
Ma bucur ca ti-am fost de ajutor!
Daca curge pune mai multa banda ca nare nimic.
Salut, Ete ma gandesc eu asa oare ce ar avea daca infasori garnitura in cateva straturi de teflon ? banda deaia ce se pune la filete la tevi/fitinguri. Poate functioneaza.... merita incercat, nu cred ca a incercat nimeni pana acum.
darser partea hardware o gasesti oriunde pe net la fel am procedat si eu am dat search pe google in prima faza am gasit reteta (exact reteta care este si aici pe site) am vazut de ce ii nevoie... am cumparat cele necesare.
Dupa care am dat un search pe youtube la videoclipuri si am vazut pas cu pas cum se face sistemul care mi s-a parut destul de simplu si la indemana oricui...
ti-as arata printr-un nou video cum se face dar intrucat nu am o camera de filmat buna no sa intelegi. Mai rpd gasesti pe net cum se face....
Tine in functie de cata presiune o reglezi la inceput....
- ai grija la lipituri sa nu scape gaz
Bafta.

Forum Index » Profile for denes » Messages posted by denes
Go to: