| Message |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi ! Inca o intrebare si termin , exista vreo diferenta vizibila intre masculii de melanocromis maingano , interruptus si johhani. ???Sau pot sa folosesc masculii la orice femela
|
 |
|
|
|
Nu pare ca ar naste curand , este noua in acvariu ? Adica poate fi stresata din alte cauze
|
 |
|
|
|
As mai avea o intrebare , am vazut ca hemicromis lilifali se tin si in acvarii cu africani , as putea baga si eu pelvicachromis sau lilifali in acvariu cu africani ?
|
 |
|
|
|
Nu prea imi plac ciclidele din tanganyka , si nici nu prea am de unde sa fac rost , am o femela de melanocromis interruptus , da nu- mi dau seama daca o sa cumpar mascul ce iau , ca masculii de Johanni , interruptus si maingano mi se par identici , nu vad diferenta nici intre femele , decat la maingano femela e albastra cu burta albastru deschis
|
 |
|
|
|
Ce mbune ar fi mai Ok pentru acvariul asta ? Ma gandeam la pseudotropheus lombardoi , am vazut la un petshop , aveau cam 5 cm , sa imi iau in mascul si 3 femele ar fi ok ? Si as mai lua 1 mascul si 2 femele de labeotropheus, sau se fac prea mari pentru acvariul meu ?
Pentru labeotropheus trebuie aceias varianta de culoare , sau pot 3 variante diferite ?
|
 |
|
|
|
Multumesc ! Nu vreau sa fie aglomeratie mare in acvariu deci 5 imi ajung , asta la primavara , ca iarna nu prea as vrea sa car pestii + ca la mine in oras nu se gasesc pesti , nici macar mancare , si trebuie sa ma duc pana la Valcea si de acolo inapoi fac cam 20-25 de min , chiar daca in masina e cald , mai bine le cumpar primavara . As fi vrut macar un sanitar care sa-mi curete fulgii din substrat .
Alta intrebare , pot tine cate o ciclida din specii diferite ?
Ex : 1 melanochromis , 1 labidocromis , 1 labidotropheus, 1 pseudotropeus ... ???
Multumesc inca o data de ajutor
|
 |
|
|
|
Pai noapte e intuneric , iar dimineata cand li se aprinde becul se vad alevinii , dar epe nu nasc in somn , o sa nasca dimineata , asa se streseaza degeaba si naste prematur
|
 |
|
|
|
Asta trebuie facut cand incepe sa nasca , pana atunci sta in acvariu
|
 |
|
|
|
Eu zic sa fie libera prin acvariu , asa o sa nasca mai rapid si puii vor fi mai sanatosi , dupa ce apar alevinii in acvariu , apoi separata intr-un borcan si acoperita cu un prosop sau bagata intr-un sertar , sa fie intuneric , eu am in acvariu egeria si pluteste , iar daca femelele nasc peste noapte alevinii se ridica la suprafata apei , si se ascund printre plante
|
 |
|
|
|
Este bine , la prima depunere e bine ca au grije de ele
|
 |
|
|
|
Teoretic ar trebuii sa nasca in 1-2 zile dar oricum guppy nu sunt pretentiosi
|
 |
|
|
|
Cele transparente ar trebuii sa fie fertile , cel din poza ( cel de 15 cm teoretic ar trebuii sa fie masculul ) masculii sunt mai bine dezvoltati decat femelele la majoritatea ciclidelor
|
 |
|
|
|
Si au iesit puii , sau era acvariu comunitar ?
|
 |
|
|
|
Peste 2-3 zile maxim , sau chiar si acum depinde de cat timp sta sau de conditiile acvariului , daca acvariul este ok si sunt putin masculi naste cat mai devreme , daca conditiile sunt proaste , naste mai greu, la mine am mutat o femela intr-un acvariu mai mare plantat si a nascut imediat
|
 |
|
|
|
Cel de 15 cm este voalat ?
|
 |
|
|
|
Nu , e prea mult deranj , puii trebuie lasati cu parintii pana cresc mari , apoi vorbit si vanduti la in petshop
|
 |
|
|
|
Am uitat sa spun dupa 2-3 saptamani depun iar , iar puii prind forma dupa 2-4 saptamani
|
 |
|
|
|
Daca sta langa ele ,are grije de ponta , e bosibil sa se ia de neoni cand o sa eclozeze puii , mai ales dupa ce o sa inoate singuri , scalarii cresc repede , din curiozitate , cam ce inaltime au scalarii ?
Apa la ei trebuie schimbata cate 20% o data la 2 zile , apa trebuie lasata 24 de h intr-un vas cu gura larga ,puii pot fi hraniti cu naupli de artemia , dupa ce mai cresc cu fulgi maruntiti
|
 |
|
|
Acum am vazut scalarii , sunt oua de scalar  , bafta cu puii , este prima ponta si nu sunt sanse maxime sa iasa pui , dar pe viitor e bine de stiut
|
 |
|
|
|
Par a fi icre , ce pesti sunt in acvariu ?
|
 |
|
|