Message |
|
e900 iti recomand si eu debitul fiind destul de bun fara sa iti faca furtuna in acvariu . Eu cand am trecut de pe intern pe extern am stors vechiul fintru in cel extern si am adaugat si 3 flacoane de Filterstart si nu au fost probleme , nu de alta dar nu mai suportam sa vad magaoaia aia in acvariu. Recomandat este sa mergi cu amandoua in paralel dar depinde de rabdarea fiecaruia. Nu te baga la un filtru sh ca nu merita. Daca iti iei ia ti nou ca tot la banii aia ajungi in sensul ca la cat dai pe filtru sh si pe medii filtrante noi (de obicei cele sh sunt obosite) ajungi la pretul din magazin.
|
 |
|
Actualizare pret 80 lei.
|
 |
|
Ciro din pestii care ii ai tu platy sunt 99,9% mancatorii de plante. Eu i am prins pe ai mei (pe cand ii aveam in acvariu ) impreuna cu verii lor mai mari xifo serveau masa din preafrumoasa sessiflora. La inceput am crezut ca ciuguleau ceva alge pana i am vazut cu crengute in gura si tragand de ele pana le au rupt. Asta se intampla si la mine si la vecinul meu . Neachitand nota de plata ai mei au plecat rapid cu donation express.
|
 |
|
Giany mie cei din horn mi au recomandat fix pe dos fata de cum ti au recomandat tie adica sa dezghet inainte. Poate unde sunt eu un ogar mai batran si ma cunosc mai bine fiind un client destul de fidel le o fi fost rusine sa imi indruge baliverne.
|
 |
|
Nu pune congelata ca o sa iti moara pestii. Nu vorbesc din auzite ci din vazute. Ia un pahar din plastic si pui apa calduta putin cate putin si agiti (amesteci) pana se decongeleaza . Mai lasi cam 5 minute ca apa calda sa incalzeasca hrana si apoi le dai pestilor. Puteai sa ii intrebi pe baietii de acolo si aveau sa iti spuna acelasi lucru. Si inca ceva care tine de logica pana la urma: daca pestii sunt cat de cat afectati de schimbarile de cateva grade a temperaturii apei cum crezi ca le va fi cand vor inghiti bucatelele alea semicongelate ?
|
 |
|
Mi se pare un mesaj cam rautacios dar nu are importanta. Asta este a mea personala de la amicul pentru care am pus anuntul .
|
 |
|
Update pret 350 lei butelie + reductor
|
 |
|
Actualizare pret 90 lei
|
 |
|
hemigramus rhorostomus sunt pesti activi care dau bine la acvariile plantate , pasnici si cei mai de card pesti din ce am citit eu. Nu e o certitudine dar problemele s ar putea sa vine de la red phantom care cel putin la mine se cam iau de corydoras . Parerea mea lasa i in colo de creveti si combina pestii care i ai cu alta specie de tetra din cele recomandate.
|
 |
|
1.Moenkhausia oligolepis Red Eye (Glass) Tetra
2.Rummynose Hemigrammus rhodostomus
Aceste 2 specii le am eu si sunt bine impreuna fiind din aceiasi familie. Da o cautare pe google la tetra fish.
|
 |
|
Si inca una ca nu a vrut mai mult
|
 |
|
Dupa ce m am tot codit m am hotarat sa scot buturuga afara sa schimb pestii sa mai adaug una si alta prin acvariu.
Acum acvariul meu contine urmatoarele
7 Hemigrammus rhodostomus
7Moenkhausia oligolepis Red Eye (Glass) Tetra
5Hyphessobrycon eques "Serpae Tetra"
Am mai adaugat o roca artificiala mai veche si care arata bine zic eu , iar amicii se jura ca e naturala
Am sa atasez niste poze asteptand ceva sugestii privind aranjarea plantelor.
Eu sunt o fire mai ordonata si am tendinte spre simetrie ceea ce in acvaristica nu cred ca e un lucru bun.
Il astept si pe alber pe care il apreciez foarte mut cu un comentariu si un sfat
|
 |
|
Cu cat sunt mai multi cu atat se simt mai bine. Eu iti recomand sa ii asociezi cu 5 Red Eye Tetra care sunt din aceiasi familie si inoata in zona mijloc - suprafata. In felul acesta nici nu risti supra aglomerarea unui anumit nivel . RED EYE TETRA costa cam cat au costat si ceilalti pesti. Nu pun pretul si magazinul ca sa nu imi stearga cineva postul.
|
 |
|
Update pret 370 lei butelie + reductor
|
 |
|
Ciro esti tare de tot . Sa stii ca acelasi cantec il cant si eu ca si tine adica , NU AM DAT DRAGA NICI UN BAN PE ELE . SUNT DE LA DONATII DE PE FORUM'  . Lasa mi si mie un mesaj privat de unde iei tu pps ul poate e la un pret mai bun ca in curand vreau sa dau drumul la co2.
|
 |
|
Se impaca foarte bine cu AQUATIC NATURE TROPICAL ENERGY FOOD S , S ul fiind de al small, TETRAMIN PALETE si HIKARI MICRO PALETS dintre mancarurile normale si tubi rosii ca mancare vie sau congelata . Atentie la mancarea congelata sa o decongelezi in apa calduta inainte si pe urma le dai ca mai cunosc eu pe cineva care le arunca cubulete asa congelate si au murit.
|
 |
|
Cu prima ocazie cand ajung la el ii fac poze la acvariu si ti le arat sa vezi si sa nu crezi. Plantele nu erau numai valisneria , microsorum ci si altele dar daca nu le stiu denumirea stiintifica mai bina ma abtin. Si eu sunt in principiu adeputul testelor dar cand vad ca eu le dau de toate si ele mor nu stiu ce sa mai zic. Parca e blestem sa nu le mearga bine.
|
 |
|
Update pret 400 lei
|
 |
|
Ciro potoleste te cu atatea teste . Lasa acvariu sa mai respire si nu mai unbla la el ca nici atata gadilat nu e bun. Hai sa iti spun o treaba visavis de toate dadacirile asta ale acvariului pe care incercam sa le facem cu totii. Sotul unei colege de al sotiei auzind ca mi am luat acvariu s a oferit sa imi dea niste plante. Zis si facut am primit plantele si am ramas blocat de cat de bine aratau asa ca m am gandit ca sa vezi ca de acum am de unde ma inspira in ale acvaristicii. Acvariu avea ca al meu Eheim de 180 de litri. La un moment dat ma invita la el sa ii vad acvariul si sa vezi surpriza. Acvariul era cu iluminarea standard ca si al meu, substrat pietris granulatie mica alb de la hornbach si atat ( nici nu stia ce e ala aquabasis sau flaropol) c02 din butelie tuborg si reductor cu furtunul direct in acvariu cu un reactor din biberon de copil pus pe un filtru intern. De fertilizant nici nu auzise ca se pune la plante in acvariu . Plantele ? Jungla si alta nu , verzi ,sanatoase . Daca vedeai plantele te imbolnaveai ca mine de ciuda . Si bomboana de pe tort o gramada de pesti incompatibili care se alergau ca nebunii prin micul loc ramas fara plante.
Mi a dat si mie o gramada de plante , valisneria si microsorum la greu si altele dar nu le mai scriu acum . Le am bagat la mine in acvariu cu aquabasis si manado ca de ne respectam nu ca altii. Ce sa iti spun e ca in 10 zile au murit cam toate . Morala daca mai e ceva de spus intelegi si tu. Concluzia ? Opreste te din cheltuit bani . Nu mai investi aiurea ca nu are sens mai ales ca ai plante nu prea pretentioase.
|
 |
|
Am cautat si eu raspunsul la intrebarea asta si am cautat pe site urile de afara si cineva spunea cam asa:
Atunci cand ai un acvariu ca capac normal in zonele laterale si in colturile din spate in special lumina este mai slaba chiar daca w/litru este ok. In acest caz intre plante mai ales daca sunt grupate mai strans apare concurenta sau intrecerea cum vrei sa ii spui pentru lumina. Asta este un fel de care ajunge mai sus la lumina mai pe romaneste. Acest fenomen se intamplal in mai putine cazuri la acvariile care au lampa prinsa doar pe lateralul sticlei ( stiti voi de care ca la ora asta eu nu mai stiu} si la o inaltime mai mare deasupra acvariului decat capacele normale. In acest fel lumina fiind mai sus , conul de lumina produs de ea ajunge mai bine in colturi. Un alt exemplu dat de ei era lampa suspendata.
Asta e o mica sinteza din ce am citit eu pe acolo.
|
 |
|