[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
andrei mai sunt inca 4 "pe vine" sa speram ca nu vin in 2 luni ca celalalte
pare a fi BBA dar totusi e cam deschisa la culoare
eu cand imi faceau crevetii asea aveam probleme de no2 bazinu usor deciclat
narcis.b wrote:Cipriane,sigur e super frumos marinul,dar e cam bibelou asa nu te balacesti zilnic,nu tu nuns...io zic sa te mai gandesti

Pai transform cubu intr`un mic plantat si il transform p`ala din sufragerie in gradina de verdeturi cu discusi
narcis.b wrote:Da ,cred ca e adevarat! Nu se uita,chiar se perfectioneaza Sunt frumoase si scapeurile,dar mult prea monotone e drept. La "olandez" satisfactiile sunt pe masura,colorate si pline de viata. Multumesc de apreciere.Cipriane,cand te saturi de "mossarit" imi zici,umplu portbagajul de plante si il inlocuim rapid

Am un feeling ca urmatoarea schimbare va fi saramura dar nu zic nu pt ca poate mai comp[letez ceva pana atunci
mandea mai are fix 2 tufe de blyxe iar microsoriumu nu ii mere f bine, om gasi noi pe viitor ceva si pt tine numa ca vine frigu
ai cumva poze cu parintii?
vezi sa nu stea pe fund din cauza temperaturii ....cate grade ai in bazin?

Si tu vroiai discusi la lumina aia puternica . Iar primele victime ....cred ca au fost la altii care au cumparat inainte )
De bazine instabile puteai sa iti dai si tu seama de la inceput de cand ai vazut ca`i apa tulbure
vezi ca`i boala grea, pe mine ma bate gandu sa il fac pe ala mare marin asa ca daca te aapuci de unu mic fii sigur ca o sa il faci pe ala mare foarte curand
eu am zis ca ai extern ca vazui spraybaru ca de citit te citesc
asa domne , asa mai vii de acasa bravos, arata super plantele
Vezi ca da randament super bun si difuzoru ceramic chiar daca ai senzatia ca ai pierderi mari de co2 el face treaba f buna, si poti sa il pui sub filtru ala intern ca toate bulele ce ti le scoate ala sa ti le mai plimbe unpic prin bazin ....

(urmatoarea investie ...reactor co2 extern)

Apropos ....de ce il mai tii pe ala intern daca ai si canistra?
Hai sa pun si`aici poza desi nu`i foarte clara dar sa va tin unpic in suspans
image
BRIGITTAE! dar mai multe ca`s sfioase si sa iasa afara. O sa stea in card si o sa te bucuri maxim de ele, plus de asta vor da impresia ca bazinul este foarte mare. Cu ele poti creste si cateva mii de creveti caci ele nu se dau la ei
Eu vreau sa imi iau vreo 100 buc pt ala mare si sa scot rhodostomusii ....deci tu tragi concluziile
Radu.U wrote:uai n'auz tu , da cite mai ai ?
tu tre sa intri in casa si deja ti dor ochii di la cite culori ai acolo.

frumoase dom'le ! ai talent

image + marinu (astea`s la mine in dormitor ) + jewel vision 180 cu multi discusi ...prea multi , nu pun poza ca ma ia lumea la fuga + cub cu latura de 48 cu o pereche de blue dimond + jewel rekord 60 cu 3 discusi la tratament de flagelate ..... si cam atat

Poate va era dor .....

Ieri am bagat un schimb de apa de 4L si pt ca am ridicat pietrele sa aspir bine pe sub ele de detritus, am decis sa aranjez din nou unpic scape-ul ...astfel am scos euphilia din prim plan si am pus`o pe partea dreapta ...am cum sunt stereo am una stanga una dreapta, iar prin spate aveam 2 pietre pline cu GSP care saracele plangeau dupa atentie ...ei bine acestea au fost mutate si ele in fata, in curent pentru un efect deosebit ... Ca tot mi`am bagat ghearele in bazin am pus si`am fraguit si colonia de zooanthusi care mi`au venit pe piatra vie ,zic colonie pt ca s-a inmultit :ymparty: acum am 2 fraguri de cate 5 polipi apropiati intre ei, vreau sa umplu o piatra .
Un frag de sps ce`l am de la costi pare sa ii mearga binisor, vedem pe viitor cum se va prezenta
SI avem cam asa:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

si tot : [IMG=http://img89.imageshack.us/img89/4217/img9061x.jpg][/IMG]

Recomand vizualizare full screen

Bazinul da semne de prosperitate si chiar sunt multumit de cum merge. Chiar daca ricordeea rosie si discosoma verde face figuri restu par sa se bucure din plin de conditiile ce le ofer.
Si pentru ca am cam lalaito cu schimburile de apa au mai aparut ceva algute pe ici pe colo, dar nu imi fac probleme ...."i`ve seen/been worse" )
Salut
Ti-as recomanda sa bagi pestii in pungi, si pt siguranta lor si a ta (sufleteasca) gasesti pastile JBL Oxytabs , nu`s f scumpe si ai prospect , nu mai stiu exact cat se pune.

Bazinul .... daca vrei sa tii setupul asta poti sa il golesti de tot de apa, lasi pietrisul umed iar dupa ce l`ai golit partea de sus o invelesti cu ciolofan de alimente ....folie d-aia tipla, nu aluminiu. Ti-as recomanda sa scoti pietrele pt ca se pot rostogoli si sa ajungi cu mai multe acvarii
Mare grija daca vrei sa iei bazinu cu tot cu pietris pentru ca exista riscul sa iti crape fundul chiar daca ai golit toata apa.

In ultima faza nu pot decat sa iti recomand golit de tot , dus totul pe bucatele si refacut aranjamentul in noua locatie, si dat drumu de la 0 , semiciclat.

Din cate stiu filtrul daca e oprit cateva ore si tinut in apa nu are nimic, nu se decicleaza (ultima afirmatie e din auzite nu garantez 100%)

Nu am mutat niciodata bazine asa mari dar personal asa as face(ultima varianta)

stefanp wrote:O alta intrebare, ei n-ar trebui sa fie rosii? Sau ma rog, rosiatici..ca ai mei sunt transparenti asa...Sau inca or fi stresati. Sau sunt prea mici?

LE: Le-am pus niste fulgi din mancarea pestisorilor si mananca Adica asa cred eu, ca stau deasupra fulgului, il prind intre picioruse si misca mustatile pe-acolo
Sunt simpatici

Intotdeauna vor arata ca niste pielite niciodata rosii indiferent de culorile crevetilor, pot sa fie si negri
O sa te tot distrezi cu ei pt ca sunt f misto, si da mananca cand stau urcati pe ceva mancare

stefanp wrote:Am pus testerul pt CO2, cam acum trei sferturi de ora. Folosesc scala cea care arata direct CO2-ul, iar dupa culoare, pare-mi-se sa fie cam 12 mg/l de CO2. Iar dupa scala ph/kh, imi zice ca as atinge optimul la un pH de 7.2 (cu kh ul meu de 11). pH-ul momentan e 7.37 in acvariu.
Astia de la JBL zic ca valoarea optima e 20 mg/l. Asta inseamna ca ar trebui sa mai cresc doza de CO2. Totusi mai las un pic testul, pe info scrie ca valoarea corecta se poate citi dupa 2-3 ore de la montare.

stefanp wrote:Controllerul e setat deja pe 7, ca valoare cand sa opreasca valva. Insa ph-ul din acvariu e 7.37 (variaza el in functie de zi/noapte).
Mai mult co2 ii dau eu din robinetul fin de reglaj ar reductorului...sau controllerul controleaza si cantitatea de co2 introdusa si nu stiu eu?

Momentan, culoarea lichidului din test e un verde inchis.

Am citit pe site-urile ce mi le-ai dat tu la pagina 8 ca ar fi mai multe elemente ce intra in ecuatie, insa parca nici nu vreau sa controlez totul la super-perfectie Banuiesc ca sunt si echipamente care fac asta, dar cu preturi foarte ridicate...

Valoarea optima intr`un bazin TEORETIC e 30ppm pt un plantat , cica la val asta teoretic nu ar supravietui plantele. Eu mereu am fost PESTE 30ppm dar pe propriami raspundere nu recomand.
Legat de testerul ala al tau colorat. Au fost si sunt discutii si la noi si pe afara cum ca testerul respectiv este aproximativ ok DACA kh-ul din apa pe care tu o pui in tester este de FIX 4. Daca nu pot aparea probleme. Culoarea ok din cate imi aduc aminte ar trebui sa fie un verde deschis, iar daca ai plante un verde -galbui (aici si in functie de kh-ul apei) Nu va mai complicati in atatea ppm-uri/mg/l si alte nebunii, dati co2 la plante sa pape sa faceti gradini subacvatice

In alta ordine de idei nu inteleg de ce te complici cu tester vizual cand zici ca ai Ph CONTROLLER. Daca este controller numai din titlu iti dai seama ce face el.
So ... tu setezi ph la 7 sa zicem , el baga co2 pana cand sonda din bazinul tau citeste ph 7 si atunci controllerul comanda electrovalva sa iti inchida circuitul de co2. Asta banuiesc ca stiai, eh ce ai intrebat tu cu debitu, poti sa il dai unpic mai tare, nu te deranjeaza cu absolut nimic tocmai pt ca iti taie controllerul co2`ul cand e cazu. Daca vezi ca iti sta aprox constant la o valoare, mareste`i debitul, daca si cu debitul marit pana cand are fff multe bule pe secunda si nu se intampla nimic atunci e clar ca e problema de reactor si modul in care tu amesteci co2`ul in apa, implicit un alt reactor/difuzor/etc,
O alta chestie, sa mai arunci un ochi din cand in cand pentru ca la unele reductoare de co2 se mai schimba debitul de iesire o data cu presiunea din butelie (doar la unele care e mai proaste cica, alea de firma vorbeste lumea ca "e" mai bune)
1 la mana eu de cand bag co2 in acvarii am folosit furtun normal siliconic si nu am avut probleme decat daca mi`a facut cuta pe undeva ....sooo go for it
2 la mana unu din ceasuri iti arata presiunea din butelie si unu din ceasuri iti arata presiunea cu care iti baga co2 in bazin , care va fi usor aproape de zero, pt ca iti iese usor co2`u din reductor nu ai nimic care sa iti impuna o "presiune" decat f mica
3 la mana vezi sa nu se fi blocat rotoru, cand e uscat se mai intampla, am patit`o si eu si m`am speriat ca l`am ars dar defapt era doar rotoru blocat
4 la mana si sa vrea nu am de unde sa te ajut nenea, cand te`am rugat sa`ti trimit o galeata de blixe nu vrusasi ....eh na acu sufera
inclusiv cu mustati
eu ma refeream la creveti daca ii tii in continuare in galeata si nu ii pui in bazinul mare

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: