[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Ba sa stii ca folosesc manusi chirugicale mai ales cand sterg geamurile si risc sa ma ating de tot ce e pe acolo pt ca in rest folosesc pensete si nu prea pun ghearele.
Nu`mi place sa ma leg la cap fara sa ma doara
Numai imagineaza`ti, incearca sa-ti faci siru evenimentelor daca ajungi la noi in spitale si le zici domne am atins/m-a scupiat o zooanthida sau o euphilie
Sunt si corali care merg manevrati fara manusi fara probleme, dar zooanthusii mai ales cand sunt fraguiti afara din bazin e recomandat manusi + ochelari ca scuipa tiganii
Multam de aprecieri
naitsirc wrote:Felicitari Ciprian!!!
Sper sa reusesc si eu asa ceva... candva... mai am multe inca de invatat.

Cam cat te-a costat toata povestea?

Sincer, habar nu am vezi ca am facut paginile precedente ceva calcule ca am mai fost intrebat , nu ma apuc sa le mai fac din nou poate la sfarsit de proiect

viulian wrote:Acvariul acesta este singurul care reuseste sa-mi puna in balanta frica de viermii marini.
Pentru atata frumusete compactata in 20L ar merita sa-mi infrunt frica dar inca mi se ridica parul pe spate doar gandindu-ma. Felicitari
Am cateva intrebari:
a) cam cat au costat vietatile pe care le ai in acvariu ? Plante, pestiuti, samd .. sa stiu la ce ma astept.
b) e mai multa munca de facut decat la un acvariu mic, cu plante ?
c) cat de des apar acesti bristle worms si daca ai fost nevoit sa iti construiesti si tu vreo capcana pentru ei si s-o lasi in acvariu sa-i aduni ?

Viermi marini? Ce`s aia? Cine crezi ca sta sa ii colecteze?
Da`i `raq sa isi faca de cap in bazin ca fac parte din biosistem, nici nu ii vezi decat rar mai scoate unu capatana cand simte mancare in bazin dar in rest stau numai in piatra
a -> clownii mai nou sunt vreo 30-50ron mandarinu (pestele ala colorat frumos) 80ron , crabul 50ron coralii , mi`e greu sa estimez pt ca sunt achizitionati in timp dar gandeste`te ca o piatra de cca 10/10cm cu zooanthusi pleaca de la 1mil juma si tot creste in functie de cat de colorata e specia
b -> Inafara de schimburile de apa saptamanale care sunt un must (desi eu am mai sarit si se vad algele in bazin din cauza asta) si sa fii cu ochiu pe sistemu de autocompletare sa nu ramai fara osmoza in el nu prea ai ce sa ii faci, eventual sa mai "fraguiesti corali" si sa mai muti prin bazin o data la cateva saptamani / luni, personal cataloghez munca la marin mult mai usoara decat la un plantat cu fertilizanti co2 , tuns saptamanal sau mai repede in functie de bazin
c -> cand vor ei si cum ziceam mai sus stai chill cu ei ca nu`i vezi si nici nu te papa
Pe 2012
a mai ramas un singur bec
Din motive "sarate" (trec pe acvariu marin mare) am decis sa vand ceea ce am si sa o iau de la 0 pentru ca noul proiect are alte date ale problemei si decat sa modific ceea ce am prefer sa vand si sa fac de la 0 cum trebuie ...astfel:

VAND

Bazin geam de 10 cantuit de masina fara intarituri 100x60(Latime)x45(inaltime) 350ron
Stand cu blat, pereti laterali si mijloc pal dublu , spate pal negru, usi wenge 450ron
Lampa suspendata bricolata din komatex 7x39w (3 drossere OSRAM 2x39w + 1chinezesc) toate drosserele electronice + mai multe neoane 865 830 plantgrow, folosite , termometru digital inclus in lampa cu senzor care atarna din spate in apa, vine cu lanturile cu care o am prinsa in tavan trebuie doar sa va dati gauri Lampa are posibilitate de aprindere 2neoane 2neoane 3neoane - 300 ron
Filtru JBL e1500 Folosit din 25/03/2010 inca mai am si cutia la el mi se pare, atunci am gasit pe forum ca am achizitionat ca nu stiam, ca medii filtrante are originalele numai un sertar cu syporax in loc de inelele ceramice. 450ron Bonus surface skimmer
Filtrul are o mica zgarietura in partea de sus de la colierele unei pompe care mi`a stat pe el
Daca se ia si se si monteaza bazinul el vine "semi" ciclat filtrul fiind plin cu bacterii

Total pentru cine ia tot 1400ron
BONUS(doar celui care ia totul):
- transport asigurat DOAR IN CONSTANTA,
- tot quartul care e acum in bazin si ce acareturi om mai gasi ca se ascund in masa pietre creci whatever
- O mana de red cheerry cred ca sunt vreo 20-25 nu i`am numarat pe toti
- 10/11 Rhodostomusi
- Prefer in Constanta, dar trimit si in tara daca cumparatorul isi rezolva cu transportul.

Poze cu bazinul, cu ce a fost in el gasiti :
1. In primul setup
2. Al 2-lea setup
3. Al 3-lea setup
Se poate vedea indeaproape in constanta oricand numai sa dati un semn inainte

Teoretic prin curier nu trimit mai nimic in provincie pentru ca am avut experiente cu canistre sparte iar de neoane si de lampa nu mai vorbesc
De mentionat ca bazinul in mom de fata inca este functional cu 4 discusi in el deci deocamdata nu se pune problema vanzarii pe bucati doar daca se vand cel putin 2 lucruri
Mai multe detalii la tel 0724110062
YahooMessenger pc.ciprian
Sau PM
Ciprian
cum fu bre sa ajungi acasa si sa gasesti minunatia asta de bazin a?
70ron/buc pret de sfarsit de an
nu vei putea sa ai o fasie de utricularia in mijlocului cubei, mai bine mergi cu utricularia in spate si lasi cuba in fata

Utricularia are tendinta sa creasca foarte inalta si sa se "calareasca" comparativ cu hc`ul care chiar daca se calareste ramane mic.
80ron/buc
Asa cum spune si titlu vand 4 becuri 150W T7 RX7S 6000k pret 100ron/buc transportul asigurat prin posta romana / prioripost
image
image

SAU schimb (cu diferenta din partea mea daca este cazul)cu echipamente pentru acvaristica de recif
-pompe curenti peste 2000-3000L/h
-pompa recirculare 3000-4000L/h
-piatra uscata
-piatra vie
-spatura de coral 1-2mm
-Reactor Calciu
-Reactor biopelete

Detalii pe pm, yahoo messenger pc.ciprian(doar add, altfel am ignore la cine nu e in lista), 0724 110 062
naspa, am filamentoasa din setupurile celalate, dar ii mai dau in bot cu apa oxigenata si o pigol .
cauze ar fi multe printre care si neoanele vechi de mai bine de 1 an jumate + schimburi de apa rare, lipsa constantei fertilizarii si alte nebunii d`astea
pai ce sa fac? ma cert cu voi? le voi scoate , au crescut asa inalte pt ca mergeam pe lumina destul de putina, acum am inceput sa ii dau mai multa sa vedem daca se fac tufe normale
image

Era mult mai plin dar am renuntat la o specie de moss ca sa am mai mult christmass
super interesant proiectul tau, treci te rog si pe la rubrica despre noi si zi`ne si 2-3 vorbe despre tine si experienta ta in domeniu acvaristic
am vazut cele doua clipuri si sincer nu m-au dat pe spate, la un mom dat am inceput sa dau cu fast fwd pt ca devenea plictisitor. Stiu cel putin vreo 3 romanasi care i-ar pune in fund cu scape-urile lor . Multe din bazine par startate de 2-3 zile, la un mom dat se vede in unul din ele cum apa inca nu s-a limpezit . La cele mari dezamagire totala, la cele mici mai ai ce alege.
Oricum multumim de linkuri
alber wrote:Vad bine ca nu te-ai putut abtine si-ai dat buzna in viermi. Sunt frumosi foc si dau bine in acvariu

am plecat dupa 2 si am venit cu 4, abea m-am controlat sa nu vin cu 6 )
Pam pam ....un mic preview ....cativa noi locatari
image
image
image
image
image
image
image

Goby acolo era in prima zi, l`am vazut dupa ce l-am cautat vreo juma de ora prin bazin .....a 2-a zi dupa alta jumatate de ora l-am gasit in GSP, unde sta in continuare ....din pacate nu vrea sa manance, dar nu ma las
La rugamintile lui narcis i-am ridicat eu pozele
image
image
image
O relativa dezinfectare o va face daca ii dau eu UV-ul meu sa si`l conecteze la filtru
Iar pufu de pe hc mi se pare ca este hair alge a avut si eu ceva iar sae au curatat`o exemplar
Si daca cu pozele nu v-am starnit interesu ....iaca ce mi`a iesit mai nou pe "actinic"

Azi dim pe la ora 4 am instalat un soft pe camera mea (Canon 50d) care imi permite filmarea ca un dslr nou cu filmare Lucru imposibil cu softurile originale .... Azi noapte am tras un test dar doar pe moonligh

Scuzati tremuratu imaginii din aman2 clipurile este prima filmare dslr si toate facute din mana , promit sa vin cu materiale mai de calitate acum ca am cu ce sa ma joc :ymdaydream:

Recomand HD si fullscreen

(ps. in preview nu imi apare clipu youtube, dar ma gandesc ca poate e din opera , pt cei ce nu merge, link direct aici)

Orice sfat / feedback mai mult decat binevenit

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: